Dialog APRINS. Florin Cîțu îl ACUZĂ pe Tăriceanu că l-a numit „TURNĂTOR ORDINAR” și „SECURIST”

Dialog APRINS. Florin Cîțu îl ACUZĂ pe Tăriceanu că l-a numit „TURNĂTOR ORDINAR și „SECURIST
Publicat: 04/02/2019, 16:43
Actualizat: 13/02/2019, 15:03

În scrisoarea menționată, Florin Cîțu acuza presiunile exercitate asupra BNR de senatorul ALDE Daniel Zamfir.

„Nu pot să facă întotdeauna ce vor! Astăzi am mers la Biroul Permanent al Senatului cu documentele care arătau că președintele comisiei economice trebuie sancționat pentru abuz în serviciu. Însa am avut un adevărat șoc. „Elegantul” președinte ALDE și președinte al senatului a venit trăgând un car de nervi după el, iar ținta nervilor eram eu”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Liberalul a redat dialogul „care i-a șocat pe toți cei prezenți în sală” între el și președintele Senatului care este și lider al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

„Tăriceanu: Domnule Cîțu, nu știam că ești un turnător ordinar… ai scris celor de la ALDE Austria și Bruxelles că eu fac presiuni asupra băncii centrale. Cum îți permiți așa ceva?

Eu: Domnule președinte, este o scrisoare publică la adresa abuzurlior ALDE în ceea ce privește tratatul de funcționare al UE.

Tăriceanu: Cum iți permiți așa ceva? Ești un securist

Eu: Domnule președinte, încălcarea tratatului de funcționare este un lucru foarte grav.

Tăriceanu: Cum iți permiți așa ceva? Ai scris în Austria…”, arată Cîțu.

Senatorul PNL a menționat că liderul ALDE a urlat la el.

„Dialogul a continuat în această notă, el urlând la mine. Este prima dată când văd fața adevărată a domnului președinte ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Totul a pornit de la scrisoarea mea publică pe care vă rog să o citiți și să-mi spuneți voi dacă am avut dreptate sau nu”, a adăugat Cîțu.

Acesta a precizat că în ședința de luni a Biroului permanent al Senatului nu a mai fost propusă invitarea la audierea guvernatorului BNR Mugur Isărescu, informația fiind confirmată ulterior, într-o declarație de presă și de către Tăriceanu, care a fost întrebat despre subiect.

„Ca urmare a demersului meu, inginerul nu a mai propus astăzi ( luni n.r.) nicio audiere a BNR. Și sunt sigur că dacă se va face audierea, o să fie corectă și nu un linșaj public. Prima mea victorie politică anul acesta”, a conchis senatorul PNL.

Săptămâna trecută senatorul ALDE Daniel Zamfir i-a invitat la audieri pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu și pe Bogdan Chirițoiu, președinte al Consiliului Concurenței, însă niciunul dintre cei doi nu a participat la audierea în Comisia economică a Senatului. Prin urmare, Zamfir a spus că va retrimite invitațiile prin Biroul permanent al Senatului.

Senatorul PNL i-a transmis, joia trecută,liderului grupului ALDE din PE, Guy Verhofstadt, că ALDE și PSD duc o campanie de intimidare a BNR și Consiliului Concurenței, în dorința de a controla toate instituțiile independente din România. Pe această cale, liberalul a anunțat că va face o plângere în acest sens și la Comisia Europeană, ECOFIN și Banca Centrală Europeană.

Tăriceanu, desprereducereafondurilorserviciilor

Președintele Sennatului a declarat, luni, referitor lareducereafondurilorpentru serviciile secrete că bugetele acestora tot cresc de 15 ani încoace și își pune întrebarea dacă aceste creșteri sunt justificate.

„Cred că orice buget trebuie explicat și justificat. În România cred că nu spun o noutate că sunt 15 ani de când bugetele serviciilor cresc și sigur că ne punem întrebarea dacă aceste creșteri sunt justificate și trebuie să primim niște justificări. Nu se poate folosi aici elementul secretului de serviciu pentru că sunt comisiile de specialitate unde aceste lucruri trebuie discutate în detaliu și dacă aceste creșteri sunt justificate, sigur că ele trebuie acordate, dar dacă este vorba numai de o creștere care să meargă pe eu știu, acțiuni care nu sunt esențiale pentru buna desfășurare a serviciilor poate putem să avem grijă ca banii să-i cheltuim mai cu chibzuință”, a declarat Tăriceanu, la finalul ședinței de luni a Biroului permanent al Senatului.

Senatorul spune că Tăriceanu l-a numit „turnător ordinar

Reacția lui Tăriceanu apare în contextul în care Liviu Dragnea a spus, duminică seară, după discuțiile despre buget, că intenționează ca o sumă importantă din fondurile serviciilor secrete să ajungă la Sănătate, pentru programele destinate copiilor, precum alocarea de vitamina D sau schemele pentru diabetici.

„Despre buget am spus că vreau ca o sumă rezonabilă dar importantă din bugetul unor servicii secrete să fie mutată la sănătate, pentru niște programe vitale pentru copiii din România. Alocarea de vitamina D, care este extrem de importantă pentru un om, poate fi considerat un program de importanță și siguranță națională. La fel și programul pentru diabetici”, a declarat Liviu Dragnea.

Bugetele Serviciului Român de Informații, al Serviciului de Informații Externe, al Serviciului de Protocol și Pază și al Servicului de Telecomunicații speciale au creșteri, conform proiectului de buget cuprinse între 4,8% și 69% față de anul trecut.

Bugetul SRI este de 2,4 miliarde lei, cu o creștere de 4,8% față de anul trecut, cel al Serviciului de Telecomunicații Speciale de 604 milioane lei, cu o creștere de 69%, bugetul SPP de 233 milioane lei, în creștere cu 20% iar bugetul SIE de 309 milioane lei, în creștere cu 8,5%, conform proiectului.

Foto: Hepta

Închisoare cu executare pentru un patron de televiziune din România: ”Avea o frică în oase...
Laura Cosoi, mămică pentru a treia oară. Tocmai a făcut anunţul
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și...
Ce semne îți dă corpul când ai saturația de oxigen scăzută. E un simptom fatal...
Motivul real pentru care Roxana Nemeș s-a căsătorit cu Cătălin Hagima. A fost obligată să…
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Horoscop joi, 23 septembrie 2021. O zodie își poate schimba locul de muncă
Măsuri adoptate de CMBSU după ce Capitala a trecut de incidenţa 3 la mie. Mai...
Cele mai bune SUV-uri mici. NOI sau RULATE, mașinile astea merită fiecare bănuț
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
„China a răspândit Covid-19 cu bună știință și a anunțat restul lumii foarte târziu“. Acuzațiile...
Laura Cosoi, mămică pentru a treia oară. Tocmai a făcut anunţul
MISTERUL celebrului CRANIU cu urechi a fost în sfârșit ELUCIDAT după sute de ani. „Este...
Cele mai ciudate marcaje de pe șoselele României. Localnicii se minunează de apariția lor
Prințul Harry și Meghan Markle, decizie surpriză la final de 2021. Ce vor să facă...
ÎNCEPE ADMINISTRAREA DOZEI 3 a VACCINULUI anti-COVID
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
SCENARIUL ROȘU! Lista a fost actualizată și poate fi consultată aici. Ce devine STRICT INTERZIS
Cutremur total! DIVORȚEAZĂ cea mai bogată româncă din lume! A fost măritată cu un super...
Halep a anunțat DESPĂRȚIREA, în luna de miere. „E timpul să încheiem relația”. Șoc în...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...