Cătălin Ivan și-a depus la BEC candidatura pentru prezidențiale. A strâns peste 230.000 de semnături / Atac la Iohannis: O fi fost atomic în vacanță. La Cotroceni mi s-a părut doar infatuat

Publicat: 22/09/2019, 13:18

„Am reușit să strângem cele 200.000 de semnături plus o marjă de încă 35.119 semnături. Deci 235.119 este numărul exact al semnăturilor pe care le depunem astăzi.Am primit oferte de la alte partide să mă ajute cu semnăturile, partide mici care nu aveau candidat sau care aveau candidat fără șanse, dar am preferat să mergem pe structura ADN ului. De mai bine de un an de zile ne chinuim să crăm organizații județele. În acest moment avem 35 de organizații județene funcționale, fiecare a avut de făcut un anumit număr de semnături. Noi așa le-am strând. Le-am verificat de două ori. De acum să vedem ce spune și BEC”, a spus Cătălin Ivan, în fața Biroului Electoral Central.

Prezidențiabilul Partidului Alternativa pentru Demnitate Națională a adăugat că numărul minim de 200.000 de semnături impus de lege pentru a te putea înscrie în cursa pentru Cotroceni este mare, iar dezbaterea e viciată de faptul că mulți candidați nu reușesc să strângă numărul de semnături.

„Din păcate eu cred că România avea nevoie astăzi mai mult ca oricând de o dezbatere mult mai profundă despre situația reală a României. Poate ar trebui să bedem mai multe proiecte. Faptul că această dezbatere e viciată de faptul că mulți candidați nu au reușit să strângă semnăturile e o pierdere mare pentru noi toți. Mi-aș fi dorit să fie cât mai mulți. Eu cred că numărul acesta de 200.000 de semnături este excesiv”, a adăugat Ivan.

Mai mulți independenți sunt așteptați, duminică, la BEC, pentru a-și depune candidatura.

Tot duminică, la ora 18:00, la Biroul Electoral Central este așteptată și Ramona Bruynseels pentru a-și depune candidatura la prezidențiale.

Alexandru Cumpănașu va ajunge la sediul BEC, duminică, în jurul orei 22:00, pentru a depune semnăturile necesare pentru înscrierea în cursa pentru Cotroceni.

Candidații la alegerile prezidențiale își pot depune la Biroul Electoral Central candidaturile până duminică, 22 septembrie, ora 24:00.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidențiale între 8 și 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 și 24 noiembrie.

Cătălin Ivan: Klaus Iohannis o fi fost atomic în vacanță. La Cotroceni mi s-a părut doar infatuat

Cătălin Ivan a afirmat, duminică, după ce Klaus Iohannis s-a catalogat ca fiind „un pompier atomic”, că poate șeful statului a fost atomic în vacanțe, însă la Cotroceni a părut doar „infatuat”.

„O fi fost atomic în vacanță, dar în conferințele de presă, în pauzele dintre vacanțe când mai venea pe la Cotroceni nu mi s-a părut deloc atomic. Mi s-a părut doar infatuat”, a spus Cătălin Ivan, întrebat ce părere are despre afirmațiile făcute de Klaus Iohannis.

Prezidențiabilul Partidului Alternativa pentru Demnitate Națională a adăugat că ar fi o pierdere pentru România dacă în turul doi ar ajunge Viorica Dăncilă, Dan Barna sau Klaus Iohannis, susținând că nici măcar partidele lor nu i-ar vota, însă nu au de ales.

„Mă uit la primii trei în sondajele care apar în ultimul timp. Ar fi foarte trist pentru România, ar fi o pierdere pentru noi toți ca oricare dintre cei doi să ajungă în turul doi. Eu cred că românii nu sunt încântați de acele candidaturi. Știu mulți PSD-iști care nu ar vota-o pe Viorica Dăncilă, știu liberali care nu l-ar vota pe Klaus Iohannis, dar strâng din dinți și dau un vot că e susținut de PNL, iar în USR vedeți ce se întâmplă. Eu cred că e o șansă mare, e păcat că nu intră mai mulți în această cursă și nu avem o dezbatere mai profundă pe subiecte importante pentru români”, a adăugat Ivan.

Întrebat pe cine ar vota în turul doi dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, Cătălin Ivan a răspuns: „Doamne ferește, niciunul. Sunt două pesonaje politice foarte cunoscute care sunt în funcție și care au arătat ce pot. Dacă votăm ce am mai votat vom ale altora, de afară, nu pe ale noastre”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că e „un fel de pompier atomic care a prevenit să se prăbușească România”.

Reacția șefului statului a venit în contextul în care liderul USR Dan Barna l-a criticat, vineri, spunând despre acesta că a fost „un pompier pentru momentele când casa a luat foc și se prăbușea”. Liderul USR a mai spus că dacă președintele Iohannis ar fi fost un „gospodar mai atent și diligent”, nu se ajungea în astfel de situații.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația