Corespondenti
14.09.2019
Politică

Condiția pentru care Barna ar accepta pactul lui Dăncilă: Dacă faceți asta… putem discuta

Condiția pentru care Barna ar accepta pactul lui Dăncilă: Dacă faceți asta… putem discuta
Dacă Viorica Dăncilă semnează pactul pentru anticipate și își prezintă demisia din funcția de prim-ministru, se vor crea premisele pentru a discuta despre pactul pentru pentru bunăstarea românilor, spune Dan Barna.

Liderul USR Dan Barna îi scrie sâmbătă pe Facebook Vioricăi Dăncilă: „Am luat act de propunerea pe care ne-ați adresat-o în spațiul public cu privire la semnarea unui pact pentru bunăstarea românilor. Vă scriu pentru a vă transmite că Alianța USR PLUS se angajează să nu taie pensiile și salariile și să aducă bunăstare românilor. Doar dacă dumneavoastră și PSD semnați pactul pentru anticipate și vă prezentați demisia din funcția de Prim-ministru al României, considerăm se vor crea premisele pentru a putea discuta despre un astfel de pact”.

Potrivit lui Barna, Dăncilă și PSD ar trebui să dovedească responsabilitate și preocupare pentru situația României din prezent.

„Dacă sunteți, într-adevăr, preocupată pentru binele românilor, atunci aveți datoria să puneți capăt crizei politice actuale prin demisia dumneavoastră și a întregului guvern. Alianța USR-PLUS își propune să guverneze respectând toate legile țării. Bunăstarea romanilor trebuie să crească, nu să scadă. Însă bunăstarea românilor poate fi atinsă doar eliminând, în primul rând, nedreptățile din sistem și înlăturând acele forțe politice care le-au creat. Ăsta e angajamentul nostru. Pactul nostru este cu cetățenii!”, scrie Barna.

Premierul Viorica Dăncilă a propus, vineri, un pact între partidele politice din România, în care acestea își iau angajamentul că vor lupta pentru bunăstarea cetățenilor și că nu vor tăia pensiile și salariile.

Tags:
Inchide