Antonescu: Curtea Constituțională este o rușine. Săptămâna asta cred că putem depune și vota cererea de suspendare a lui Băsescu

Antonescu: Curtea Constituțională este o rușine. Săptămâna asta cred că putem depune și vota cererea de suspendare a lui Băsescu
Publicat: 02/07/2012, 23:40
Actualizat: 03/07/2012, 09:50

Președintele PNL, Crin Antonescu, susține că miza sesiunii extraordinare a parlamentului este schimbarea judecătorilor Curții Constituționale(CCR), despre care a apreciat că, în actuala componență, „este o rușine”. Mai mult, Antonescu a pus pe lista schimbărilor și pe președinții Senatului și Camerei Deputaților, Vasile Blaga și Roberta Anastase. Calendarul schimbărilor s-ar încheiea cu o suspendare președintelui Traian Băsescu, a adăugat liderul PNL. Liderul PNL a fost întrebat, într-o emisiune Antena 3, ce poate însemna sesiunea extraordinară pentru duce la deblocarea activității guvernamentale. „Ar putea însemna inclusiv Băsescu mai e sau nu mai e președinte al României”, a replicat Antonescu. De asemenea, el a fost întrebat dacă USL va depune cerere de suspendare săptămâna asta pentru președintele României. „Da, eu cred că putem să o și votăm săptămâna asta”, a răspuns Antonescu.

Atac dur la CCR

„Miza principală, sub o formă sau alta, este intrarea în normalitate a Curții Constituționale. Mai explicit, înseamnă schimbarea componenței acestei Curți. Presupun, pe scurt, că parlamentul care a numit șase judecători din nouă are dreptul să-i revoce. (…) Eu, Crin Antonescu, consider că în actuala componență Curtea Constituțională este o rușine”, a declarat liderul PNL, la Antena3.

Antonescu a admis însă, că până în acest moment, nu s-a convenit s-a convenit asupra formulei juridice de schimbare a magistraților. „Nu putem face nimic în această țară cu această Curte”, a insistat el.

Potrivit Constituției, „judecătorii Curții Constituționale sunt independenți în exercitarea mandatului lor și inamovibili pe durata acestuia”.

Legea de funcționare a Curții Constituționale prevede că mandatul de judecător al Curții Constituționale încetează în următoarele condiții: la expirarea termenului pentru care a fost numit sau în caz de demisie, de pierdere a drepturilor electorale, de excludere de drept ori de deces; în situațiile de incompatibilitate sau de imposibilitate a exercitării funcției de judecător mai mult de 6 luni; dacă nu are cetățenie română, face parte dintr-un partid sau își încalcă grav atribuțiile.

ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Restaurantul Papa Ricardo, amendat pentru că a aruncat gunoiul pe domeniul public!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
DOLIU NAȚIONAL în România! A murit marea doamnă a muzicii lăutărești
Vestea tragică a dimineții. Lumea modei, devastată de durere. A murit fulgerător
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...