Bogdan Aurescu, vizită importantă în Iordania. Ministrul de Externe netezește terenul pentru George Maior, trimis ambasador la Amman

Redactor:
Marius Olaru
Bogdan Aurescu, vizită importantă în Iordania. Ministrul de Externe netezește terenul pentru George Maior, trimis ambasador la Amman
Bogdan Aurescu, vizită importantă în Iordania. Ministrul de Externe netezește terenul pentru George Maior, trimis ambasador la Amman / Sursa FOTO: wikimedia.org

Bogdan Aurescu, vizită importantă în Iordania. Ministrul de Externe netezește terenul pentru George Maior, trimis ambasador în Regatul Hașemit. Misiunea este una extrem de delicată, mai cu seamă că Ammanul a ajuns să fie considerată noua capitală a spionajului mondial.

Aurescu merge duminică, 4 aprilie, în vizită la Amman la invitaţia omologului său, ministrul Afacerilor externe şi expatriaţilor Ayman Safadi.

Bogdan Aurescu, vizită importantă în Iordania. Cooperare și interes reciproc

Discuţiile dintre cei doi au ca obiectiv aprofundarea relaţiilor bilaterale şi diversificarea lor. Într-un comunicat de presă, MAE insistă că obiectivul îl reprezintă „aprofundarea relaţiilor bilaterale şi diversificarea lor, prin abordarea de noi domenii de cooperare, de interes reciproc şi cu potenţial de creştere accelerată”. Oficial, este vorba despre cooperare în domenii precum agricultura, construcţiile şi sectorul IT.

Totodată, ministrul Bogdan Aurescu va exprima interesul României pentru „dinamizarea cooperării bilaterale pe toate palierele, extinderea cooperării sectoriale şi consolidarea tendinţei ascendente a schimburilor comerciale bilaterale din ultimii ani”. Având în vedere existenţa unei comunităţi semnificative de absolvenţi iordanieni ai instituţiilor de învăţământ din România, educația reprezintă un subiect ce va fi atins în discuțiile dintre cele două părți.

Crizele din Siria, Libia și Yemen, pe agenda discuțiilor

Însă, în cadrul întâlnirilor dintre cei doi oficiali vor fi aduse în discuție și alte subiecte interesante. Cum este cea a problematicii regionale, cu accent pe recentele evoluţii din cadrul Procesului de Pace din Orientul Mijlociu. Comunitatea internațională caută soluţii la crizele din Siria, Libia şi Yemen.

De asemenea, Bogdan Aurescu și omologul său vor avea un schimb de opinii privind nevoia revitalizării multilateralismului. Totul, în lumina lecţiilor învăţate în contextul pandemiei de Covid-19.

La Amman, agenda vizitei ministrului de Externe al României va include şi o întâlnire cu conducerea Agenţiei ONU de ajutorare şi lucrări pentru refugiaţii palestinieni din Orientul Apropiat (UNRWA) şi cu directorul UNRWA Iordania. Cu acest prilej, vor fi abordate aspecte legate de activităţile prioritare ale organizaţiei de sprijinire a refugiaţilor palestinieni, precum şi maniera în care România poate contribui la depăşirea numeroaselor dificultăţi ale organizaţiei.

Vizita lui Bogdan Aurescu în Iordania are loc în continuarea contactelor bilaterale la nivel înalt derulate pe parcursul anului 2020. Ministrul Ayman Safadi a fost unul dintre invitaţii speciali ai ediţiei din 2020 a Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române, desfăşurată în premieră în format online.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
A rămas însărcinată la Survivor România?! Fanilor nu le-a venit să creadă când au văzut-o...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
Ce s-a ales de ea… Maria l-a părăsit pe Mihai Neşu în 2012 pentru că...
Simona Halep a primit cea mai dură lecție de la Sorana Cîrstea! Motivul pentru care...
Monica Pop a luat foc când a auzit ASTA: Doamne ferește! Ce s-a aflat despre...
Reuters: Un document neoficial al UE ar propune redesenare graniţelor din zona balcanică
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
În Italia au fost descoperite 16 persoane cu super-imunitate la Covid-19. Explicațiile specialiștilor
A rămas însărcinată la Survivor România?! Fanilor nu le-a venit să creadă când au văzut-o...
Un bebeluș cu TREI penisuri ULUIEȘTE medicii. „Asta da intrare în istorie”
Gata, s-a făcut anunțul oficial despre războiul între Rusia și Ucraina! Ce pregătesc americanii
Surpriza WhatsApp pentru acești utilizatori, dezvăluită: au așa ceva direct în aplicație
Moment de infarct la „Războiul Depozitelor”. Ce a descoperit un bărbat într-o boxă cumpărată cu...
ULTIMA ORĂ! O moarte fulgerătoare. Din păcate, medicii nu au mai avut ce face. Ştirea...
Bicarbonatul de sodiu, pe post de medicament. 7 întrebuinţări de care nu știai
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea uneia dintre cele mai puternice femei de afaceri din România. Ea a creat împreună...
Inchide