Băsescu explică de ce crede el că UDMR a suspendat protocolul cu PSD-ALDE / Kelemen: Putea să se abțină

Băsescu explică de ce crede el că UDMR a suspendat protocolul cu PSD-ALDE / Kelemen: Putea să se abțină
Publicat: 23/05/2019, 22:33

„UDMR în panică! Kelemen Hunor și gașca lui de la vârful UDMR au intrat în panică. Compromisă de cârdășia cu Budapesta și dezavuată de cetățenii români de etnie maghiară, gașca lui Kelemen Hunor s-a speriat de riscul că maghiarii onești nu le vor da votul pentru a intra în Parlamentul European. Cu disperare, liderii UDMR, desprinși de realitățile minorității pe care pretind ca o reprezintă, s-au agățat de incidentul de la Valea Uzului și au anunțat înghețarea relațiilor cu alința PSD-ALDE, pe care, contra cost (contra funcții și contracte) au sprijinit-o până acum fără rezerve în politica antinațională pe care au dus-o”, a scris pe Facebook Traian Băsescu, candidat PMP la alegerile prezidențiale.

El a mai apreciat că demersul UDMR vizează păcălirea etnicilor maghiari.

„În realitate, Kelemen Hunor și gașca lui au anunțat înghețarea relațiilor cu PSD și ALDE în încercarea de ai păcăli pe etnicii maghiari că s-au desprins de cârdășia cu Dragnea, Vâlcov, Chițoiu și Tăriceanu, încercând astfel șă-și salveze rezultatul electoral de la europarlamentare. Eu sper că nu vor reuși să-i mai păcălească încă o dată pe oneștii cetățeni români de etnie maghiară”, a adăugat Băsescu.

Reacția fostului președinte vine după ce UDMR anunță suspendarea protocolului de colaborare cu coaliția PSD-ALDE până la soluționarea situației cimitirului din Valea Uzului.

UDMR nu va susține, începând de joi, nicio inițiativă sau măsură a Guvernului, iar până la soluționarea situației cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare între UDMR și coaliția PSD-ALDE rămâne fără obiect, anunță Uniunea.

„În condițiile în care nu a fost nimeni tras la răspundere până acum pentru distrugerea și profanarea mormintelor soldaților maghiari din cimitirul din Valea Uzului, respectiv pentru incitare la ură interetnică. La fel, autoritățile nu s-au sesizat din oficiu nici în legătură cu abuzul primarului din Dărmănești, care a contribuit la escaladarea evenimentelor. În pofida solicitării noastre ferme, Guvernul nu a întreprins măsurile necesare pentru a preveni agravarea situației, deși acest lucru este datoria autorităților și a coaliției PSD-ALDE. (…) Începând de astăzi UDMR nu va susține nici o inițiativă sau măsură a Guvernului. Până la soluționarea situația cimitirului din Valea Uzului protocolul de colaborare între UDMR și coaliția PSD-ALDE rămâne fără obiect”, se arată în comunicat.

Kelemen despre Băsescu: Putea să se abțină de la declarațiile la adresa UDMR

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că Traian Băsescu putea să se abțină de la declarațiile făcute la adresa Uniunii, acesta fiind doar un om „bătrân, obosit, care mai caută câțiva ani în Parlamentul European pentru a-și asigura o pensie liniștită, dar nu are nimic de spus”.

Kelemen Hunor a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că atunci când un om politic nu are nimic consistent de spus folosește cartea maghiară și lovește în stânga și în dreapta.

„Cred că Traian Băsescu putea să se abțină de la declarațiile făcute dar eu m-am obișnuit cu faptul că un om politic când nu are nimic consistent de spus, atunci scoate, imediat, cartea maghiară, lovește în stânga și în dreapta. Așa cum a fost Traian Băsescu anti-maghiar și șovin în ultimii ani, dacă mă gândesc doar la legea privind ziua de 15 martie, și ce isteric a devenit în acel moment în Parlament, îmi dau seama că este un om bătrân, obosit, care mai caută câțiva ani în PE pentru a-și asigura o pensie liniștită, dar nu are nimic de spus”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, în România sunt doi politicieni, doi președinți care au făcut enorm de mult rău, care aveau o putere uriașă în mandatele lor, Ion Iliescu și Traian Băsescu.

„Traian Băsescu are o mare vină pentru ceea ce se întâmplă astăzi în România și, din acest punct de vedere, ar trebui să se gândească fiecare când face o analiză și trage o linie, care este moștenirea adevărată a lui Băsescu după zece ani de președinție. Maghiarii l-au votat de două ori, tot de două ori l-au salvat, când a fost referendumul, dar el de fiecare dată a tras o palmă celor care au fost alături de el. Acesta este omul, îl știu din 1997, nu s-a schimbat, nu a devenit nici mai bun, nici mai înțelept”, a subliniat președintele UDMR.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
S-a închis un cunoscut post TV. Nu s-a mai putut face nimic
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Aisbergul care a scufundat Titanicul, surprins într-o fotografie din 1912