Băsescu a chemat șefii serviciilor secrete la raport pentru a vedea cine a făcut filajul în cazul Bica-Udrea-Topoliceanu

Băsescu a chemat șefii serviciilor secrete la raport pentru a vedea cine a făcut filajul în cazul Bica-Udrea-Topoliceanu
Publicat: 31/10/2014, 21:32
Actualizat: 08/04/2019, 05:37

Băsescu a spus că a discutat vineri, joi și miercuri cu reprezentanții serviciilor „pe tema EADS, cu acel freelancer care a lansat din Germania, și tema urmăririi procutorului Bica și a doameni Udrea și a doamnei Topoliceanu”.

„Cineva a făcut acest filaj, pentru că suntem de acord că nu e vorba de paparazzi. Am întrebat: «Dacă nu e filaj al statului, la puterea pe care o aveți, îmi spuneți în câteva zile a cui e»”, a spus Băsescu.

Președintele a continuat: „Eu nu pun degetul pe niciun serviciu, spun că au fost servicii. «Dacă nu au fost, îmi demonstrați». Am cerut un final la această problemă publică, cine a făcut supravegherea”.
Băsescu a mai arătat că dacă i se va spune că a fost vorba despre paparazzi, va râde. „O să râd, sunt convins că nu au fost paparazzi”, a precizat șeful statului.

Candidatul PMP la Președinție, Elena Udrea, a acuzat în mod repetat serviciile secrete și în special SIE de implicare în acțiuni de denigrare a sa și de filaj, după ce în presa germană a apărut un articol în care era asociată cu scandalul EADS și după ce pe un blog care a fost activ doar o zi au apărut imagini în care era alături de fosta șefă a CNI Anamaria Topoliceanu și alături de șefa DIICOT Alina Bica, în timpul unei călătorii la Paris. Tot Udrea a afirmat că a fost fotografiată în propria casă și a susținut că principalii săi contracandidați, Victor Ponta și Klaus Iohannis, beneficiază de sprijinul serviciilor de informații.

Acuzațiile la adresa serviciilor secrete au fost reluate, joi seară, și de președintele Traian Băsescu, care a susținut că, înaintea începerii campaniei electorale, a solicitat expres șefilor din SIE și SRI să nu se implice în procesul electoral. De asemenea, șeful statului a susținut că, în cazul imaginilor cu Bica și cu Udrea, este o operațiune în care „serviciile, un serviciu românesc și unul francez” au colaborat și a spus că va face o analiză și va cere explicații de la părțile implicate, după primul tur de scrutin.

Băsescu a declarat, joi, că va avea o discuție cu șefii serviciilor secrete, luni, după primul tur de scrutin și a precizat că „sunt câțiva oameni, din conducerea serviciilor, care neprivind la interesul de neutralitate al serviciului, la prestigiul Serviciului, au sărit calul”.

„Profesional, eu spun că sunt niște servicii puternice și bune, dar acum greșesc”, a spus Traian Băsescu, într-o emisiune a postului B1 TV.

„Atenție, nu vorbim de serviciu în ansamblul lui. Să nu vă închipuiți că ofițerii SRI aleargă toți acum și fac unii la dreapta și alții la stânga. Nu, sunt câțiva oameni, din conducerea serviciilor, care, neprivind la interesul de neutralitate al serviciului, la prestigiul serviciului, au sărit calul”, a continuat el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O femeie a câștigat 1 milion de dolari la loterie de două ori în 10...