Declarație tranșantă în cazul Brădet: Dacă eram în locul ministrului Agriculturii,aș fi demisionat

Declarație tranșantă în cazul Brădet: Dacă eram în locul ministrului Agriculturii,aș fi demisionat

„Chiar și premierul a criticat modalitatea în care a fost abordat acest subiect de ministrul Agriculturii. Nu știu ce ar trebui să-i facă premierul sau altcineva. Eu vă spun ce aș fi făcut eu dacă eram în locul lui, dincolo că nu aș fi comunicat în felul acesta, eu mi-aș fi dat demisia”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin.

Constantin a precizat că piața produsele autohtone a avut de suferit.

„Din păcate, există astăzi așa o umbră care se lasă asupra calității produselor românești după acele declarații care s-au făcut. Acele posibile cazuri sunt excepții. Majoritatea produselor românești, de fapt, toate pe care le găsiți la raft sunt sigure din punct de vedere al consumului. Sunt și anumite excepții care sunt generate de E. Coli acesta. De fapt cred că nimeni nu cred că l-a explicat așa cum trebuie. Reprezintă boala, dacă vreți, a mâinilor murdare. Dacă punem acum mâna pe această față de masă e posibil să găsim E.Coli. Asta nu înseamnă că sunt acele tulpini care pot cauza tot felul de necazuri la care am ajuns în această perioadă. Înainte să vedem despre ce e vorba, care e cauza, în momentul în care se constată că există E. Coli într-un produs se merge pe trasabilitate. După ce ai identificat sursa, abia atunci poți să vorbești dacă s-a identificat la desfacere, la producție, la transport sau chiar la sursă, la bază”, a spus Constantin.

Liderul ALDE a afirmat că „a trecut prin astfel de scandaluri” când a fost ministru, amintind de „scandalul cărnii de cal” și de „laptele cu aflatoxine”, precizând că nu a „pronunțat nume pentru că important era izolarea produselor respective, să nu ajungă în consum”.

„S-a lăsat să se înțeleagă, chiar dacă nu s-a spus cu subiect și predicat, că există o legătură între brânza respectivă comercializată în vrac (…) Până când nu se identifica nu trebuia să se vorbească. S-a lăsat această impresie că de acolo vine cauza contaminării și cred că asta a cauzat prejudicii”, a mai spus Constantin.

Liderul ALDE a adăugat că se va discuta „foarte serios” la nivelul Parlamentului despre situația din Agricultură și Sănătate.

„Am avut o discuție cu domnul președinte Dragnea, pentru că avem o oarecare colaborare parlamentară și dânsul mi-a împărtășit aceeași idee că ar trebui pe Agricultură și Sănătate să discutăm la nivelul Parlamentului foarte serios în perioada următoare. Și cred că vom discuta foarte serios”, a spus Constantin.

Patronul „Brădet”,Marius Badea, a declarat, miercuri, că anunțul Institutului Cantacuzino, potrivit căruia brânza nu a fost cauza îmbolnăvirii copiilor este cea mai bună veste pe care a primit-o și a precizat că nu are de gând să dea în judecată pe nimeni.

Ministrul Agriculturii a declarat după ce Institutul Cantacuzino a anunțat rezultatele analizelor făcute în cazul copiilor din Argeș, că el nu a afirmat niciodată că brânza Brădet a fost la originea îmbolnăvirilor, dar că regulamentele CE îl obligau să comunice descoperirea E.Coli.

Săptămâna trecută, premierul Dacian Cioloș a afirmat că ministrul Agriculturii nu ar fi trebuit să comunice numele firmei Brădet în scandalul copiilor îmbolnăviți în Argeș dacă nu avea toate elementele, reproșându-i că „în acest caz a comunicat prea repede”. Potrivit lui Cioloș, Achim Irimescu i-a transmis că a existat o presiune pe el din partea presei să spună și să nu țină ascunse informațiile pe care le are.

Ministrul Sănătății, Patriciu Cadariu Achimaș, a spus că rezultatul dat publicității de către Institutul Cantacuzino în cazul anchetei epidemiologice referitoare la îmbolnăvirile dinArgeș reprezintă doar „o mică
fotografie din tot procesul”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată noul Hyundai Tuscon? SUV asiatic cu mulți fani în România - GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Fizionomistul și psihologul Ciprian Cucu a analizat trăsăturile lui Mirel Dragomir. Ce se ascunde în...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?