DRAGNEA este DISPERAT și progresează în domeniul FAKE NEWS. Iohannis: Așa se întâmplă când un INFRACTOR ajunge în vârful statului

Redactor:
Maria Stan
Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că informațiile furnizate cu o zi înainte de Liviu Dragnea și care-l vizează sunt "fake news", catalogându-l un disperat care progresează. Vezi reacția lui Iohannis, după ce Dragnea a adus o valiză cu posibile informări cu privire la cauzele penale clasate în care a fost implicat președintele.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că informațiile furnizate cu o zi înainte de Liviu Dragnea și care-l vizează sunt „fake news”, catalogându-l un disperat care aduce manevre de manipulare.

„Asta se întâmplă când un infractor ajunge în vârful statului, iar acest infractor Dragnea progresează, nu în domeniul statului de drept, ci în domeniul fake news. E ceea ce în ziua de azi se numește fake news, înainte de numeau minciuni. Am avut Caragiale, bilețelul roz și am ajuns în faza cu valizele. Așa se întâmplă dacă infractorii ajung în vârful statului”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Întrebat de valiza reală, cea care a ajuns la Rise Project, președintele spune că îi este străină, deși unii insinuează că ar avea cunoștință.

„Nu știu ce e cu aceste valize, nu am nicio legătură. Omul (n.r.: Dragnea) este disperat și are probleme majore și caută să aducă vorba despre alte lucruri și aduce manevre de manipulare”,a mai spus președintele.

Declarațiile vin după ce, cu o zi în urmă, președintele Liviu Dragnea a mers în Parlament cu două valize, reacționând în acest mod la ancheta Rise Project ce se bazează pe o valiză cu documente Tel Drum, despre care jurnaliștii spun că a fost găsită de un sătean din Teleorman.

Într-o valiză, liderul PSD a adus gogoși, iar în cea de-a doua a adus acte, cum ar fi ordonanța de clasare a unui dosar ce-l viza pe Klaus Iohannis, semnată de Cristian Lazăr, dar și informări cu privire la cauzele penale clasate în care a fost implicat președintele.

 

 

 „Am întârziat puțin pentru că am primit două valize. Prima valiză este cu gogoși de la Rise Project. Sunt aici proaspete. Le mâncăm aici. A doua valiză, după cum probabil știți eu sunt din Teleorman și ca orice localnic din Teleorman am găsit în fundul curții o valiză cu documente care nu au ajuns încă la DNA și hai să vedem ce e aici.

Ia uite, dosarul 01 achiziția dosarului Raiffeisen. 02 Retrocedări către forumul german al grupului etnic german. 03 promovarea procurorilor care i-au închis dosarele. 04 declarații despre banii încasați din chirii. 05 închirierea căminului de bătrâni de la Forumul German. 06 presiuni asupra unui judecator de la Curtea. Și mai avem niște stickuri,” a explicat Liviu Dragnea, la intrare.

 

 

Deputatul PNL, Raluca Turcan și-a expus la rândul ei părerea despre cele două valize cu care a sosit Dragnea la Comitetul Executiv de luni: „Bășcălia nervoasă a lui Liviu Dragnea arată spaima acestuia că înscrisurile care urmează să fie date publicității vor fi de natură să înlăture orice dubiu cu privire la cine este adevăratul stăpân al firmei Tedrum”.

 

 

O valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum, la care procurorii DNA n-ar fi avut acces anul trecut, când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, a fost găsită de un localnic din zona rurală din Teleorman, chiar pe proprietatea lui, scrie site-ul de investigații RISE Project, cu precizarea că săteanul în cauză a luat legătura imediat cu un reprezentant al portalului de anchete jurnalistice din județ.

Valiza conține un hard negru cu 63 GB de informații din computerul unei persoane importante de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont sau documente ale unor interpuși. Totodată, sunt salvate 54.710 mailuri + atașamentele de pe adresa de serviciu.

În valiză mai există o tabletă din 2010 care a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș și peste 1.000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie, scrie RISE Project.

 

 

 

Iohannis: Chiar și în condiții foarte dificile cred că putem să construim o președinție rezonabilă

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că România, chiar și în condițiile dificile generate de situația din PSD și de remanierea Guvernului, poate construi o președinție a Consiliului UE „rezonabilă”, deși ar fi putut fi „mult, mult, mult” mai bine pregătită.

„Cu certitudine am fi putut să fim mult, mult, mult mai bine pregătiți, cum am fi putut să avem o clasă politică mult, mult mai bună, fără infractori, că penali nu mai am voie să spun. Am fi fost în poziția de a folosi ceea ce se numește o fereastră de oportunitate pentru dezvoltarea României, pentru calea noastră europeană pe care ne-o dorim, mi-o doresc. N-a fost să fie”, a declarat președintele Klaus Iohannis, întrebat dacă excluderile unor lideri din PSD și remanierea anunțată pot afecta procesul de pregătire a preluării președinției Consiliului UE.

El a admis, însă, că în domeniul politicilor europene există o colaborare între Președinție și Guvern.

„Ăștia au fost aleși, ăștia conduc guvernul și Parlamentul. Așa e în democrație – cine e ales, acela conduce, dar în toată această învolburare, care în ansamblu arată o politică de foarte proastă calitate, pot să spun că avem undeva și un punct care mie îmi dă o oarecare speranță – în domeniul politicilor europene și în domeniul pregătirii pentru președinția Consiliului Uniunii Europene, cel puțin până acum, s-a colaborat între Președinție și Guvern și cred că vom reuși chiar și în aceste condiții foarte dificile să arătăm că putem să construim o președinție rezonabilă”, a adăugat președintele Iohannis.

 

 

Inchide