Ce compromis ar face Ponta pentru a fi desemnat din nou premier de Băsescu, după alegeri

Publicat: 02 12. 2012, 08:48
Actualizat: 07 12. 2012, 17:49

Victor Ponta admite că ar fi dispus să facă un compromis pentru a restabili cu Traian Băsescu relația care să îl determine pe președinte să îl mai numească o dată premier. Întrebat care ar fi acesta, primul-ministru s-a referit la modificarea Constituției, fără a da însă detalii despre punctele în care ar fi gata să se pună de acord cu șeful statului.

„La anul, modificarea Constituției trebuie făcută de toate forțele politice, pentru că modificarea îl va privi și pe următorul președinte. O modificare de Constituție făcută la anul, așa cum îmi doresc, trebuie făcută cu toți cei care sunt și nu sunt în parlament, inclusiv cu societatea civilă”, a spus Victor Ponta, într-o intervenție la RTV.

În urmă cu câteva zile, președintele a susținut, la rândul său, într-un interviu că simte „dispreț” când i se cere să nominalizeze premier unul din oamenii care au participat la suspendarea sa. Băsescu l-a făcut pe Ponta „bolnav” și „mitoman”, l-a ironizat etichetându-l drept „pisic” când vine la Cotroceni, însă nu a respins explicit varianta nominalizării sale pentru a doua oară dacă USL ar câștiga majoritatea.