Boc a dat cep unui butoi cu bere germană și a ciocnit o halbă cu ambasadorul Germaniei. FOTO

Redactor:
Vasile Magradean
Primarul Emil Boc a dat cep unui butoi cu bere germană produsă de o berărie din Stuttgart și a ciocnit o halbă de bere cu ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier - Kordt, la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane care a început, vineri, la Cluj-Napoca.

Emil Boc a îmbrăcat, vineri, un șorț și „înarmat” cu un ciocan din lemn a dat cep unui butoi cu 30 de litri de bere germană, produsă de o berărie din Stuttgart, după care a ciocnit o halbă de bere cu ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier – Kordt, într-un cort instalat în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Primarul Clujului a spus „Prost” (noroc, în limba germană – n.r.) și le-a urat „Poftă bună” celor prezenți.

„Berea a fost foarte bună. Am avut emoții dar a ieșit bine deschiderea festivalului, a fost un model de a se da cep unui butoi cu bere. Clujul este important pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea investițiilor și a locurilor de muncă din perspectiva germanilor. Munca, seriozitatea și distracția nu trebuie reinventate, le au nemții, trebuie doar să ne bucurăm împreună cu ei”, a spus Boc.

La rândul său, ambasadorul Germaniei, Cord Meier – Kordt, a spus că a descoperit România prin Cluj-Napoca, în condițiile în care, anul trecut, înainte de preluarea mandatului, a urmat un curs de limbă română la Facultatea de Litere de la UBB.

„Sunt convins că orașul Cluj-Napoca este unul dintre cele mai importante orașe din punct de vedere al angajamentului economic. Se produce aici din partea companiilor germane tehnologie la cel mai înalt nivel, iar astfel se contribuie în mod special la îmbunătățirea imaginii României la nivel internațional”, a spus diplomatul german.

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane se desfășoară în Piața Unirii din Cluj-Napoca în perioada 29 septembrie – 1 octombrie și este organizat de Clubul oamenilor de afaceri de limbă germană din Transilvania de Nord.

În cadrul manifestării, peste 4.000 de litri de bere 100% nemțească au fost aduși direct de la Stuttgart, alături de 1.100 de kilograme, adică 3.300 metri de wurști. Drafturile de bere sunt speciale, au un litru și sunt servite de fete îmbrăcate în Dirdnl (costum tradițional nemțesc – n.a.).

×
Inchide