Cine sunt noii miniștri din Guvernul Tudose. Dragnea: „A fost un vot în unanimitate, cu o excepție”. UPDATE

Cine sunt noii miniștri din Guvernul Tudose. Dragnea: „A fost un vot în unanimitate, cu o excepție. UPDATE
Publicat: 13/10/2017, 17:19

Comitetul Executiv Național al PSD a votat noii miniștri ai Guvernului fiind desemnați Felix Stroe la Ministerul Transporturilor, Paul Stănescu vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale și Marius Nica, ministru delegat al Fondurilor Europene.

CITEȘTE ȘI:Cine este Marius Nica, noul ministru al Fondurilor europene

CITEȘTE ȘI: Cine este Felix Stroe, noul ministru al Transporturilor

CITEȘTE ȘI: Cine este Paul Stănescu, noul ministru al Dezvoltării

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că membrii Comitetului Executiv au dat un vot unanim pentru noii miniștri, cu excepția lui Nicolae Bănicioiu care s-a pronunțat împotriva propunerii ca Paul Stănescu să devină vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale.

„Am prezentat colegilor din CEx propunerile pentru miniștri. Pentru postul de vicepremier și ministrul Dezvoltării Regionale și Fonduri Europene – Paul Stănescu, senator. Pentru Ministerul Transporturilor pe dl. Felix Stroe, care este președintele organizației PSD Constanța și director general la RAJA. Pentru ministru delegat pentru Fondurile Europene – Marius Nica”, a anunțat Liviu Dragnea.

El a precizat că „a fost un vot în unanimitate, cu excepția dlui Paul Stănescu, Nicolae Bănicioiu votând împotrivă”.

Cât privește insistența ALDE de a-l menține în Guvern pe Viorel Ilie, în cazul căruia DNA a cerut începerea urmăririi penale, atât Liviu Dragnea, cât și Mihai Tudose au susținut că aceasta este o decizie a partenerilor de coaliție.

ALDE nu renunță la susținerea lui Viorel Ilie, ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul, spun surse politice. Același lucru a fost transmis și liderilor PSD care au participat vineri dimineața la ședința de coaliție.

Întrebat dacă nu e lipsă de consecvență faptul că păstrează un ministru care are probleme la DNA (Viorel Ilie, n.r.), în timp ce Sevil Shhaideh și Rovana Plumb au demisionat, Tudose a răspuns: „Am vorbit despre cele două colege nu despre incompetență și nu de faptul că sunt vinovate, ci despre percepția pe care o poate avea la Bruxelles…. Am înțeles, domnul Ilie Viorel nu lucrează cu Bruxelles-ul”.

UPDATE 15:04 Liviu Dragnea a anunțat că votul pentru noii miniștri a fost unul unanim.

Mihai Tudose „Partenerii noștri de la ALDE au decis să-l mențină – pe Viorel Ilie -, e decizia lor, suntem aliați”

Liviu Dragnea: „La ALDE a fost o decizie politică. În PSD nu este o umbră de frustrare, este o frustrare pe situația în sine”

Liviu Dragnea: „Nu e tensiune între mine și Tudose, discuții au fost, am descoperit multe lucruri și eu, și el. Nu vreau să merg la Cotroceni, decât după alegerile prezidențiale. Îl rog să nu mai vorbească despre PSD.

„Cred că președintele Iohannis e implicat politic”

„Purtătoarea de cuvânt să nu mai facă conferințe de presă la Cotroceni să dea sfaturi PSD”

„Sunt deschis la dialog de doi ani de zile. Am stat cu mâna întinsă de mi-a amorțit”

Mihai Tudose: „Au fost tensiuni acumulate și din cauza lipsei de dialog. Relația cu președintele Klaus Iohannis este instituțională. Tonul ăsta e ca și cum ne-am face concediile împreună”

UPDATE 12:52:Actele cu propunerile pentru noii miniștri vor fi trimise luni la Cotroceni, iar Liviu Dragnea se pare că nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului. La ora 13:00 începe ședința CExN al PSD în cadrul căreia se vor decide numele înlocuitorilor.

UPDATE 12:42:ALDE nu renunță la susținerea lui Viorel Ilie, ministrul delegat pentru Relația cu Parlamentul, spun surse politice. Același lucru a fost transmis și liderilor PSD care au participat vineri dimineața la ședința de coaliție.

Discuțiile PSD-ALDE au avut loc vineri, la ora 10.00, după ce miniștrii PSD, cu portofolii la Dezvoltare, Transporturi și Fonduri Europene au decis să își dea demisia. Același lucru era așteptat de către premier și din partea lui Viorel Ilie (ALDE), dar partidul nu a renunțat la susținerea sa.

UPDATE 12:33: Liviu Dragnea a ajuns la sediul PSD din Kiseleff. La ora 13:00 este programată o nouă ședință a CExN al partidului, pentru stabilirea înlocuitorilor miniștrilor demisionari.

UPDATE: A început ședința coaliției, în care liderii PSD și ALDE decid soarta lui Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul.

CITEȘTE ȘI:Dragnea pierde meciul cu Tudose. Plumb și Shhaideh au demisionat din Guvern. „Toată lumea a plecat supărată”

Întrebat dacă Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul din partea ALDE, va fi remaniat, președintele PSD, Liviu Dragnea, a răspuns: „Mâine(vineri -n.r.) avemcoaliție”.

Anterior, Liviu Dragnea a spus că vineri dimineață îl va suna pe liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. „Să vedem când putem avea ocoaliție, să discutăm și cu partenerii”, a adăugat Dragnea.

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, joi, că partidul nu poate fi de acord cu o eventuală demisie a lui Viorel Ilie din Guvern întrucât acesta a primit deja sprijinul politic al ALDE, iar Senatului a respins cererea DNA care viza urmărirea sa penală.

„Nu putem fi de acord cu vreo propunere de demisie a lui Viorel Ilie pentru că i-am acordat sprijinul politic”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, la finalul ședinței conducerii ALDE, referindu-se la decizia adoptată în urmă cu două săptămâni privind susținerea în continuare a ministrului pentru Relația cu Parlamentul, în pofida dosarului deschis de către DNA.

Tăriceanu a apreciat că este justificat argumentul lui Mihai Tudose privind remanierea unor miniștri din considerente de performanță, dar l-a contestat pe cel privind problemele penale ale unor miniștri. „Punctul de vedere al ALDE este foarte clar. Am găsit atâtea informații și dovezi legate de abuzuri ale colegilor doamnei Kovesi încât ne întrebăm care este respectul pentru lege al acestei instituții (…) DNA și-a pierdut credibilitatea. Nu putem accepta ca DNA să facă Guvernul României cum îi convine”, a declarat Tăriceanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului