Ce spun liderii PNL despre o eventuală candidatură a lui Cioloș la șefia partidului: „Nu trebuie să fim toți în unanimitate ca la PCR”

Ce spun liderii PNL despre o eventuală candidatură a lui Cioloș la șefia partidului: „Nu trebuie să fim toți în unanimitate ca la PCR
Publicat: 09/02/2017, 15:14
Actualizat: 02/10/2018, 14:59

Întrebat, joi, într-o conferință de presă la Alba Iulia, dacă liberalii au avut discuții cu Dacian Cioloș și dacă există intenția fostului premier de a intra în partid, secretarul general adjunct al PNL, Florin Roman, a răspuns că nu există discuții cu fostul premier, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Nu există la ora actuală discuții cu Dacian Cioloș. În PNL există diferite curente, pentru că liberalii întotdeauna au fost de centru-dreapta, de centru-stânga, reformatori, conservatori, sunt opinii diferite în cadrul PNL. Ceea ce pot să vă spun este că luni vom avea un Birou Permanent Național (BPN), în care vom stabili calendarul și probabil că la începutul lunii iunie va avea loc Convenția Națională, vor avea loc alegeri în organizații de jos în sus, vom aproba comisia de nouă persoane pentru eventuale modificări la statut și comisia care se ocupă de convenția națională. Pentru a deveni președintele unui partid în primul rând trebuie să fii membru, trebuie să candidezi și mai trebuie să obții și susținerea colegilor. Ori domnul Cioloș la ora actuală nu este membru PNL, nu l-am auzit să își exprime opțiunea de a candida și deocamdată e o poveste”, a răspuns Florin Roman.

Întrebat, de asemenea, dacă îi vrea pe Cioloș la conducerea PNL, Florin Roman a răspuns: „În primul rând trebuie să vrea el, nu trebuie să vreau eu. Trebuie să vrea, să vină să se înscrie în partid, să își exprime un punct de vedere. Are susținători în cadrul PNL, are și persoane care nu-l iubesc, dar asta e, nu trebuie să fim toți în unanimitate ca la PCR”.

Secretarul general adjunct al PNL a adăugat că nu a discutat personal cu Dacian Cioloș în ultima perioadă și, din câte știe, nici conducerea partidului.

„Eu îmi doresc ca toți românii de bună credință, care își doresc și au viziune de dreapta, să vină în PNL. Deci, nu am o problemă, dar vă repet, chestiunea e după statut, nu după ce își dorește X sau Y”, a spus Florin Roman.

La rândul său, deputatul PNL de Iași, Marius Bodea, întrebat ce știe despre o eventuală colaborare între fostul premier Dacian Cioloș și PNL, a declarat: „Astea sunt mai degrabă știri lansate sau mai degrabă zvonuri. Nu există în mod oficial o astfel de decizie la PNL, nici măcar nu a fost discutată în grupurile unde eu am acces și mă refer la parlamentari, unde se discută și problemele de politică ale partidului”.

Comentariile vin după o perioadă în care, în urma alegerilor parlamentare, voci importante din PNL s-au dezis de Dacian Cioloș, criticând strategia adoptată de liberali potrivit căreia partidul s-a concentrat mai mult pe promovarea unei persoane decât pe un program de guvernare care să vină cu soluții concrete la problemele românilor.

Chiar președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, la Interviurile Gândul, că„unii lideri au fost rupți de realitate” și că pentru ea rămâne un mister de ce nu s-a vorbit despre programul PNL, ci despre programul lui Cioloș.

„În primul rând, unii lideri au fost rupți de această realitate, de realitatea celor mulți, preocupați să-și construiască un destin prin muncă și prin respectarea legii. (…) N-aș vrea să pun eu degetul pe fiecare persoană ci, mai degrabă, pe o conduită politică: atunci când spui ceva să faci, atunci când te angajezi la niște criterii. să le respecți de sus până jos, până în pânzele albe, să consulți oamenii nu de dragul de a bifa niște acțiuni, ci pur și simplu pentru a-i înțelege, și mă raportez la tot ce am făcut în organizația pe care am condus-o și unde am câștigat net față de PSD, cu 40%.”, a declarat Turcan.

Referitor la o eventuală candidatură a lui Dacian Cioloș la șefia PNL, fostul președinte liberal și fost lider al PDL, Theodor Stolojan, a declarat că în acest moment nici măcar președintele Klaus Iohannis nu ar putea veni să impună pe cineva în poziția de lider. „Asta ar înseamna să nu înțelegi ce s-a întâmplat în timpul alegerilor, după aceste alegeri și care e situația în partid”, a declarat Stolojan, într-un interviu pentru Gândul. Politicianul spune despre Dacian Cioloș că, dacă își dorește cu adevărat să facă politică, atunci n-ar trebui să aibă nicio ezitare în a se alătura PNL-ului. În calitate de membru, însă, pentru că, formațiunea nu va accepta atât de ușor ca cineva să vină direct la conducere. Dacă înainte de scrutinul parlamentar lucrurile ar fi fost, poate, mai simple, acum Dacian Cioloș trebuie să vină în partid fără pretenții, să-și facă o echipă și să muncească pentru a câștiga încrederea membrilor, întrucât nu va primi nimic pe tavă, de-a gata.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Un restaurant românesc, extindere fără precedent. Se bate cu marile fast food-uri
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
A fost descoperită o mutație genetică rară, nemaivăzută până acum la oameni