Cătălin Ivan: Dragnea și-a început ultimul turneu prin țară ca președinte al PSD, este unul de adio

Cătălin Ivan: Dragnea și-a început ultimul turneu prin țară ca președinte al PSD, este unul de adio
Publicat: 13/01/2018, 22:22

„Turneul lui Liviu Dragnea prin Moldova s-a transformat într-un veritabil turneu de adio. Discursuri lacrimogene aranjate de liderii locali, declarații din sala de apreciere, de susținere și de condamnare a „trădătorilor” Bădălău și Tudose, toate luările de cuvânt fiind pregătite cu grijă, că pe vremuri, de liderul local care știe mai bine că oricine cum să-și facă șeful de la centru să se simtă bine și să plece mulțumit”, a scris Ivan, pe pagina sa de Facebook.

Cătălin Ivan a precizat că Dragnea se lovește de un refuz în cazul unei noi moțiuni de cenzură, deoarece este „o iluzie”.

„Concluzia amară cu care pleacă Liviu Dragnea de la toate aceste întâlniri este însă aceea că absolut nimeni nu va susține dărâmarea guvernului Tudose. Dincolo de cuvintele frumoase, aranjate, interesate sau chiar și sincere pe alocuri, Dragnea se lovește de același refuz. O nouă moțiune de cenzură este o iluzie. Nu se va ajunge acolo pentru că PSD a învățat din momentul Sorin Grindeanu. O a două greșeală nu va mai există. Liviu Dragnea și-a începutul ultimul turneu prin organizațiile din țară ca președinte al acestui partid, turneu pe care probabil nu-l va mai finaliza”, a mai scris Ivan.

Europarlamentarul susține că Dragnea nu mai are parte de sprijin decât condiționat, chiar și din partea celor fideli.

„Din partea lui Liviu Dragnea, aceeași placă despre multinationale, despre Soros, servicii, ambasade, statul paralel… practic despre toți cei care nu-l lasă să facă bine României, despre cum nu va ceda, despre cât de nerecunoscători sunt aceeași doi, Bădălău și Tudose, pe care el i-a făcut oameni. Apoi, pentru că niciun sprijin, nici chiar din partea celor fideli, nu mai vine astăzi pentru Dragnea decât condiționat, încep cererile concrete din sala pe care liderul în dizgrație nu le mai poate refuză. Și uite așa, în câteva zile, se mai fac vreo zece secretari de stat și miniștri”, a subliniat Cătălin Ivan.

La rândul său, deputatul PSD, Nicolae Bănicioiu, a opinat că PSD nu își poate schimba Guvernul la 6 luni și că președintele Klaus Iohannis nu va mai nominaliza un alt premier social-democrat.

„Legat de ce am spus ieri, că PSD-ul nu-și poate permite să schimbe guvernul la 6 luni, îmi mențin părerea deoarece avem de implementat un program de guvernare, care are deja întârzieri și nuanțe… iar timpul și alegerile lucrează în defavoarea noastră! Avem alegeri în 2019! Iar președintele nu cred că va mai nominaliza încă odată un premier de la PSD dacă îi mai dăm ocazia de a face vreo nominalizare!”, ascris Bănicioiu, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

PSD a convocat ședința Comitetului Executiv luni, la sediul din partidului din Kiseleff, pentru a tranșa situația din partid, potrivit surselor MEDIAFAX, mai mulți membri social-democrați solicitând întrunirea CEx cât mai urgent.

Președintele Comisiei SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a solicitat convocarea urgentă a CExN al partidului, precizând că o impune situația din ultimele zile, la acest apel raliindu-se fostul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, și liderul PSD Neamț, Ionel Arsene. De asemenea, aceeași solicitare au făcut-o primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, filiala din Vaslui a PSD și social-democrații din județul Olt.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Lapte cu sodă caustică și peroxid de hidrogen. Producătorii mascau produsele stricate
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto