Duminică au loc alegeri locale parțiale în 36 de localități din țară. Anunțul MAI

Duminică au loc alegeri locale parțiale în 36 de localități din țară. Anunțul MAI
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 27/06/2021, 15:00

Duminică, 27 iunie, au loc alegeri locale parțiale în 36 de localități din 23 de județe din întreaga țară.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne, aproximativ 1.500 de polițiști, jandarmi, pompieri și membri ai altor structuri sunt mobilizați pentru asigurarea bunei desfășurări a scrutinului.

„Aproximativ 1.500 de polițiști, jandarmi, pompieri și efective din cadrul altor structuri ale MAI sunt mobilizați pentru protecția secțiilor de votare, soluționarea cu celeritate a eventualelor sesizări de incidente electorale și constituirea rezervelor de intervenție. În sprijinul structurilor teritoriale din județele unde au loc alegeri au fost trimiși ofițeri de la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române și al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, angajații MAI au asigurat paza celor 176 de secții de votare, pe care le-au predat președinților birourilor electorale ale secțiilor de vot, cu sigiliile intacte, astfel încât în această dimineață, la ora 7.00, procesul de vot a început fără probleme”, se arată în comunicat.

Se poate vota și cu buletinul expirat

Ministerul mai informează că actele de identitate care au expirat începând cu 1 martie își mențin valabilitatea pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări.
Pentru asigurarea condițiilor necesare de legalitate și securitate a votului, va fi utilizat Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal.

„Misiunea efectivelor ministerului va continua și după ora 21.00, ora oficială de încheiere a procesului de votare, acestea rămânând în dispozitiv pentru a asigura paza buletinelor de vot, a proceselor-verbale și a celorlalte materiale necesare procesului de vot pe timpul transportului lor către birourile electorale județene. Facem apel către toți participanții la acest proces electoral să respecte prevederile legale!”, mai informează Ministerul de Interne.

Duminică, începând cu ora 7.00, au fost deschise toate cele 176 de birouri electorale ale secţiilor de votare în vederea desfăşurării alegerilor locale parţiale pentru primari şi un consiliu local, informează Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Alegerile vor fi organizate în 36 de localități, dintre care șase orașe. În cadrul scrutinului vor fi aleși 35 de primari, iar într-o comună din județul Dâmbovița au loc alegeri pentru Consiliul Local.

Alegătorii îşi pot exercita dreptul de vot în intervalul orar 7.00 – 21.00.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase