CATARAMĂ vs ORBAN. Lista pentru demiterea președintelui PNL CREȘTE

Publicat: 10/07/2018, 01:29
Actualizat: 26/03/2019, 14:35

Președintele PNL Ludovic Orban a propus luniexcluderea din partid a lui Viorel Cataramă, în prezent prim-vicepreședinte al filialei Sector 2. El susține că nu face altceva decât să aplice statutul partidului, care nu permite exprimarea unor puncte de vedere politice în afara partidului.

„S-a votat. Am aplicat statutul,” a explicat Orban, după ședința BPN.”Cine are de exprimat puncte de vedere, are cadrul partidului la dispoziție. Eu am permis, ba chiar am încurajat exprimarea de puncte de vedere de către colegii mei în interiorul partidului. Cine vorbește în afara partidului, cine nu respetă deciziile partidului, cine se duce și transmite informații negative despre PNL în mass-media, voi aplica prevederile statutare.”

Ludovic Orban, președinte PNL

O decizie finală privind excluderea lui Cataramă nu poate fi luată decâtde Consiliul Național al partidului, care a fost convocat pe 4 august.

„Încă nu am stabilit locul dacă va fi la Alba Iulia sau la București. Urmează să îl stabilesc cu domnul prim-vicepreședinte Mircea Hava,” a precizat Orban. „Va fi un Consiliu National care va avea ca principale puncte pe ordinea de zi criteriile, calendarul și procedura de stabilire a listei de candidați pentru alegerile europarlamentare. De asemenea, criteriile, procedura și calendarul pentru desemnarea candidaților la funcția de primari în municipiile reședință de județ care presupun o atenție specială în ceea ce privește pregătirea candidaților Partidului Național Liberal. De asemenea, vom adopta un document care va intra în dezbaterea partidului – Principiile bunei guvernări liberale.”

Viorel Cataramă, lider PNL

Viorel Cataramă cataloghează decizia lui Ludovic Orban de a-l exclude din partid drept un gest „de disperare și de prostie”, care oricum, nu are nici o valoare, pentru că președintele PNL nu a respectat statutul.

„O asemenea propunere trebuie să vină din partea filialei din care fac parte,” susține Cataramă. „Hotărârea este ilegală și nulă. Articolul 32 din statut prevede că vor fi anunțați, cei vizați, cu cel puțin 3 zile înainte de data întrunirii organismului și sunt prevăzute termenele ca termene de decădere. Deci nu îmi fac probleme. Este un exercițiu public în care Ludovic Orban a vrut, mai degrabă, să își verifice susținerea din Biroul Executiv al PNL. Cred că este un gest de disperare și de prostie.”

Prim-vicepreședintele PNL Sector 2 acuză că decizia lui Ludovic Orban de a propune excluderea sa ține de sfera penală, deoarece și-a folosit influența pentru a înlătura un posibil contracandidat.

Cristian Bușoi

În BPN al PNL de luni câțiva liberali l-au criticat pe Ludovic Orban pentru direcția în care se îndreaptă partidul, au dezvăluit pentru Mediafax surse din interiorul partidului. În replică, el le-a reproșat că nu vin cu soluții și în loc facă opoziție la PSD, se ocupă cu subminarea din interior a formațiunii.

16 liberali, printre care președintele PNL București, Cristian Bușoi și președinții filialelor de sector, au întocmit o listă prin care susțin demiterea lui Ludovic Orban de la conducerea partidului. Din grupul nemulțumiților care au participat la ședința de luni a Biroului Politic Național al PNL mai fac parte Anca Boagiu, președinte PNL Sector 2, senatorul Alina Gorghiu, liderul senatorilor liberali Iulian Dumitrescu, primarul Aradului Gheorghe Falcă, senatorul Marcel Vela, fostul deputat Hubert Thuma și deputatul Tinel Gheorghe.

În ședința Biroului Politic, Iulian Dumitrescu i-a reproșat lui Ludovic Orban că partidul nu comandă un sondaj de opinie pentru a vedea cum stă în ochii electoratului. Președintele PNL i-a întrebat pe liberalii nemulțumiți dacă l-au sunat vreodată ca să îi propună soluții, adăugând că nu știu decât să se plângă.

Potrivit surselor citate de Mediafax, într-un final, Orban a izbucnit și le-a cerut „să nu se mai ascundă după deget” și să admită că au semnat o listă pentru demiterea sa. „Ce faceți aici, subminați partidul din interior? Aici veniți și faceți nu știu ce și prin spate faceți liste,” le-a reproșat Ludovic Orban. „De un an și jumătate nu l-am văzut pe unul să dea în PSD. Dați în PNL. Deci este clar că cineva din afară vrea să faceți chestia asta.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”