Ponta: Băsescu este un bun agent de vânzări. Știe să vândă partea plină a paharului

Ponta: Băsescu este un bun agent de vânzări. Știe să vândă partea plină a paharului
Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Suceava, că președintele Traian Băsescu, recent întors de la Bruxelles, este un bun agent de vâzări, știind să vândă partea plină a paharului ca să nu se vadă partea goală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Suceava, că președintele Traian Băsescu, recent întors de la Bruxelles, este un bun agent de vâzări, știind să vândă partea plină a paharului ca să nu se vadă partea goală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Domnul Băsescu este un bun agent de vânzări. Știe să vândă partea plină a paharului ca să nu vedeți dumneavoastră partea goală”, a declarat, sâmbătă, Ponta, la Suceava.

Premierul consideră că o poziție mai fermă, nu absurdă, a României ar ajuta. Victor Ponta a mai spus că poziția fermă a Guvernului și Parlamentului l-au ajutat pe președintele Traian Băsescu să nu mai cedeze de la început orice numai de dragul de a nu-i supăra pe ceilalți lideri europeni.

„Când te duci la Bruxelles și ceri ceva corect pentru țara ta nu se supără nimeni. Toată lumea te înțelege și toată lumea face până la urmă același lucru. Cred că e prima dată când domnul Băsescu s-a putut duce la Bruxelles și să vorbească despre România, și nu despre domnia sa și e foarte bine”, a mai spus Ponta.

Premierul a mai declarat că nici el nu ar fi avut un rezultat mai bun.

„Sincer, nu cred că aș fi obținut mai mult, inclusiv în glumă spuneam că m-aș fi întors și eu și aș fi anunțat ceea ce a anunțat domnul Băsescu. Adică ceea ce avem din 2007. Pe agricultură, în loc de cinci, zece miliarde, și nu aș fi anunțat, ca și domnul Băsescu, că de fapt era vorba de 12 miliarde și s-a întors doar cu zece”, a spus Ponta.

El a mai arătat că, împreună cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, au ascultat și comentat declarațiile președintelui Traian Băsescu după Consiliul European care a anunțat că a obținut mai mulți bani la Agricultură, dar că de fapt a anunțat ce se obținuse în 2007 pentru România în al doilea exercițiu financiar după integrarea României în Uniunea Europeană.

„Dar nu pot să mă supăr pe domnul Băsescu că vinde gogoșile care erau deja în pungă. Acum vine și zice că le-a adus el de la Bruxelles. Îl înțeleg. Până la urmă trebuia să spună că a făcut și el ceva acolo. Nu e nimic de reproșat domnului Băsescu, nu avea ce să facă mai mult, important este să facem mai mult în următoarele două-trei luni și să nu ne mai ducem niciodată la Bruxelles cu capul plecat și cu ideea că acceptăm orice”, a spus premierul.

„Eu sunt convins că prin această poziție fermă și a Guvernului și Parlamentului și implicit, de nevoie, a domnului Băsescu, vom reuși să scoatem acele prevederi care erau strict pentru România”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Suceava că nu este prima dată când nu se aprobă de la început bugetul UE, arătând că o situație asemănătoare a fost înregistrată în 2005.

„Era bine pentru Europa să avem un buget aprobat, dar am spus-o de fiecare dată și nu doar eu, au spus-o și alți prim miniștri, decât să ai un buget rău, mai bine să nu ai deloc, mai bine să mai discuți și în ianuarie-februarie, să găsim soluții mai bune”, a spus Ponta.

Premierul a adăugat că va fi foarte importantă această perioadă de timp pentru că se încheie și alegerile și se termină cu concurența între el și Traian Băsescu, iar apoi să se negocieze serios cu toți partenerii.

„Asta eu am încercat să fac și cu președintele Hollande pe zona de Politică Agricolă Comună și cu premierul Tusk și cu prim miniștrii din grupul „Prietenii coeziunii” pe zona de coeziune. Trebuie să negociem mai departe ca să scoatem acele puncte care erau rele pentru România și să obținem o alocare cât mai bună”, a spus Ponta.

Premierul a adăugat că, în ceea ce privește absorbția fondurilor europene, nu era normal ca România să fie sancționată pentru lipsa de absorbție de până în 2011.

„Ce vină au românii că până în 2011 Botiș cu Lăzăroiu cu Sulfina Barbu și Elena Udrea nu au fost în stare să folosească fonduri. Era profund incorect pentru noi ca țară. Mai sunt și altele referitor la TVA, la gradul de cofinanțare, la avansuri. De aceea, zâmbesc când spun că domnul Băsescu e un bun vânzător de produse. Ideea e următoarea că avansurile sunt astăzi de șapte la sută la orice program. Domnul Van Rompuy a propus doi la sută, iar domnul Băsescu a anunțat un mare succes că a ajuns la patru la sută”, a explicat Victor Ponta, care consideră că e un mare insucces că s-a scăzut de la șapte procente și nu e un succes că s-a ajuns la avansuri de patru la sută.

Premierul a apreciat că de luni Traian Băsescu va reveni la funcția de purtător de cuvânt al campaniei PDL alături de Traian Radu Ungureanu și se vor mai pierde două săptămâni.

Tags:
Patru dintr-o lovitură. Becali scrie ISTORIE în Liga I. FCSB a dat marele tun şi...
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
FOTO. Anna Lesko, fără lenjerie intimă pe sub rochie! Cum a apărut blonda pe stradă
A fost nevasta nr. 4! Ce s-a ales de cea mai sexy soție a lui...
Calendar ortodox 2 octombrie 2020. Sărbătorim un sfânt care înlătură vrăjile
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Lovitură cruntă pentru Mihai Gâdea! Emisiunea lui ... Nimeni nu se aștepta la ASTA
Primarul sectorului 4 a anunţat că va depune plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor împotriva...
Biroul Electoral Sector 1 intervine în scandalul imaginilor: Persoana din imagini, personal tehnic auxiliar
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
Aroganțe de vedetă! Ce a făcut fiica Biancăi Drăgușanu într-un restaurant de fițe din Capitală?...
Un RUS a dus la extrem un EXPERIMENT cu Coca-Cola. Urmarea a fost de-a dreptul...
ULTIMA ORĂ! Alegerile au fost anulate ... Oamenii vor fi chemați din nou la vot
Dezastru pentru Mihai Gâdea. Antena 3, sancționată dur din cauza lui Nicușor Dan: „Terorism mediatic!”
Ultimă oră! S-au ANULAT alegerile, la urne din nou pe 11 octombrie
Alegerile se anulează în acest oraş! Decizia luată de BEC
Masca miroase urât? Vezi 10 posibile cauze și soluțiile!
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Cine este românul care vrea să investească aproape 3 miliarde de euro într-un proiect gigant...
Inchide