Cioloș, noi precizări după discuția cu Dragnea: Acest Guvern nu se va atinge de Codul Fiscal. Deciziile să le ia viitorul guvern

Cioloș, noi precizări după discuția cu Dragnea: Acest Guvern nu se va atinge de Codul Fiscal. Deciziile să le ia viitorul guvern
Publicat: 13/12/2016, 23:10
Actualizat: 14/12/2016, 17:15

”Constat că discuția mea telefonică cu domnul Liviu Dragnea a produs ceva tulburare. Pentru că văd tot felul de interpretări, simt nevoia să limpezesc două aspecte. În cadrul discuției nu am spus că sunt de acord cu propunerea de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Am zis că o voi analiza, dar că trebuie avute în vedere mai multe aspecte atât legale cât și de oportunitate. Analiza este limpede: acest Guvern nu se va atinge de Codul Fiscal. Cum este firesc, orice decizie de această amploare poate să fie luată, dacă se va considera necesar, doar de către viitorul guvern, legitimat de o majoritate în Parlament și de rezultatele alegerilor de duminică”, a scris Cioloș marți seara pe Facebook.

Premierul Dacian Cioloș a avut marți dimineață o convorbire telefonică cu președintele PSD Liviu Dragnea, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, care a afirmat că șeful Executivului va proroga aceste termene, „pentru că principiile acestui guvern – predictibilitateși responsabilitate – rămân valabile până la finalul mandatului”. Ulterior, Guvernul a revenit și a precizat că premierul Dacian Cioloș nu a confirmat că acceptă propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal și se așteaptă ca PSD să își respecte promisiunile și programul de guvernare prezentat cetățenilor înainte de alegerile parlamentare din 11 decembrie.

La rândul său, liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus că i-a adresat lui Cioloș o serie de ”solicitări” în ceea ce privește patru prevederi din Codul fiscal, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie. El a precizat, marți, că a apreciat disponibilitatea la dialog a premierului Dacian Cioloș, el arătând că, spre deosebire de ”alții”, se pare totuși că actualul premier a ales calea dialogului și nu a unui conflict inutil.

”Asta tot în sensul programului nostru de guvernare prezentat în campania electorală, pe care îl vom urma cu strictețe, și anume legat de cota TVA generală – noi am spus că vrem și intenționăm să reducem cota TVA de la 20 % la 18%, începând cu 1 ianuarie 2018, pentru că reducerea cu 1% în acest an nu produce efecte. În ceea ce privește acciza la carburanți, suntem în situația în care la nivel mondial prețul petrolului e la un minim istoric, în schimb la pompă prețul în România este cel mai mare, dacă nu printre cele mai mari din UE, și mă refer la prețul de bază – cel la care se adaugă accizele. În același timp, taxa pe construcțiile speciale și în ceea ce privește acciza – numai după ce vom avea o discutie cu consiliul concurenței și cu companiile care furnizează carburanți, să ne asigurăm că o reducere a accizei, așa cum am prevăzut-o noi, cu 6%, are ca efect direct reducerea prețului la pompă pentru cetățeni”, a spus Dragnea.

”În ce privește taxa pe stâlp, vrem să ne asigurăm că o reducere a acestei taxe, eliminarea ei de fapt, se reflectă în prețurile respective, nu contribuie la majorarea profitului care părăsește România. În ceea ce privește plafonarea CASS, discutăm de un pachet de facilități fiscale serios, care intră în vigoare o parte în 2017, o parte în ianuarie 2018 și de la 1 ianuarie 2018 intră în vigoare și acest lucru”, a adăugat el.

Întrebat care a fost răspunsul premierului Cioloș, Dragnea a precizat că acesta i-a spus că va analiza. ”A zis că analizează. Eu l-am rugat în mod serios să se gândească că totuși vorbim de un program de guvernare pe care noi l-am prezentat și care în final a fost aprobat de cetățeni prin vot și, dacă va acționa în așa fel încât să fie materializat votul cetățenilor, o să apreciem foarte mult”, a spus liderul PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
SCAD PENSIILE. Românii care vor încasa o pensie mai mică: Dau cu minus
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată