VIDEO | Cîțu, despre acuzațiile ministrului Finanțelor: Mi-a adus aminte de Liviu Dragnea, care vorbea de o gaură imaginară la finanțe

Publicat: 02/12/2021, 21:41
Actualizat: 02/12/2021, 23:03

Președintele PNL, Florin Cîțu, a comentat declarațiile ministrului Finanțelor, Adrian Câciu (PSD) –  care a anunțat că va demara mai multe audituri la minister, rezultatele vor ajunge pe masa autorităților, dacă va fi cazul. Cîțu a afirmat că aceste declarații îi aduc aminte de Liviu Dragnea.

„Îmi aduce aminte de Liviu Dragnea când a vorbit de o gaură imaginară prin nu ştiu ce buget, prin 2015. Partea cu auditul, pot să facă, nu asta e problema. Ce deranjează sunt insinuările venite de la preşedintele PSD, când vorbeşte despre aceste lucruri”, a declarat Florin Cîţu.

Florin Cîțu a adus aminte că România a primit o evaluare pozitivă de la agențiile de rating atunci când el a fost premier. El a mai afirmat că la rectificarea bugetară s-a păstrat același deficit, bani pentru pensii și salarii sunt în buget.

„Nu, nu e adevărat. Rectificarea bugetară are același deficit bugetar. România a avut o evaluare pozitivă de la agențiile de rating. Vorbim cu cetățenii, ca să înțeleagă. La doamna Turcan nu-mi dau seama pe ce s-a bazat. Discuția o să fie în PNL. Bani de pensii erau”, a spus Florin Cîțu, la Digi24.

Liderul PNL pune declarațiile tăioase făcute de actualul ministru al Finanțelor pe seama „euforiei” că PSD a intrat la guvernare.

„Suntem într-o coaliţie de guvernare. Eu pun aceste declaraţii, şi mă interesează cele ale preşedintelui partidului, pe seama euforiei de a intra la guvernare. Nu cred că se aşteptau să intre la guvernare în această perioadă până în 2024 şi cred că această euforie, avem aceste declaraţii în această perioadă. Eu cred că sunt acum, la început şi nu vor mai continua”, a declarat Florin Cîţu.

Ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat că a demarat mai multe acțiuni de audit în instituție, realizate de echipele interne de audit. El fusese întrebat la RTV cum lucrează cu echipa din minister după ce Florin Cîțu a încercat să reorganizeze direcția juridică.

„Am dat drumul unor audituri, vor ajunge pe masa autorităților dacă e cazul. Echipa de la Ministerul Finanțelor e foarte bună, chiar dacă unii au încercat să o schimbe”, a spus Câciu

„Aparent, banii s-au dus în finanțarea cheltuielilor publice. Am avut o colectare foarte slabă anul trecut, un deficit de aproape 10% din PIB. A fost o filosofie foarte ciudată. S-au dus pe risipă. Auditul își va face treaba lui, Curtea de Conturi își va face treaba ei”.