AUR acuză Ucraina de amestec în ALEGERILE din România. Kievul oprimă românii de peste graniță și Patriarhia Română, susține Târziu

AUR acuză Ucraina de amestec în ALEGERILE din România. Kievul oprimă românii de peste graniță și Patriarhia Română, susține Târziu
Publicat: 21/04/2024, 16:37

AUR, prin întermediul lui Claudiu Târziu, acuză Ucraina de amestec în alegerile din România prin serviciile de spionaj militar, care aruncă fumigene în presă. De asemenea, Kievul urmăreşte şi intimidarea românilor din Ucraina și Patriarhia Română.

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor răspunde astfel acuzaţiilor din presa ucraineană, care avertizează că AUR este un partid pro-rus, controlat de Kremlin.

Avertismentul ucrainean

Publicaţia ucraineană kyivpost.com a reletat, citând surse din Direcţia Principală de Informaţii (HUR) a Ministerului Apărării de la Kiev, că AUR, prezentat ca ”partid românesc pro-rus”, ar putea lansa în curând ”o serie de provocări informaţionale anti-ucrainene” având ca scop să prezinte opresiunea la care ar fi supuşi românii din Ucraina. O campanie similară ar urma să fie derulată de reprezentanţii partidului bulgar „Renaşterea” în regiunea Odesa, vizând satele locuite în principal de etnici bulgari, serviciile secrete ucrainene apreciind că sincronizarea acestor operaţiuni speciale sugerează o posibilă coordonare de către Kremlin.

AUR respinge propaganda anti-Ucraina

AUR refuză să se declare în sub controlul Moscovei, într-un comunicat de presă.

Presa de la Kiev, citând ca sursă serviciul de spionaj militar HUR, dezinformează, pretinzând că AUR ar realiza în prezent interviuri cu preoţi din satele locuite de români din regiunile Cernăuţi, Transcarpatia şi Odesa. În plus, „propagandiştii” (AUR n.n.) ar intervieva familiile bărbaţilor (români n.n.) care servesc în prezent în Forţele de Apărare ale Ucrainei. Chipurile AUR ar pregăti presupuse operaţiuni de propagandă pentru discreditarea Ucrainei, pe motivul opresiunii la care este supusă minoritatea românească. Inevitabil, HUR regurgitează şi minciuna că operaţiunea ar fi coordonată de Rusia, afirmă Târziu într-un comunicat transmis de AUR.

Regimul de la Kiev, prin intermediul serviciului său de spionaj militar HUR, se amestecă grosolan în treburile interne ale României, în campania electorală în curs. Totodată, Kievul urmăreşte şi intimidarea românilor din Ucraina, precum şi intimidarea Patriarhiei Române, acuză Târziu.

În opinia sa, HUR este ”continuatorul direct şi de drept al criminalului GRU, serviciul sovietic de spionaj militar, de la care a preluat cadrele şi metodele, după dezmembrarea URSS”, iar din 1991 şi până în prezent HUR a întreprins acţiuni ostile şi provocări împotriva României, a cetăţenilor români şi a românilor care trăiesc pe teritoriile anexate la Ucraina, ca urmare a Pactului Ribbentrop – Molotov, mai afirmă Târziu.

Citiți și: Remus Pricopie, rectorul SNSPA, pulverizează partidul lui George Simion: „AUR, o rangă politică a Kremlinului”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Mașinile care nu mai trec ITP-ul. Vor pica inspecția tehnică periodică
Nemții nu mai sunt harnici. Ei muncesc puțin și se îmbolnăvesc des
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Marsilia se pregătește să primească flacăra olimpică