Dăncilă, scrisoare către Iohannis: Am solicitat motivarea respingerii propunerilor de miniștri

Redactor:
Mihaela Gidei
Dăncilă, scrisoare către Iohannis: Am solicitat motivarea respingerii propunerilor de miniștri
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat la RTv că a transmis, joi, o scrisoare președintelui Klaus Iohannis, prin care îi solicită motivele respingerii celor trei propuneri de miniștri, subliniind că șeful statului trebuie să se exprime doar în privința legalității demersului, nu asupra oportunității.

„Astăzi (joi, n.r.) am trimis președintelui Iohannis o scrisoare prin care am solicitat motivarea respingerii celor trei propuneri de miniștri. Oportunitatea aparține premierului, iar președintele trebuie să se exprime doar de ceea ce este legat de legalitate. Acest lucru că nu fac față, că nu crede că este persoana potrivită – nu cred că sunt motive care ar putea să stea la baza respingerii propunerilor. (…) Performanțele Guvernului sunt decontate de primul ministru și de Guvern”, a declarat Viorica Dăncilă, la România Tv.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că nu este de acord cu remanierea și că i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să vină cu alte propuneri sau cu miniștri interimar, propunerile actuale considerându-le nepotrivite.

Propunerile de remaniere au fost: Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader (ministerul Justiției), Oana Florea, ministru propus pentru Fonduri Europene în locul Rovanei Plumb și pe Liviu Brăiloiu, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în locul Nataliei Intotero.

Demisiile Nataliei Intotero și a Rovanei Plumb vin ca urmare a candidaturii loc la alegerile europarlamentare, în timp ce în cazul lui Tudorel Toader PSD a decis retragerea sprijinului politic.

Inchide