După MILIȚIA datelor personale, ne caută și POLIȚIA din Teleorman. Autoritățile cer jurnaliștilor Rise Project să dezvăluie sursa valizelor compromițătoare

După MILIȚIA datelor personale, ne caută și POLIȚIA din Teleorman. Autoritățile cer jurnaliștilor Rise Project să dezvăluie sursa valizelor compromițătoare
Publicat: 11/12/2018, 11:11

Rise Project a făcut public documentul primit de la IPJ Teleorman, în care autoritățile anunță că directorul Tel Drum a depus plângere împotriva redacției:

„La această unitate de poliție se află în lucru dosarul penal privind sesizarea numitului Petre Pitiș, director al S.C. Teldrum S.A. din care rezultă faptul că un localnic a găsit într-o zonă rurală a județului Teleorman o valiză conținând hard-disk, o tabletă, un stick usb și alte documente, având legatură cu societatea mai sus menționată, bunuri care au fost predate organizației dumneavoastră. Ulterior, în spațiul public, au fost prezentate fotografii, filme, respectiv s-a afirmat că aceste dispozitive ar aparține S.C. Tel Drum S.A. Tot în spațiul public, a fost prezentată informația că, într-o convorbire publicată pe siteul ‘riseproject’, persoane din această organizație au afirmat vineri, 02.11.2018, că se află în posesia valizei de o săptămână”, se arată în document.

Jurnaliștii RISE Project menționează că Petre Pitiș și șeful Inspectoratului care a semnat documentul, Valentin Dumitrașcu „sunt prieteni șiau mers la vânătoare cu Liviu Dragnea de nenumărate ori, semnând frecvent registrele grupării și distrându-se printre cadavre în efectiv complet cu baronii PSD.”

În noiembrie Autoritatea de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal le-a cerut jurnaliștilor Rise Project să își furnizeze accesul la sistemele informatice, amenințându-i cu penalități de 20 de milioane de euro.

„Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) ne solicită divulgarea surselor în cazul #TeleormanLeaks și informații despre toate datele pe care le deținem. ANSPDCP mai amenință cu penalități de 20 de milioane de euro în caz că nu furnizăm acces la sistemele noastre informatice. Instituția este condusă de Ancuța Opre, numită de Senat și urmărită penal la DNA pentru abuz în serviciu comis într-o funcție anterioară. Mai precis, Opre este acuzată că ar fi supraevaluat proprietăți când era șefa Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.), într-un dosar celebru”, a anunțat în noiembrie Rise Project.

Acum poliția din Teleorman le cere acestora să spună de unde au valiza cu documente.
„Vă rugăm să ne comunicati în cel mai scurt timp posibil data la care ați intrat în posesia bunurilor respective, cu descrierea acestora, identitatea persoanei care v-a predat bunurile,dacă bunurile au fost predate autorităților, cu specificarea identității autorității către care s-au predat și data la care s-au predat”, solicită IPJ Teleorman.

Valiza cu informațiiesențiale din interiorul corporației Tel Drum, la care procurorii DNA n-ar fi avut acces anul trecut, când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, a fost găsită de un localnic din zona rurală din Teleorman, chiar pe proprietatea lui, a scris site-ul de investigații RISE Projectcu precizarea că săteanul în cauză a luat legătura imediat cu un reprezentant al portalului de anchete jurnalistice din județ.Valiza conținea un hard negru cu63 GB de informațiidin computerul unei persoane importante de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont sau documente ale unor interpuși. Totodată, au fost salvate 54.710 mailuri + atașamentele de pe adresa de serviciu.

RISE Project a publicat apoi imagini de la partidele de vânătoare ale șefilor Tel Drum, cărora li s-au alăturat și lideri PSD. În imagini apăreau directorul Petre Pitiș, cel care a depus plângere penală, dar și Comisarul șef de poliție Valentin Dumitrașcu, cel care a semnat documentul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom