Barna și Cioloș, mesaj comun, după zvonurile că ar exista tensiuni în Alianța USR-PLUS: Nicio încercare de dezbinare nu ne va descuraja

Redactor:
Politic
Barna și Cioloș, mesaj comun, după zvonurile că ar exista tensiuni în Alianța USR-PLUS: Nicio încercare de dezbinare nu ne va descuraja
Dan Barna și Dacian Cioloș au lansat un mesaj comun pe Facebook, în contextul informațiilor din spațiul public potrivit cărora ar exista tensiuni între USR și PLUS. Cei doi lideri au precizat că „pe alocuri discuțiile sunt mai aprige", însă Alianța va merge mai departe împreună.

„Am scris rândurile de mai jos împreună cu Dacian Cioloș, eu aflându-mă o zi la mare, la Constanța, împreună cu Olguța, după ce am văzut articolele despre tensiunile care ar există între USR și PLUS. Da, discutăm zilele acestea despre viitorul Alianței. Alianța noastră e, de fapt, alianța celor care i-au oferit deja încrederea. Da, pe alocuri discuțiile sunt mai aprige, pentru că fiecare dintre noi vine la masă cu idei și cu soluții care să valorifice cât mai bine zestrea propriului partid. Dar vrem să spunem un lucru foarte clar: USR și PLUS vor merge mai departe împreună. Și la prezidențiale, și la locale, și la parlamentare”, a scris Dan Barna, duminică pe Facebook, într-o postare în care a dat tag și liderului PLUS, Dacian Cioloș.

„Suntem hotărâți să găsim cea mai bună formulă pentru asta și nu ne vom ridica de la masa negocierilor până când nu ajungem la o înțelegere care să ne facă mai eficienți decât am fi separat, pentru că România trebuie guvernată bine după alegeri. Nicio încercare de dezbinare nu ne va descuraja. Nu o să cădem în capcana în care au căzut alții în trecut”, a completat Barna.

Reacția președintelui USR vine în contextul în care în spațiul public au apărut informații potrivit cărora la rundele de negocieri între liderii celor două partide au existat tensiuni, culminând cu plecarea bruscă a lui Dacian Cioloș de la masa discuțiilor.

Atât Dan Barna, cât și Dacian Cioloș au anunțat public că Alianța va avea un candidat comun la prezidențiale, acesta fiind unul dintre cei doi lideri ai partidelor. Barna nu a exclud varianta unui tandem prezidențiabil- premier. Alianța USR-PLUS va merg cu liste comune și la alegerile locale și parlamentare din anul 2020.

Inchide