Dăncilă atacă dur candidați la prezidențiale: Spre deosebire de Iohannis și Barna, eu nu m-am dus în State pentru poze sau șepci – VIDEO

Dăncilă atacă dur candidați la prezidențiale: Spre deosebire de Iohannis și Barna, eu nu m-am dus în State pentru poze sau șepci - VIDEO
Publicat: 30/09/2019, 21:30

„Am avut săptămâna trecută, după cum știți, o vizită de lucru în SUA. Un demers pe care unii s-au străduit foarte tare să îl minimizeze și să îl deprecieze. Am văzut comparații între vizitele celor 3 candidați la prezidențiale și cred că este esențial să facem foarte clare niște aspecte. Spre deosebire de domnii Iohannis și Barna, eu nu m-am dus în SUA să fac poze sau să lansez cărți. Eu am avut o vizită de lucru, nu o deplasare de campanie. Am semnat cu Banca Mondială Acordul destinat creșterii accesului cetățenilor la servicii de asistență medicală primară. Este un program ce va aduce beneficii reale pacienților din România. A fost semnat Memorandumul de înțelegere între Guvernele României și Statelor Unite privind cooperarea în domeniul nuclear civil – angajament în concordanță cu Parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă susținută, luni, la sediul PSD.

Șeful Executivului a mai spus că a discutat cu secretarul general adjunct al ONU despre rolul Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă.

„Am avut o întrevedere cu secretarul general adjunct al ONU pentru a discuta importantă și rolul Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă și a consolida poziția României de centru regional în interiorul Comisiei Economice ONU pentru Europa. Am avut întâlniri cu reprezentanții comunității de români din SUA, am discutat despre programele guvernului pentru diaspora și antreprenori, dar și despre măsurile luate pentru buna organizare a alegerilor. Eu nu m-am dus în State pentru poze sau șepci. Am venit cu angajamente ferme și proiecții pentru țară. Asta este diferența dintre mine și domnii prezidențiabili: interesul țării”, a conchis premierul.

Reacția premierul vine în contextul în care, cu ocazia vizitei oficiale a șefului statului de săptămâna trecută de la New York, Klaus Iohannis și Carmen Iohannis au participat la lansarea cărții „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”. De asemenea, Klaus Iohannis apare într-o fotografie alături de președintele SUA Donald Trump și Melania Trump.

Pe 20 august, în cadrul vizitei efectuate de șeful statului român în America, Iohannis primind o șapcă ce are inscripționat „Make Romania Great Again”, după mesajul de campanie al lui Donald Trump.

Tot săptămâna trecută, prezidențiabilul USR- PLUS Dan Barna a avut o întrevedere în SUA cu Matthew G. Boys, adjunctul asistentului secretarului de stat pentru Afaceri Europene. Cei doi oficiali au discutat despre dezvoltarea infrastructurii energetice și securitatea Mării Negre. Acesta s-a întâlnit și cu reprezentanții diasporei din Statele Unite.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Câte zile e valabilă amiabila?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
JUDECĂTORII au luat decizia finală. FLORIN CĂLINESCU a primit vestea chiar acum
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie: "Unul dintre ei mi-a dat...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Serviciile secrete din Occident au dejucat cel puțin 10 atacuri teroriste în Europa în 2023