VIDEO | Dacian Cioloș: Liberalismul a dispărut. Sunt curios cum o să își pună în derulare proiectele liberale

Publicat: 22/11/2021, 21:09
Actualizat: 22/11/2021, 22:43

Liderul USR PLUS, Dacian Cioloș, consideră că alianța dintre PNL și PSD a fost făcută doar pentru a-și împărții funcțiile și banii din PNRR, iar liberalii vor avea cel mai mult de pierdut, întrucât proiectele liberale vor fi puse pe „hold” de către social-democrați.

„M-a făcut să zâmbesc un pic declarația cu oameni de stat, care au început să-și împartă companiile, oameni de stat care intră la guvernare când vin banii din PNRR. Sunt oameni de stat la stat, care adună bani, sinecuri pentru partid”, a declarat Dacian Cioloș.

Președintele USR spune că PNL a pierdut foarte mult în urma negocierilor cu PSD, pe lângă ministerul Finanțelor, au mai pierdut și celelalte ministere „cu bani” în detrimentul celor de la PSD.

„PNL are un premier pe care l-a împins în față domnul Iohannis, în rest nu mai au ministerul de Finanțe și nu mai au ministerele cu bani de care s-au tot plâns ca au fost la USR și că acum cu PSD o să le recupereze. Nu au recuperat niciunul dar în schimb au pierdut multe altele.

Ciolos consideră că liberalii vor avea mari probleme în a-și pune în aplicare proiectele liberale.

Sunt curios ce va mai rămâne din PNL, cum o să își pună în derulare proiectele liberale. Liberalismul a dispărut, o să-l conturăm noi la USR, cu ce-a mai rămas din PNL, ca se venim cu o propunere alternativă pentru 2024”, a afirmat Cioloș.

De asemenea, el a precizat că disputele din interiorul PNL s-au intensificat în ultima vreme, multe voci importante din lidershipul liberalilor au contestat decizia conducerii de a forma o coaliție de guvernare cu PSD, această coaliție nu este nici în interesul României, nici în interesul PNL.

„Noi nu dăm în PNL. Ați văzut disputele care sunt acolo, nu noi am dat în PNL, ci însăși conducerea prin felul în care a condus negocierile care nu văd în niciun fel cum ar fi în interesul României și care nu vor fi nici în interesul PNL”, a spus președintele USR-PLUS.

Întrebat de ce partidul său nu a mai participat la consultări, Cioloș a răspuns: Domnul președinte Iohannis, le-a numit consultări pentru formarea unui Guvern. Pai când se știa care va fi Guvernul, care va fi premierul și majoritatea astea nu mai sunt consultări. Noi i-am propus domnului Ciucă să avem discuții pentru formarea unei majorități, dar el ne-a spus de mai multe ori că nu are mandat să discute cu USR.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase