Ce le transmite Liviu Dragnea românilor de 1 Decembrie

Ce le transmite Liviu Dragnea românilor de 1 Decembrie
Publicat: 01/12/2017, 10:43
Actualizat: 25/03/2019, 23:10

„Visul unității noastre naționale a fost realizat, în urmă cu aproape 100 de ani, prin jertfa pe front a soldaților, prin elanul național al populației și prin acțiunea unor oameni politici extraordinari. Acești oameni înțelepți, demni și curajoși au făcut, împreună cu Armata și cu voluntarii, România de peste 100 de ani, România de astăzi. Ei au construit unitatea și suveranitatea națională. Este datoria noastră să le urmăm exemplul și să ne gândim la următoarea sută de ani. România trebuie să aibă un ideal, idealul unei țări suverane și prospere, respectate în lume. Să învățăm lecția înaintașilor noștri și să rămânem cu fața la istorie. Numai așa îl vom putea realiza. La mulți ani, România! La mulți ani, tuturor românilor!”, a transmis Liviu Dragnea, pe Facebook.

De 1 Decembrie, pesediștii din țară s-au îmbarcat în autocare pentru a veni la București, la parada de Ziua Națională. „Tradiția va fi respectată”, susține un lider PSD, precizând că social-democrații au dorit, an de an, să participe la manifestații. Primele mașini au ajuns deja în Capitală, din diferite județe din țară, oamenii declarând că s-au organizat singuri. Anul acesta însă, tot în zona Arcului de Triumf, unde are loc parada, se anunță și un protest al celor care cred că PSD este un pericol pentru democrație.

În zona Arcului de Triumf a fost anunțată încă de zilele trecute, începând cu ora 9.00, o manifestație anti-PSD. Organizatorii cer însă protestatarilor ca pe toată durata paradei să nu huiduie sau să scandeze. „Armata Româna și aliații săi merită salutul nostru de ONOARE”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului „Ne cerem țara înapoi nextlevel”.