Băsescu despre amenințarea cu folosirea unui bombardier rus: Rogozin era nervos; a vorbit gura fără el

Băsescu despre amenințarea cu folosirea unui bombardier rus: Rogozin era nervos; a vorbit gura fără el
Publicat: 10/05/2014, 23:28
Actualizat: 27/03/2019, 05:51

Întrebat, sâmbătă seară, la Arad, de corespondentul MEDIAFAX, despre amenințarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către vicepremierul rus Dmitri Rogozin, președintele Traian Băsescu a spus că acesta „era nervos”.

„Cred că era nervos și a vorbit gura fără el. La Rogozin nu-i nimic de mirare din punctul ăsta de vedere”, a răspuns Băsescu.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anunțat sâmbătă că a revenit la Moscova, din Republica Moldova, în pofida faptului că avionul său a fost obligat de către avioane ucrainene de interceptare să se se întoarcă din drum, la Chișinău, potrivit agenției ruse Itar-Tass.

„Avioane ucrainene de interceptare au obligat avionul nostru să se întoarcă din drum”, a scris vicepremierul rus într-un mesaj postat pe Twitter.

Câteva minute mai târziu, Rogozin a continuat, în alt mesaj, „dar industria apărării are propriile trasee. Am ajuns la Moscova. Iar junta (de la Kiev) a rămas în urmă”.

Pentru a-și demonstra afirmațiile, Rogozin a postat o fotografie în care apare în fața clădirii Aeroportului Domodedova de la Moscova.

Ambasada Rusiei la Chișinău a declarat pentru agenția Itar-Tass că Rogozin probabil că a călătorit către Rusia cu un „zbor obișnuit” și că nu se afla în avionul interceptat în spațiul aerian al Ucrainei.

Anterior vicepremierul rus Dmitri Rogozin a acuzat România că nu i-a permis avionului său, la solicitarea Statelor Unite, să se întoarcă la Moscova prin spațiul aerian românesc, în drum dinspre regiunea separatistă moldoveană Transnistria, unde a participat vineri la parada militară organizată de Ziua Victoriei asupra naziștilor.

„La solicitarea Statelor Unite, România și-a închis spațiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite să trec”, afirma vicepremierul rus într-un mesaj postat sâmbătă pe Twitter, din Transnistria.

„Data viitoare voi zbura la bordul unui (bombardier strategic de tip) Tu-160”, adăuga Rogozin, subliniind că sancțiunile nu-l vor determina să-și anuleze viitoare vizite la Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldovene Transnistria.

Ministerul român de Externe a reacționat sâmbătă imediat, apreciind că amenințarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezintă „o declarație foarte gravă”, și a solicitat autorităților de la Moscova să precizeze public dacă afirmațiile citate reprezintă poziția oficială față de România.

În contextul crizei din Ucraina, Dmitri Rogozin a făcut mai multe declarații privind regiunea transnistreană, asigurând în special că Rusia va acorda o atenție sporită în ceea ce privește drepturile etnicilor ruși din regiune.

Autoritățile de la Tiraspol au lansat o campanie de strângere de semnături pentru recunoașterea independenței Transnistriei, în contextul unor declarații ale președintelui rus Vladimir Putin, potrivit cărora locuitorii din stânga Nistrului trebuie să-și decidă singuri viitorul.

Campania a fost inițiată la 22 aprilie, cu susținerea Uniunii comunităților ruse din Transnistria, și urma să se încheie la 9 mai, când la Tiraspol a avut loc o paradă cu ocazia Zilei Victoriei. Cu acest prilej, liderul separatist transnistrean Evgheni Șevciuk a anunțat că-i va înmâna petiția vicepremierului rus Dmitri Rogozin, care, la rândul său, o va transmite președintelui Vladimir Putin, potrivit agenției Tiras.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice