Cătălina Mănoiu
27.03.2016
Politică

Băsescu, votat președinte al PMP în unanimitate

Băsescu, votat președinte al PMP în unanimitate
Băsescu, votat președinte al PMP în unanimitate

În favoarea fostului șef de stat au votat 480 de delegați.

Congresul Mișcării Populare a votat pe 24 octombrie în unanimitate moțiunea «România mea», condusă de Traian Băsescu, care a devenit astfel președinte al partidului. Deputatul Eugen Tomac a fost ales președintele executiv al MP, fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu și europarlamentarul Siegfrid Mureșan prim-vicepreședinți, iar Dorel Onaca secretar general.

Traian Băsescu nu poate schimba numele partidului, formațiunea sa se va numi în continuare „Partidul Mișcarea Populară” și nu „Mișcarea Populară”, au decis, vinerea trecută, magistrații Curții de Apel București.

”La Curtea de Apel București fost respinsă înregistrarea MP, ceea ce înseamnă că și programul și conducerea și statutul noii formațiuni au fost respinse. Ca atare, (…) vârful partidului a demisionat și a fost înregistrat ca reprezentând conducerea noului partid. Prin respingere trebuie să reașezăm conducerea PMP, pentru că dacă organizațiile teritoriale nu au fost afectate, conducerea la vârf a fost afectată”, a declarat Traian Băsescu în deschiderea Colegiului Național PMP.

Inchide