• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Bodu: „Privatizarea Oltchim este execrabilă. Dan Diaconescu face un joc electoral”

Bodu: „Privatizarea Oltchim este execrabilă. Dan Diaconescu face un joc electoral”
Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a declarat, vineri, pentru Mediafax, că procesul de privatizare a Oltchim este unul execrabil, el apreciind că Dan Diaconescu face un joc electoral și că Guvernul trebuie să-și asume acest "dezastru", întrucât nu a pus condiții de eligibilitate.

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a declarat, vineri, pentru Mediafax, că procesul de privatizare a Oltchim este unul execrabil, el apreciind că Dan Diaconescu face un joc electoral și că Guvernul trebuie să-și asume acest „dezastru”, întrucât nu a pus condiții de eligibilitate.

„Dan Diaconescu nu are niciun investitor în spate. Nu există niciun investitor care să dea 42 de milioane de Euro unui jurnalist sau nu știu cum să-l numesc. Orice investitor serios sau neserios, poate fi și Mafia sau cel mai serios investitor, când vorbești de 42 de milioane de Euro, deci o sumă considerabilă, își angrenează această investiție printr-un consultant, printr-un avocat mare”, a spus Bodu.

El a precizat că Dan Diaconescu face un joc electoral din care vrea să câștige puncte condiționând, ulterior, plata prețului de „aberații” care nu vor putea fi duse la îndeplinire, în situația în care ofertele trebuie să fie necondiționate.

„Dan Diaconescu va condiționa ulterior, deci după deschiderea plicurilor, oferta lui de îndeplinirea de către stat a tot felul de obligații aberante. Ăsta este Dan Diaconescu. Va pierde garanția de participare după care va începe circul în instanță că Guvernul Ponta îi ia banii sau că statul român îi face și îi drege”, a spus Bodu.

El a arătat că ar fi trebuit puse condiții de eligibilitate pentru participarea la procesul de privatizare.

„Gândiți-vă, în 2007, când am privatizat BCR, ce-ar fi fost dacă nu am fi spus ca ofertanții să fie bănci serioase și nu am fi scris acolo ce înseamnă să fie bănci și ce condiții trebuie să îndeplineacă și venea unul care nu avea ce face și spunea «Hai să mă joc și eu»?”, a arătat Bodu.

El acuzat Guvernul de modul „execrabil” în care a decurs procesul de privatizare, apreciind că Executivul, în integralitatea sa, trebuie să-și asume acest „dezastru”.

„Procesul de privatizare a fost condus într-un mod execrabil și asta ar trebui să se spargă în capul întregului Guvern. Guvernul Ponta, în integralitatea lui, să-și asume dezastrul acestui proces de privatizare al Oltchim. Păcat de angajați, care așteptau altceva”, a mai spus Bodu.

Inchide