Cioloș, apel către oameni să lupte pentru Justiție: Faceți-vă vocea auzită!

Cioloș, apel către oameni să lupte pentru Justiție: Faceți-vă vocea auzită!
Publicat: 17/12/2017, 16:47
Actualizat: 28/03/2019, 13:45

„Ceea ce se întâmplă acum în Parlament este grav, nu doar pentru atacul împotriva legilor justiției care sunt modificate fără dezbatere și fără argumente solide, dar și pentru că majoritatea pare să nu mai suporte să mai conviețuiască democratic cu minoritatea parlamentară. (…) Doamnelor și domnilor parlamentari, indiferent de partidul din care faceți parte, dumneavoastră sunteți cei care în zilele următoare veți decide soarta bătăliei între cinste și hoție în România. Fiecare dintre dumneavoastră decideți viețile tuturor românilor”, a declarat fostul premier Dacian Cioloș, pe Facebook.

Dacian Cioloș le-a cerut aleșilor să apere democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor.

„Dacă modifiările depuse la Codul penal și la Codul de procedură penală vor trece în forma actuală există riscul ca niciun cetățean al acestei țări să nu mai fie în siguranță în România, iar dreptatea în justiție să fie grav afectată. Nu încercați să faceți scăpați câțiva oameni care simt că se apropie de porțile pușcăriei, cu prețul sacrificării altor milioane de oameni care riscă să rămână fără apărare în fața infractorilor. Aceste legi trebuie să fie despre siguranța tuturor cetățenilror României, despre dreptul lor fundamental de a fi protejați de infractori”, a spus Cioloș.

Dacian Cioloș s-a adresat și românilor, „mai ales celor care privesc cu detașare ceea ce se întâmplă astăzi în România”.

„Oameni buni, depinde de fiecare dintre noi în ce țară vrem să trăim. (…) toleranți fiind la corupție nu putem crea bunăstare. Dacă nu vreți să vă fie teamă să mergeți noapte pe stradă, dacă nu vreți să vă fie teamă pentru părinții și copii dumneavoastră și dacă vreți un stat care să vă protejeze, făceti-vă vocea auzită. Acum este important să folosim toate mijloacele pașnice și legale pentru a ne face auziți”, a spus fostul premier.

Tăcerea românilor va fi semnul că sunt de acord cu ceea ce se întâmplă, a spus acesta.

„Sunt bătălii pentru care nu avem voie să obosi. Și bătălia pentru cinste și justiție e poate cea mai importantă dintre ele. Pentru astfel de lucruri, niciodată nu e degeaba”, a mai spus Cioloș.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase