VIDEO | Dacian Cioloș: Cea mai bună soluție acum e ca România să aibă un Guvern cu o majoritate clară în Parlament

Publicat: 28/10/2021, 21:52
Actualizat: 28/10/2021, 23:04

Președintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a declarat joi, la B1TV, că a purtat discuții atât cu premierul desemnat Nicolae Ciucă cât și cu președintele PNL, Florin Cîțu, cărora le-a transmis că România are nevoie de un Guvern cu drepturi depline, susținut în Parlament de o majoritate, dar acest lucru poate fi posibil doar prin refacerea coaliției PNL-USR-UDMR. 

Întrebat dacă a discutat cu președintele Klaus Iohannis, o posibilă susținere a unu Guvern minoritar PNL, Cioloș a răspuns: „N-am avut nicio discuție cu Președintele României de când am fost desemnat eu premier. Cu domnul Ciucă am avut discuțiile despre care știți”.

Liderul USR a afirmat că discutat cu premierul desemnat, Ciucă și cu Cîțu pe care îi invită să se așeze la masa discuțiilor pentru refacerea coaliției, întrucât țara are nevoie de un Guvern cu puteri depline pentru a putea implementa reformele pe care le-au asumat în programul de guvernare.

„Am avut întâlnirea aceea de la sediul USR de la Parlament și am mai avut cred că una sau două discuții telefonice cu dânsul, la fel cu președintele PNL, cu Florin Cîțu, discuții telefonice în care le-am spus același lucru pe care l-am spus și public, că din punctul nostru de vedere cea mai bună soluție acum e ca România să aibă un Guvern cu o majoritate clară în Parlament, că o astfel de majoritate e posibilă, că USR e dispus să înceapă discuții pentru refacerea coaliției”, a declarat șeful USR PLUS.

Dacian Cioloș a spus că refacerea coaliției trebuie să pornească de la măsuri concrete, cum ar fi liniile generale ale bugetului pe anul viitor și reformele.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase