Băsescu: „Penibilii de la transporturi”, poate un subiect la consultările de la Cotroceni?

Băsescu: Penibilii de la transporturi, poate un subiect la consultările de la Cotroceni?
Publicat: 16/04/2015, 13:03
Actualizat: 04/08/2015, 21:19

Fostul președinte Traian Băsescu a sugerat, joi, pe Facebook, că la consultările pe care președintele Klaus Iohannis le va avea luni cu partidele politice, „penibilii de la transporturi” poate ar trebui să fie un subiect de discuție.

„Miron Mitrea, Ludovic Orban, Dan Șova, Relu Fenechiu și, în sfârșit, ultimul pe listă, adus cu mari sacrificii de la Cluj pentru a completa galeria de incompetenți de la transporturi, Ioan Rus au vânturat românilor hărți cu mii de kilometri de autostrăzi. De fiecare dată,Comisia Europeană le-a dat cu hărțile în cap, etichetându-i ca fiind incompetenți”, a scris fostul președinte, explicâd că România are un Masterplan pentru construcția de autostrăzi adoptat prin Ordonanța de Urgență nr. 16/1999.

Băsescu susține că „guvernele PSD-iste au adăugat în anexa acestei ordonanțe tot soiul de bazaconii conform intereselor baronimii, dar și pe măsura incompetenței miniștrilor transporturilor care n-au priceput elementarul, că pot utiliza bani europeni prioritar pentru autostrăzi care fac parte din coridoarele pan-europene IV și IX (ca de altfel și la calea ferată)”.

Fostul șef al statului mai spune că acești miniștri „au cheltuit enorm pentru tot soiul de noi master-planuri” și îl sfătuiește pe actualul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, să dea în lucru autostrăzile Pitești – Râmnicu Vâlcea – Sibiu/Ploiești – Buzău – Focșani – Albița și Centura București – Sud, „autostrăzi încă neexecutate față de Masterplanul din 1999” și care trebuie făcute întrucât altfel România nu va mai primi bani europeni pentru alte autostrăzi.

O altă sugestie făcută de Traian Băsescu este includerea pe lista de priorități a autostrăzii Craiova – Pitești: „Cu siguranță aveți argumentul puternic al existenței uzinei Ford și ar putea fi acceptat de Comisie pentru noul exercițiu bugetar”.

Într-un alt mesaj, postat pe Facebook tot joi și adresat „propagandiștilor mincinoși” care susțin că el nu a vrut să se construiască autostrăzi, Traian Băsescu publică numele oficialilor care au semnat și contrasemnat Ordonanța nr. 16/1999, adoptată de Guvernul Radu Vasile.

Ordonanța de Guvern pentru aprobarea Programului prioritar de construcție a autostrăzilor din România, publicat în Monitorul Oficial nr. 39 din 29 ianuarie 1999, a fost contrasemnată de ministrul Transporturilor de atunci Traian Basescu și de Bujor Bogdan Teodoriu, secretar de stat în Ministerul Finanțelor.

Consultările între președintele Klaus Iohannis și reprezentanții partidelor parlamentare pe tema legislației electorale, dar și pe alte teme de actualitate vor avea loc luni, 20 aprilie, a anunțat, joi, Administrația Prezidențială.

Consultările vor viza „stadiul legislației electorale, inclusiv cel al reglementărilor necesare asigurării dreptului de vot al românilor care trăiesc în afara granițelor”.

De asemenea, pe agenda întâlnirilor se vor mai afla „discuții referitoare la procedurile parlamentare de încuviințare a cererilor de urmărire penală, reținere, arestare sau percheziție a membrilor Parlamentului, precum și alte teme de interes public”.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, miercuri, la Cluj, că speră ca până la sfârșitul lunii mai să primească aprobarea de la CE pentru Masterplanul de transport.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este, de fapt, relația dintre Mariana Ionescu Căpitănescu și sora sa, Marcela Fota, dincolo...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
(P) Descoperă care e grosimea ideală a unor geamuri de tip termopan pentru un nivel...