Cătălin Legănel
13.09.2014
Politică

Cine a distrus, de fapt, dreapta: ce spune Băsescu despre Udrea, Blaga și Antonescu

Cine a distrus, de fapt, dreapta: ce spune Băsescu despre Udrea, Blaga și Antonescu
Traian Băsescu a susținut, sâmbătă, la o reuniune PMP, că îi consideră mincinoși pe politicienii și ziariștii care spun că el și Elena Udrea au rupt dreapta, președintele susținând că dreapta a fost distrusă de Vasile Blaga și Crin Antonescu prin fuziunea PDL-PNL.

El a amintit declarațiile lui Vasile Blaga și Crin Antonescu, de la momentul la care au decis fuziunea celor două partide, în care spuneau că nu discută cu PMP sau cu Traian Băsescu.

Traian Băsescu a adăugat că „ideologii minciunii” spun că el și Udrea au făcut un partid și au distrus dreapta.

„Nu, dreapta a fost distrusă de fuziunea PDL cu liberalii”, a susținut Băsescu.

El a continuat: „Să te pupi cu cei care te-au azvârlit de la guvernare peste noapte, cu cei care au făcut suspendarea în 2007, care au făcut suspendarea în 2012, cu cei care până în ianuarie vorbeau de regimul Băsescu și Boc ca fiind nenorocirea României (…) Pe mine nu mă interesează ce au făcut ei, dar să nu reproșeze nimeni PMP că a rupt dreapta, când tocmai cei care s-au rupt de dreapta este acest hibrid ACL, cărora, spre deosebire de PSD, le doresc succes în alegeri (…), dar n-am nicio remușcare cu privire la ruperea dreptei. Ruperea dreptei au făcut-o Blaga și Antonescu”.

Traian Băsescu a deplâns faptul că fostul său partid nu are candidat la Președinție.

„Ca partidul care a dat de trei ori primarul general al Capitalei, care a dat de două ori preșdintele țării să nu aibă candidat la alegerile prezidențiale este ca o mâță fără coadă”, a mai spus Băsescu.

El a susținut că liberalii au o istorie de 149 de ani marcată de mai puține succese decât istoria de 20 de ani a PDL.

Inchide