Bușoi și Dumitrescu, în cursa pentru postul de secretar general interimar al PNL. Vechii liberali negociază pe cine vor susține

Bușoi și Dumitrescu, în cursa pentru postul de secretar general interimar al PNL. Vechii liberali negociază pe cine vor susține
Publicat: 26/02/2017, 17:07
Actualizat: 28/03/2019, 14:26

Liderul PNL București, europarlamentarul Cristian Bușoi și senatorul Iulian Dumitrescu au intrat în cursa internă pentru funcția de secretar general interimar după de Dan Motreanu a decis să nu preia această funcție, deși a fost susținut de președinții de filiale, convocați la sfârșitul lunii ianuarie de Raluca Turcan și Marian Petrache, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din PNL.

Vechiul PNL ar comunice decizia pe care o va lua BPN, în ședința care va avea loc luni, la ora 11:00.

Liderul PNL București, Cristian Bușoi este susținut de Teodor Atanasiu, Mihai Voicu și alți liberali cu „state vechi” partid, în timp ce senatorul Iulian Dumitrescu este mai puțin cunoscut, au precizat surse din rândul liberalilor.

Funcția de secretar general aparține aripii vechiului PNL, potrivit Protocolului de fuziune PNL-PDL.

Desemnarea unui nou secretar general interimar este o prioritate pentru noul PNL, în situația în care partidul trebuie să organizeze alegeri interne și să își desemneze o conducere legitimă la Convenția Natională care va avea loc la jumătatea lunii iunie, cel mai probabil în data de 17 iunie, dar și să organizeze referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis, privind continuarea luptei împotriva corupției.

Marian Petrache, secretar general interimar al PNL și președintele CJ Ilfov, este acuzat de procurorii DNA de șantaj și luare de mită, acesta precizând, după ce a fost informat că este învinuit, că va demisiona din funcțiile pe care le are în PNL, însă, nu și de la conducerea Consiliului Județean.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase