Cum va vota PNL la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu

Redactor:
Cătălina Mănoiu
Cum va vota PNL la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu
Liderul fostului PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, că parlamentarii PNL ar trebui să fie prezenți în sala de plen, la moțiunea de cenzură, dar nu ar trebui să voteze, afirmând că partidul trebuie să se consolideze instituțional și să devină cea mai puternică voce a opoziției împotriva oricărei guvernări social-democrate. La rândul său, întrebată la sosirea la Congresul PNL, cum va vota partidul la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, Raluca Turcan a răspuns că liberalii vor vota și se vor comporta "în cel mai decent mod" pe care îl vor găsi "pentru a respecta cetățeanul acestei țări". "Nu facem jocul absolut nimănui", a subliniat Turcan.

„PNL va avea de luni o nouă conducere legitimă și această criză politică ne privește pentru că privește și România, va trebui analizată foarte serios această poziție a noastră. Dar eu cred că nu ar trebui să intrăm în acest joc (…) Cea mai buna variantă ar fi să fie prezenți colegii mei în sală, dar să-i lase în pace, (…) să nu voteze”, a declarat liderul fostului PDL, Vasile Blaga, înainte de începerea Congresului Național al PNL.

Întrebat dacă PNL ar trebui să încerce să facă o nouă majoritate parlamentară pentru a intra la guvernare, Blaga a afirmat că liberalii trebuie, în primul rând, să se consolideze instituțional.

„PNL, în primul rând, trebuie să aibă grijă să se consolideze instituțional și să fie o voce clară, cea mai puternică voce a opoziției împotriva oricărei forme de guvernare PSD”, a răspuns Vasile Blaga.

La rândul său, întrebată ce va face duminică, când PSD a convocat Parlamentul pentru a citi moțiunea de cenzură, Turcan a precizat că decizia va fi luată mâine.

„Vom decide ce va face PNL mâine, în condițiile în care ședința nu este convocată conform Regulamentului și într-un mod ilegal (….) Majoritatea e încă e la PSD, majoritatea e PSD-ALDE, e în mâna lui Dragnea. Procedural ar trebui convocat un BPR în care să se depună moțiunea de cenzură, să fie analizată, să se vadă dacă e semnată așa cum prevede Regulamentul , apoi lăsată spre dezbatere și ulterior votul final. Acum vor să facă totul pe repede înainte, nu țin cont de niciun fel de regulă, e un precedent înfiorător”, a declarat Turcan.

Întrebată dacă PNL se gândește să boicoteze ședința asta de plen, astfel încât să lase PSD și ALDE să-și asigure singure cvorumul, Turcan a opinat că așa ar trebui să se întâmple.

„Decizia însă va aparține echipei de conducere pe care PNL o va vota mâine”, a mai spus Turcan.

De asemenea, întrebată ce va face PNL în ceea ce privește moțiunea de cenzură, Turcan a răspuns: „Va fi o decizie. Fie nu participăm deloc la vot, fie nu votăm. E o bătălie în interiroul PSD între două clanuri cu comportament mafiot. Considerăm că PSD are trebui să se devoaleze în întreaga splendoare și să încerce să se decimeze din interior, așa cum a făcut până acum”.

 

Înlocuitor pentru Pigliacelli! Universitatea Craiova e gata de o nouă lovitură în Liga 1
S-au despărţit în mare secret! Fiul lor nu ştie nici acum...
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Războiul uitat al României. Comuniștii l-au șters din cartea de istorie, au fost mii de...
Avertisment pentru hoţi, în limba română, în magazine din Anglia. Reacţia MAE: Profund discriminatoriu
Ghinion teribil: După ce a avut, pe rând, malarie, febră dengue și Covid, un britanic...
S-au despărţit în mare secret! Fiul lor nu ştie nici acum...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiţia care şochează întreaga lume
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
ȘOC! Topul bărbaților din showbizul românesc care și-au bătut crunt iubitele. Dragoste chiar este oarbă...
BREAKING NEWS Vladimir Putin, noi amenințări spre România. SUA este ținta finală!
Virgil Popescu: „Până în 2022 vom dubla alocaţiile, iar până în 2024 pensiile vor creşte...
Ele sunt considerate cele mai frumoase femei din lume, din toate timpurile. Cum arată
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care sunt cărţile preferate ale unuia dintre cei mai cunoscuţi investitori din IT-ul românesc. Sursa...
Cât de bine seamănă fostele lui Alex Bodi! Asemănările dintre Bianca Drăgușanu și Iulia unt...
Inchide