Discuția de „10-12 minute” pe care Dragnea a avut-o cu Iohannis, la Cotroceni. „Gestul antiromânesc” pe care i l-a reclamat președintelui

Redactor:
Cătălina Mănoiu
Discuția de „10-12 minute” pe care Dragnea a avut-o cu Iohannis, la Cotroceni. „Gestul antiromânesc” pe care i l-a reclamat președintelui
Detalii pe gândul

„Am rămas după depunerea jurământului cred că 10-12 minute,(…) i-am arătat președintelui minciunile transmise de șefa Delegației Comisiei Europene la București, doamna Angela Cristea, tuturor comisarilor europeni, minciunile proaspete vorbesc, spunându-i că mie mi se pare antiromânesc și un gest împotriva intereselor românești care nu poate să rămână netaxat și nespus. Pentru că astăzi minte despre premierul României, poate ieri sau poimâine minte despre președintele României. Despre mine a transmis tot timpul informații, asta o știu, să fie sănătoasă, îi doresc foarte mult succes și multă sănătate”, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, la RTV.

Liviu Dragnea a afirmat ca nu i se pare corect ca președintele „să dea explicații” când merge la Bruxelles, în loc „să discute și să obțină ceva pentru România”.

„I-am spus părerea mea, decizia a fost și este a dumnealui, este șeful statului. Nu mi se pare corect ca președintele României, indiferent care e, să meargă la Bruxelles și nu președintele să fie cel care informează Comisia Europenă, comisarii europeni, Parlamentul European, dacă este cazul, despre situația din România, ci merg alți cetățeni cu diverse poziții care spun ce se întâmplă în România, lucruri nereale. Și președintele în loc să meargă acolo să discute și să obțină ceva pentru România trebuie să dea explicații ceea ce mi se pare incorect”, a adăugat Dragnea.

Liderul PSD a precizat că președintele Klaus Iohannis nu l-a contrazis.

Liviu Dragnea a afirmat că se va întâlni „cu toată deschiderea” cu președintele Iohannis, ori de câte ori va fi cazul.

„De câte ori să să fie cazul o să-l sun, de câte ori o să mă caute, o să răspund. Dacă va fi cazul să ne întâlnim cu toată deschiderea. Am spus-o în seara desemnării doamnei Dăncilă ca premier că am apreciat foarte mult nu numai eu, ci toți colegii de partid faptul că a rămas în limitele constituționale, a respectat majoritatea parlamentară”, a răspuns Dragnea, întrebat care va fi relația pe care o va avea cu Klaus Iohannis.

Liderul PSD a precizat, la solicitarea moderatorului, că i-a transmis președintelui că vrea să aibă o discuție și acesta a acceptat.

Dăncilă: Comisia Europeană trebuie informată corect și la timp

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a declarat că Guvernul trebuie să dinamizeze relația pe care o are cu Comisia Europeană, afirmând că oficialii europeni trebuie să fie informați la timp și în mod corect.

„Am această certitudine că noi, ca și Guvern, trebuie să punem accent pe dimensiunea europeană. Asta înseamnă o dinamizare a relațiilor pe care le avem cu Comisia Europeană. Comisia Europeană trebuie informată corect și la timp și cred că acest lucru va duce la rezultate pozitive în ceea ce privește guvernarea”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la RTV.

Viorica Dăncilă a afirmat că o informare bună va aduce plusvaloare în relația cu Bruxelles, iar România nu va mai fi „judecată” de alte state numai pe baza „dezinformărilor”.

„Cred că o informare bună, o relație bună cu Bruxelles-ul poate aduce plusvaloare atât pe absorbția fondurilor europene, pe proiecte europene, dar și în ceea ce ne privește, pentru a cunoaște situația reală și a nu mai avea situații în care România a fost pusă în postura de a fi judecată de alte state membre numai pe baza dezinformării a unor oameni de rea-credință”, a spus premierul

Dăncilă a afirmat că se va implica „foarte mult” în colaborarea cu oficialii europeni.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Carmen Brumă arată fabulos la 44 de ani! Și-a arătat sânii printr-o bustieră neagră
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Dialogul care îți dă fiori reci! „Crezi că e rupt?” Întrebarea Simonei Halep a primit...
Amendă de 800.000 de lei pentru Kaufland! Ce au găsit inspectorii ANPC. Românii sunt stupefiați
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Iron Dome: Cum funcționează sistemul de apărare al Israelului. Florin Jipa: „O singură salvă trimite...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
Amendă de 5000 de lei pentru această greșeală banală! Mulți români obișnuiesc să facă asta
Soția lui Liviu Guță ripostează. Ce susține că a dus, de fapt, la divorțul celor...
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
Vestea ȘOC a momentului în România: A MURIT... O mare personalitate
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide