Candidați în Sălaj: Actuali parlamentari, foști oficiali locali, un apicultor, un silvicultor

Candidați în Sălaj: Actuali parlamentari, foști oficiali locali, un apicultor, un silvicultor
Publicat: 04/11/2012, 13:31
Actualizat: 01/02/2019, 12:54

Cinci din cei șase actuali parlamentari din Sălaj vor să obțină noi mandate, între aceștia numărându-se fostul ministru al Economiei Lucian Bode, dar în cursă vor intra și un fost consilier județean condamnat cu suspendare după ce a condus băut și un fost subprefect refuzat de PDL și primit în PPDD.

Potrivit datelor anunțate până în prezent de formațiunile politice, pentru ARD vor candida, din partea PDL, fostul ministru al Economiei din Guvernul Ungureanu Lucian Bode, Claudiu Bârsan, Florin Astaloș, Dumitru Blaga, Romeo Benc, iar ca propunere a PNȚCD – Avram Fițiu. Cu excepția lui Lucian Bode, toți ceilalți cinci sunt la prima candidatură pentru un mandat de parlamentar, media de vârstă fiind 38 de ani.

Pe lista UDMR Sălaj, din cei doi actuali parlamentari se mai regăsește doar deputatul Seres Denes, nu și senatorul Fekete Andras. Ceilalți cinci candidați cu care UDMR Sălaj merge la alegerile din 9 decembrie sunt Alexandru Vegh, Csoka Tiberiu, Papp Lajos, Sarkozy Paul și Irina Kovaci.

La USL, toți cei trei actuali parlamentari – deputații Iuliu Nosa (PSD), Mirel Taloș (PNL) și senatorul Gheorghe Pop (PSD) – candidează pentru un nou mandat. Lor li se alătură Dorel Oros (PNL), Alexandru Șerban (PSD) și Călin Băgărean (PNL).

Dintre candidații PPDD, Onorica Abrudan este cea mai cunoscută, fiind fost subprefect al județului.

La Camera Deputaților, în Colegiul 1 Șimleu Silvaniei, deputatul Lucian Bode (PDL), fost ministru al Economiei în Guvernul Ungureanu, va candida împotriva lui Dorel Oros (PNL), fost șef al Romsilva.

În Colegiul 2 Cehu Silvaniei, unde populația de etnie maghiară este mai numeroasă, deputatul Seres Denes (UDMR) îi va avea drept contracandidați pe Florin Astaloș (PDL) și Alexandru Șerban (PSD).

În Colegiul 3 Jibou, reprezentantul PDL Romeo Benc îl va înfrunta pe deputatul PSD Iuliu Nosa. Desemnarea candidatului pentru acest colegiu a fost mai dificilă pentru PSD Sălaj, întrucât filiala a avut de ales dintre două nume: deputatul Iuliu Nosa, care mai are câștigate în acest colegiu de pe Valea Someșului două mandate și vrea să îl obțină pe al treilea, și consilierul județean Dan Ghiurco, acesta exprimându-și dorința de a candida în fața Comitetului Executiv Județean al PSD.

Liderul PSD Sălaj, Tiberiu Marc, a declarat că pentru desemnarea unui nume din cele două s-a votat secret, iar cele mai multe voturi le-a obținut Iuliu Nosa.

„Potrivit statutului, Comitetul Executiv este cel care propune candidații pentru alegerile parlamentare. Am avut o singură situație în care au fost două candidaturi, și anume în Colegiul nr. 3 Jibou. S-a votat secret, iar rezultatul a fost în favoarea lui Iuliu Nosa, acesta obținând 26 de voturi, în timp ce Dan Ghiurco a avut doar 14”, a declarat Tiberiu Marc.

De asemenea, deși în județ s-a vehiculat informația că Dan Ghiurco ar putea candida în colegiul respectiv independent sau din partea altui partid, în cazul în care nu se bucura de susținerea colegilor din PSD, liderul social-democraților sălăjeni a susținut că a fost vorba doar despre speculații neserioase.

„El (Ghiurco – n.r.) a declarat că nu a avut niciodată intenția asta și a asigurat că rămâne în continuare în PSD. Nu cred că sunt serioase speculațiile făcute în legătură cu o posibilă plecare sau o candidatură a sa în altă formă decât USL”, a declarat Marc.

În Colegiul 4 Zalău, deputatul Mirel Taloș (PNL) îi are contracandidați pe Claudiu Bârsan (PDL) și pe fostul subprefect Onorica Abrudan (PPDD).

Pentru Senat, în Colegiul 1 Șimleu-Cehu, își vor disputa voturile sălăjenilor Dumitru Blaga (PDL), fostul prefect Vegh Alexandru (UDMR) și consilierul local Călin Băgărean (PNL), în timp ce în Colegiul senatorial 2 Jibou-Zalău candidatul ARD, propus de PNȚCD Sălaj, este Avram Fițiu, care se va lupta cu senatorul PSD Gheorghe Pop.

Fostul ministru Lucian Bode – candidatul care a cochetat cu fotbalul; contracandidatul său – fost șef al Romsilva

Fost ministru al Economiei în Guvernul Ungureanu, Lucian Bode va încerca obținerea unui al doilea mandat de deputat în Colegiul 1 Șimleu Silvaniei. Bode este și președintele democrat-liberalilor sălăjeni, printre cele mai importante proiecte sprijinite de el fiind reabilitarea DN 1H pe tronsonul Hereclean – Aleșd, proiect finanțat din fonduri europene și guvernamentale.

„Au fost patru ani grei, cu incertitudini, eșecuri și realizări, dar mai ales cu lupte politice obositoare și interminabile. În cei patru ani de mandat, am reușit să îmi respect în mare parte promisiunile făcute celor care m-au ales și am contribuit la dezvoltarea localităților din Colegiul Șimleu Silvaniei. În acest interval, am avut peste 300 de audiențe la cele două birouri parlamentare, din Șimleu Silvaniei și Zalău. Toate acestea mă recomandă pentru un nou mandat”, susține Lucian Bode.

El a spus că, pe de-o parte, este mulțumit că în acești patru ani au fost finanțate în Sălaj proiecte cu o valoare totală de peste 100 de milioane de euro, dar, pe de altă parte, este conștient că mai sunt multe lucruri care trebuie rezolvate.

În cursul actualului mandat, Bode a avut 28 de inițiative legislative, din care patru au fost devenit legi, iar șapte au fost respinse definitiv. De asemenea, Bode a avut nouă luări de cuvânt și șapte interpelări.

Potrivit declarației de avere din iunie 2012, Bode nu deține terenuri, dar are o casă în Zalău cu o suprafață de 335 de metri pătrați, pe care a construit-o în regie proprie, împreună cu soția. Deputatul are un autoturism Mercedes, pe care l-a cumpărat, și un credit bancar de 47.000 de euro, contractat în 2012 și scadent în 2032.

Bode este pasionat de fotbal, sport cu care a și cochetat înainte de a intra în politică, el evoluând în tinerețe în campionatul județean de fotbal. În 2011, deputatul Lucian Bode a fost cel mai bun marcator al naționalei de fotbal a Parlamentului României la Turneul european de fotbal al parlamentarilor, desfășurat în Ungaria, marcând trei din cele cinci goluri ale tricolorilor.

Născut în zona Șimleu Silvaniei, în comuna Valcău de Jos, Bode este căsătorit și are un copil.

Acum, Bode îl va avea de înfruntat pe Dorel Oros (PNL), care în urmă cu patru ani s-a retras din cursa electorală pentru a fi șef la Romsilva.

Dorel Oros este acum directorul Direcției Silvice Sălaj. Nu este prima dată când Oros a fost nominalizat drept candidat pentru alegerile parlamentare. În 2008, el a fost candidatul propus de PNL Sălaj pentru Colegiul senatorial 2 Zalău-Jibou, însă înainte de alegeri cu aproximativ o lună a preluat conducerea RNP Romsilva. Ca urmare, PNL Sălaj și-a desemnat la vremea respectivă un alt candidat pentru acel colegiu. Oros a rămas la conducerea Romsilva până în ianuarie 2009, când a fost demis printr-un ordin al ministrului Agriculturii de la acea vreme Ilie Sârbu. După demitere, Oros a revenit la conducerea Direcției Silvice Sălaj, al cărei director este în prezent.

Iuliu Nosa nu are mașină, dar are tractor

Deputatul PSD Iuliu Nosa, care candidează pentru obținerea celui de-al treilea mandat pe Valea Someșului, în Colegiul 3 Jibou, s-a născut în această zonă a Sălajului, în comuna Creaca. În timpul actualului mandat, el a avut 25 de inițiative legislative, din care patru au devenit legi, iar 16 au fost respinse definitiv. De asemenea, Nosa a avut 49 de luări de cuvânt și 36 de interpelări.

„Experiența parlamentară câștigată în mandatele anterioare și experiența în administrația publică locală, obținută în perioada în care am fost primar al Zalăului, sunt atuurile care mă recomandă pentru un al treilea mandat în Camera Deputaților”, susține Iuliu Nosa.

În perioada 2000-2004, Iuliu Nosa a fost primar al Zalăului, punând bazele proiectului privind realizarea șoselei de centură a municipiului. Odată ales parlamentar, Nosa a susținut implementarea acestui proiect.

Nosa este căsătorit și are trei copii.

Conform declarației de avere din iunie 2012, Nosa deține un teren agricol, în suprafață de 2,79 hectare, și unul forestier în suprafață de un hectar, ambele în comuna Creaca, din Sălaj, dobândite 1991-1992 în baza Legii fondului funciar. Tot în aceeași comună, Nosa a moștenit un teren intravilan, în suprafață de 1,6 hectare.

De asemenea, Nosa deține din 1992 un apartament de 97 de metri pătrați în Zalău, dar și o casă în suprafață de 112 metri pătrați, în comuna Creaca, aflată în stadiu de construcție. Nosa deține un tractor, dar nu are autoturisme. De asemenea, el are un credit bancar de 35.000 de euro, contractat în 2005 și scadent în 2020.

Principalul contracandidat al lui Nosa este reprezentantul PDL Romeo Benc.

Deputatul Taloș – cel mai sărac la inițiative legislative dintre parlamentarii sălăjeni

Deputatul PNL Mirel Taloș, în vârstă de 38 de ani, candidează din partea USL pentru obținerea unui al doilea mandat în Colegiul 4 Zalău. Taloș a avut 12 inițiative legislative, din care cinci au fost respinse definitiv. De asemenea, Taloș a avut 21 de luări de cuvânt și 35 de interpelări.

Printre proiectele pe care Taloș le-a susținut în folosul sălăjenilor se numără reabilitarea și modernizarea Stației CFR Zalău, proiect sprijinit de Taloș încă din timpul Guvernului Tăriceanu.

„Pentru modernizarea Stației CFR Zalău, contractul de finanțare a fost semnat în decembrie 2008 de ministrul Transporturilor la acea vreme, Ludovic Orban, în ultimele zile ale guvernului liberal. Planul inițial era ca în 2009 – mai 2010 să aibă loc proiectarea, mai – decembrie 2010 să fie atribuirea lucrării și în 2011-2012 executarea lucrărilor, însă procedura de atribuire a lucrării s-a prelungit din cauza contestațiilor”, a declarat Mirel Taloș.

Potrivit acestuia, totul a reintrat pe făgașul normal abia în februarie, când a fost semnat contractul de modernizare, valoarea investiției fiind de 6,3 milioane de euro fără TVA.

Mirel Taloș a fost consilier al fostului premier Călin Popescu Tăriceanu și este membru fondator al Asociației „Copiii satelor”.

Conform declarației de avere din iunie 2012, Taloș deține un teren în suprafață de 1.000 de metri pătrați, în localitatea Corbeanca, județul Ilfov, cumpărat în 2006 printr-un credit bancar, și un alt teren cu aceeași suprafață, cumpărat în același an în localitatea Tămaș din Ilfov. Taloș deține jumătate dintr-o casă aflată în construcție în București, cu o suprafață de 210 metri pătrați, achiziționată în 2005 tot printr-un credit bancar. Nu are mașină, însă are trei credite în valută: unul în valoare de 40.000 de euro, contractat în 2005 și scadent în 2025, unul în valoare de 10.000 de euro, contractat în 2006 și scadent în 2016 și unul în valoare de 5.000 de euro, contractat în 2007 și scadent în 2017.

Principalul său contracandidat este un consilier local din Zalău, Claudiu Bârsan (PDL).

Dintre candidații PDL – cu excepția deputatului Lucian Bode – restul sunt noi, iar cel mai cunoscut este Claudiu Bârsan, care a fost subprefect al Sălajului în perioada 2008-2009, iar apoi, până în iulie 2012, președinte al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Sălaj.

„Am o experiență de nouă ani în mediul privat, dar mă recomandă și experiența în administrația publică locală. În plus, consider că mă ajută imaginea bună, curată, pe care am reușit să mi-o creez”, a declarat Claudiu Bârsan.

În prezent, Bârsan este consilier local în Zalău și lucrează în mediul privat, ca și consilier juridic, meseria sa de bază. Bârsan a mai fost consilier local municipal în mandatul 2004-2008. În vârstă de 36 de ani, Claudiu Bârsan este căsătorit și are trei copii.

Seres Denes – deputatul cu tractor, păduri și terenuri agricole de peste 6 hectare; contracandidatul său – un fost consilier condamnat cu suspendare

Deputatul UDMR Seres Denes va candida în Colegiul 2 Cehu Silvaniei pentru obținerea celui de-al treilea mandat, după ce la alegerile parlamentare din 2004 și 2008 a câștigat în același colegiu.

În actualul mandat, Seres Denes a avut 27 de inițiative legislative, din care patru au devenit legi, iar opt au fost respinse definitiv. El a avut 18 luări de cuvânt și 11 interpelări.

Seres Denes susține că experiența îl recomandă pentru obținerea unui nou mandat în colegiul în care candidează, el reușind să își respecte promisiunile făcute electoratului.

Printre proiectele susținute de Seres Denes se numără cel privind mutarea poligonului Aghireș, astfel încât să poată fi construit cel de-al doilea tronson al șoselei de centură a Zalăului. După mai bine de trei ani de lobby și dialog cu autoritățile centrale, administrația municipală a obținut acordul Ministerului Apărării Naționale pentru mutarea poligonului în comuna Crasna.

Conform declarației de avere din luna iunie, Seres Denes are, împreună cu alte persoane, 3,5 hectare de teren agricol și 0,30 hectare de teren forestier în comuna Meseșenii de Jos, dintr-o moștenire din 1992, jumătate dintr-un teren intravilan de 500 de metri pătrați, în comuna Meseșenii de Jos, cumpărat în 1999, o treime dintr-un teren agricol în Zalău, în suprafață de 4.558 metri pătrați, cumpărat în 2008 împreună cu alte două persoane; un teren agricol de 4,9 hectare, un hectar de teren forestier și 0,54 de hectare de teren intravilan în Meseșenii de Jos, toate dobândite în 2010 prin moștenire.

De asemenea, Seres Denes are un apartament în Zalău, de 87 de metri pătrați, cumpărat în 2006, și o casă de 264 de metri pătrați, dobândită prin moștenire în 2010 în comuna Meseșenii de Jos. Deputatul nu are mașină, dar are tractor. De asemenea, deține în conturi 73.100 de lei și plasamente și investiții de 63.063 de lei. Seres are și un credit de 50.000 de lei, contractat în 2006 și scadent în 2021.

Pentru a obține un nou mandat de parlamentar, Seres se va confrunta cu Alexandru Șerban (PSD) și Florin Astaloș (PDL).

Fost consilier județean în Sălaj până în acest an, Șerban este membru al PSD, el ocupând funcția de vicepreședinte al filialei județene a partidului din 2008 și până în decembrie 2011.

În decembrie 2011, Alexandru Șerban a condus băut și a intrat cu mașina într-o casă din Zalău, avariind-o.

Presa relata atunci că Șerban băuse la o petrecere, iar apoi a vrut să plece cu mașina acasă, însă a ieșit cu autovehiculul de pe șosea, intrând în zidul casei unor bătrâni. Conform sursei citate, polițiștii sosiți la locul accidentului au fost nevoiți să îl sprijine pentru a nu cădea din picioare, el făcând mai multe încercări până când a putut sufla în etilotest.

Ulterior, Șerban s-a retras din majoritatea funcțiilor de conducere și din administrație deținute: a demisionat de la șefia Crucii Roșii Sălaj, s-a autosuspendat din funcția de vicepreședinte al PSD Sălaj și a cerut conducerii Consiliului Județean încetarea calității de membru al Consiliului de Administrație al Muzeului Județean de Istorie din Zalău, menționând însă că retragerea sa din această funcție nu are legătură cu accidentul.

În luna mai a acestui an, el a fost condamnat de Judecătoria Zalău la zece luni de închisoare pentru conducere sub influența alcoolului. Pedeapsa a fost suspendată condiționat, cu un termen de încercare de doi ani și zece luni.

Potrivit declarației de avere depuse în luna iulie a acestui an, Alexandru Șerban are două terenuri forestiere de un hectar, respectiv 2,43 hectare în localitatea Hida, ambele moștenite în 1999 și 2007, precum și 0,58 de hectare de teren agricol la Dragu, tot moștenire, din 2002. El menționa în document că, împreună cu soția, deține un apartament de 100 metri pătrați în Zalău, cumpărat în 1998, și unul de 55 de metri pătrați în Șimleu, obținut printr-un schimb de locuință, în 2007, precum și un autoturism Volkswagen fabricat în 2001.

În aceeași declarație, el arăta că a obținut, în anul fiscal anterior, printr-un contract de prestări servicii la Centrul de Cultură și Artă Sălaj, suma de 5.844 lei, 9.392 de lei ca indemnizație de la CJ, dar și 40.800 de lei ca pensie de la Ministerul Apărării Naționale, în timp ce soția sa a primit pensie de la Casa Județeană de Pensii suma de 8.400 de lei.

Gheorghe Pop, campionul inițiativelor legislative

Senatorul PSD Gheorghe Pop, care va candida din partea USL în Colegiul 2 Zalău – Jibou, va încerca să obțină voturile electoratului pentru un al doilea mandat de parlamentar.

El a avut 45 de inițiative legislative, din care două promulgate și 23 respinse. Totodată, Pop a avut 50 de interpelări și 136 de luări de cuvânt în plen.

Senatorul Pop nu a fost implicat în vreun scandal, iar potrivit declarației de avere din iunie 2012, deține un teren intravilan în Zalău, de 1.500 de metri pătrați, cumpărat în 2005; un teren extravilan de 2.200 de metri pătrați, în localitatea Stâna, cumpărat în 2003; un teren agricol de 3,37 hectare, în localitatea Racâș, din Sălaj, dobândit în acest an prin moștenire; un teren intravilan, de 1.200 de metri pătrați, moștenit în acest an și deținut în cotă parte.

Pop deține o casă de 100 de metri pătrați în Zalău, pe care a construit-o, o casă de vacanță de 70 de metri pătrați, în localitatea Stâna, și o casă în suprafață de 60 de metri pătrați, moștenită în acest an, în localitatea Racâș. De asemenea, Pop are un autoturism marca Volkswagen și un credit bancar de 40.000 de lei, contractat în 2008 și scadent în 2018.

Gheorghe Pop este căsătorit și este membru PSD Sălaj de peste 10 ani. Înainte să fie ales deputat în 2008, Pop a fost doi ani director al Direcției de Pază și Protocol din Cadrul Consiliului Județean.

Onorica Abrudan – fost subprefect la propunerea PDL, acum candidează pentru PPDD

Dintre candidații cu care PPDD participă la alegerile parlamentare în Sălaj, cel mai cunoscut nume este al Onoricăi Abrudan, singura femeie subprefect din județ, funcție pe care a ocupat-o între 2009-2012, la propunerea PDL. Abrudan a fost membră a PDL Sălaj timp de peste cinci ani, iar pentru alegerile parlamentare din acest an Abrudan a intenționat să reintre în PDL Sălaj și să candideze din partea acestui partid, însă dorința ei nu s-a bucurat de sprijinul foștilor colegi democrat-liberali. Ca urmare, când PPDD Sălaj i-a propus să candideze în Colegiul 2 Zalău, Abrudan a acceptat.

„După ce mi-a fost refuzată cererea de a reintra în PDL și de a candida pe listele acestui partid la alegerile parlamentare, am primit oferta celor de la PPDD. Mă bucură nespus acest lucru, atâta timp cât am fost primită în acest partid cu brațele deschise”, a declarat Abrudan.

Ea a fost viceprimar al Zalăului în mandatul 2004-2008, din partea PDL Sălaj, iar în perioada 2008-2009 a fost președintele Organizației de Femei a PDL Sălaj și secretar regional pe Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest a PDL. În 2009, Onorica Abrudan și-a dat demisia din acest partid și a fost numită subprefect al Sălajului, funcție pe care a ocupat-o până în mai anul curent, când a fost eliberată din funcție. De la data respectivă și până în prezent, Abrudan a fost pentru o lună angajat al Primăriei Șimleu Silvaniei, iar apoi al Agenției pentru Plăți și Inspecții Sociale Sălaj.

Un apicultor, un silvicultor, un inspector guvernamental și un conferențiar universitar vor și ei în Parlament

Dintre candidații PDL, cel mai tânăr este Florin Astaloș. În vârstă de 35 de ani, acesta este fermier și consilier local în comuna Măeriște. Întrucât este pasionat de apicultură, a investit într-o afacere cu stupi de albine.

Un alt candidat al PDL Sălaj este Romeo Benc. În vârstă de 47 de ani, Benc este silvicultor și este angajat al Direcției Silvice Sălaj. În 2009, s-a aflat la conducerea instituției respective pentru câteva luni, ca director tehnic, apoi ca director general interimar.

Dumitru Blaga, în vârstă de 44 de ani, candidează pentru Senat în Colegiul 1 Șimleu-Cehu, din partea PDL. El este vicepreședinte al Grupului de firme Simex (producător de mobilier de lux), este căsătorit și are doi copii.

În ceea ce îl privește pe candidatul ADR Avram Fițiu, care candidează în Colegiul 2 Jibou-Zalău, acesta este conferențiar doctor în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Fițiu s-a născut în Sălaj, în localitatea Marin. El spune că se simte legat de Sălaj prin prisma faptului că s-a născut acolo și a urmat cursurile, până la finalizarea ciclului liceal, astfel că știe îndeaproape situația economico-socială a sălăjenilor. El a spus că, dacă va fi ales parlamentar, va insista pe salvarea fermelor țărănești.

„Bătălia mea mare în ultimii ani a fost pentru salvarea fermei țărănești. În prezent, România și Sălajul au o problemă extrem de delicată și anume că din circa 4 milioane de ferme țărănești pe care le avem la ora actuală, nici măcar unu la sută nu sunt ferme comerciale. Am reușit să distrugem în această țară, în ultimii 22 de ani, tot ce înseamnă fermă comercială, iar dacă în prezent mergem în orice comună din acest județ, nu vom găsi mai mult de două, trei ferme comerciale”, a declarat Avram Fițiu.

Fițiu este președintele Asociației „Agroecologica” și are o fermă de mere în localitatea Mera, județul Cluj, una de cătină în județul Timiș, dar și un atelier de procesare de panificație în Sălaj.

Un nume cunoscut sălăjenilor este și Vegh Alexandru, candidatul UDMR pentru Senat în Colegiul 1 Șimleu-Cehu. Vegh a fost subprefect al Sălajului în perioada ianuarie 2005-martie 2009, după care a fost inspector guvernamental până în ianuarie 2010. În perioada 8 ianuarie 2010 – 11 mai 2012, Vegh a fost prefect al Sălajului, iar de atunci este inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

În același colegiu cu Vegh va candida și consilierul local din Zalău Călin Băgărean (PNL). În vârstă de 42 de ani, el este economist. Este căsătorit și are doi copii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata