Al doilea om din PPDD, dat afară pentru că ar fi negociat cu USL „în nume propriu și interes personal”. „Acum e echilibru”

Al doilea om din PPDD, dat afară pentru că ar fi negociat cu USL „în nume propriu și interes personal. „Acum e echilibru
Publicat: 11/05/2013, 15:18
Actualizat: 01/08/2014, 00:58

Deputatul PPDD, Radu Popa, a fost exclus din partid în cursul zilei de vineri, 10 mai, conducerea PPDD spunând că acesta a acționat în interes propriu și că a încălcat valorile partidului. Radu Popa era liderul deputaților PPDD, președintele filialei de la Dâmbovița și prim-vicepreședintele PPDD, adică al doilea om în ierarhia partidului.

„Biroul Național de Coordonare a hotărât excluderea din cadrul PPDD a domnului Radu Popa, prim-vicepreședinte, deputat în Parlamentul României, pentru acțiunile întreprinse în nume propriu și interes personal împotriva partidului și a valorilor promovate de acesta”, se arată într-un comunicat de presă.

Mai mult, președinta partidului lui Dan Diaconescu, Simona Man, l-a acuzat pe Radu Popa de negocieri ascunse cu un alt partid, urmărindu-și doar propriul interes, fapt care a făcut rău imaginii PPDD.

„L-am exclus din partid din cauza apropierii de altă formațiune politică, pentru că a purtat niște negocieri pe sub mână în numele partidului, urmărindu-și interesele personale. Radu Popa s-a delimitat de direcțiile PPDD și asta a dus la destabilizarea grupului. Nu mi-e teamă pentru partid. E adevărat, Radu Popa este o pierdere, din punctul de vedere al votului, dar e un câștig pentru că acum este un echilibru în PPDD”, a declarat Man, contactată de gândul.

Totodată, președinta PPDD susține că Popa nici măcar nu a încercat să se apere sau să găsească vreo soluție pentru a rămâne în partid. „El a fost atenționat acum două zile la partid, am avut o discuție și am încercat să-l facem să colaboreze cu noi, însă nu l-a interesat”, a mai spus ea.

Întrebată despre ce formațiune politică este vorba, Simona Man nu a vrut să comenteze, spunând că „nu este cazul să vorbim despre asta”. Cu toate acestea, referitor la prieteniile pe care le-a legat cu liderii PDL, ea a negat că ar fi vorba despre gruparea democrat-liberală.”Ar fi fost chiar culmea să se ducă tot în opoziție”, a adăugat ea.

Negocierile cu USL

De fapt, Radu Popa a negociat o trecere în baricada puterii de mai mult timp. Surse din PPDD au declarat pentru gândul că liderul deputaților PPDD ar fi avut mai multe negocieri cu social-democrații, iar informațiile anterioare confirmă acest lucru. Mai precis, este vorba despre momentele de cumpănă pe care le-a avut USL, când au existat numeroase speculații privind ruperea alianței. La momentele respective, chiar Radu Popa a recunoscut că au existat întâlniri de negociere cu liderii puterii, care totuși au fost negate atât de liderii PSD și PNL, cât și de parlamentari PPDD.

Excluderea lui Radu Popa a stârnit, în același timp, un val de nemulțumiri în PPDD. Senatorul Tudor Barbu, fostul lider al grupului PPDD de la Senat și vicepreședinte al partidului, s-a arătat consternat de decizia luată de Biroul Național de Coordonare al PPDD, precizând că nu știe care au fost motivele.

„Imaginați-vă cum e să fii vicepreședinte de partid și să afli din presă că al doilea om din partid a fost exclus. Nu știu ce s-a întâmplat azi-noapte, nu fac parte din grupului celor 8-9 care au decis excluderea lui Radu Popa. Este dincolo de regulile unui partid politic, Popa era unul dintre cei mai importanți oameni din partid. Eu, de exemplu, care am fondat partidul, care am alergat după semnături, nici măcar nu am fost convocat sau întrebat”, a spus Barbu, pentru gândul.

Nici actualul lider al senatorilor pepedediști nu este tocmai fericit. Haralambie Vochițoiu, deși își exprimă părerea de rău, admite că „sigur a fost ceva la mijloc”.

„Îmi pare sincer rău pentru el. E o mare pierdere, e regretabil că s-a ajuns aici. Știu că a mai fost o discuție despre el, dar niciodată nu s-a pus problema excluderii din partid. Dar ca să ajungă Dan Diaconescu și Diana Voiculescu să-l dea afară în halul ăsta, sigur l-au prins cu ceva grav, n-or fi fost ei nebuni”, a precizat el, contactat de gândul.

De altfel, Radu Popa nu este singura pierdere pentru PPDD. Încă de la începutul legislaturii, când Tudor Barbu declara că se teme de trădare și de migratorii politici, au părăsit grupul parlamentar PPDD nu mai puțin de cinci deputați și un senator, patru dintre aceștia îndreptându-se către PNL-PC, iar doi au rămas independenți.

Cine este Radu Popa

Deputat PPDD de Dâmbovița, ajuns în Parlament direct de pe locul trei, la redistribuire, Radu Popa a fost la scurt timp ales lider de grup.

Jurnalist de meserie, el s-a făcut remarcat în 2005, odată cu scandalul din familia Iovan, prezentat pe larg într-o anchetă OTV, unde a relatat amănunțit crima din cartierul Primăverii din casa soților Adrian și Romanița Iovan. Tot în acea perioadă, presa a relatat că Radu Popa ar fi avut chiar și o aventură cu designerul vestimentar, cei doi apărând în mai multe poze.

Până la acest episod OTV, Radu Popa era directorul anonim al Departamentului de Știri al postului de televiziune.

Mai mult, înainte de a deveni lider al PPDD, Radu Popa a făcut parte din filiala PSD Giurgiu.

În 2008, el s-a căsătorit cu Lelia Bitzarakis, o grecoaică, aceștia fiind cununați chiar de primarul sectorului 5, Marian Vanghelie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Diva şi-a lăsat chiloţeii în vine şi a început să 🙊 O recunoşti? E celebră
FOTO. Imagini hot cu Miss Univers, soția celebrului milionar român!
O fată de 17 ani, dispărută de luni de zile, a fost găsită îngropată în...
Dieta-minune a lui Ion Iliescu. Ce mănâncă la 93 de ani
Motivul crimei odioase din Bistriţa. Ucisă de soţ în faţa copiilor, tânăra s-a prăbuşit la...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
🇷🇴 Mai multe mașini ARO din flota armatei au fost scoase la vânzare. Cât costă...
Experiența inedită trăită de o femeie. S-a trezit cu 86 de milioane de dolari în...
Recalcularea pensiilor vine cu dezavantaje pentru unii români. Pensionarii care nu primesc bani în plus...
Cu ce domniță a fost surprins Dorian Popa: A uitat-o pe Babs!
Pe 8 decembrie, expiră poliţele RCA ale românilor la Euroins, care încă mai sunt valabile
Pro TV a 'spart' banca! Ireal câţi bani vor primi concurenţii de la Survivor România...
„Cea mai BEATĂ PASĂRE” din Noua Zeelandă este o specie de PORUMBEL DURDULIU!
UNGARIA UMILITĂ crunt în România! S-a întâmplat chiar de Ziua Națională
Poluarea de la motoare. Care etaj este cel mai afectat
Rona Hartner a fost uitată de colegii de breaslă în ziua înmormântării. Doar două persoane...
BANCUL ZILEI. Vasile: Nu vă supărați, aveți o bere? Ion:– La ce îți mai trebuie,...