După răspunsul Comisiei Europene, Dragnea are un singur mesaj: Vom prezenta zilele următoare o minciună transmisă oficial de aici

După răspunsul Comisiei Europene, Dragnea are un singur mesaj: Vom prezenta zilele următoare o minciună transmisă oficial de aici
Publicat: 26/01/2018, 11:19
Actualizat: 26/03/2019, 18:20

„Noi vom prezenta zilele următoare o minciună transmisă oficial de aici. Pentru noi și pentru Comisie este important să fie o relație bazată pe adevăr și informare corectă”, a declarat vineri, Liviu Dragnea.

Comisia Europeană a precizat, joi, pentru MEDIAFAX, că este bine informată privind procesul modificărilor legilor justiției, după ce Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu au transmis o scrisoare CE, în care și-au exprimat îngrijorarea față de informarea incorectă despre acest proces.

„Comisia a primit scrisoarea transmisă de către președinții celor două Camere ale Parlamentului. În acest moment studiem documentul în cauză. De asemenea, Comisia a urmărit îndeaproape procesul parlamentar din România și evoluția discuțiilor legate de modificările legilor din domeniul justiției de-a lungul a mai multor luni. Suntem foarte bine informați privind acest proces, mizele aflate în joc precum și potențialele riscuri. Suntem frecvent în contact cu Guvernul și Parlamentul României, precum și cu sistemul judiciar și societatea civilă, în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare”, a precizat Comisia Europeană, la solicitarea MEDIAFAX.

Președinții celor două Camere, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au transmis, miercuri, o scrisoare de răspuns președintelui și vicepreședintelui CE, Jean Claude Juncker și Frans Timmermans, în care cataloghează preocupările CE pentru sistemul judiciar din România drept „surprinzătoare”.

După avertismentul primit, miercuri, de la Comisia Europeană, în legătură cu modificările aduse legilor justiției, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au transmis spre Bruxelles o scrisoare de răspuns, în calitate de președinți ai Parlamentului, în care își exprimă îngrijorarea față de „modul incorect în care a fost informată Comisia Europeană”.