Elena Udrea nu a venit la CA București, unde se rejudecă dosarul privind mita de 5 milioane de euro

Publicat: 19/09/2019, 16:55

Elena Udrea nu s-a prezentat, joi, la Curtea de Apel București, unde fostul ministru are primul termen în dosarul privind mita de 5 milioane de euro, în care este vizată alături de jurnalistul Dan Andronic, dosar retrimis în judecată după ce judecătorii ÎCCJ au anulat o parte din probe.

În dosarul retrimis în judecată, după ce magistrații În altei Curți de Casație și Justiție au anulat o parte din probe, Elena Udrea este acuzată de trafic de influență și spălare a banilor, pe vremea când era ministru al Turismului, iar jurnalistul Dan Andronic, de mărturie mincinoasă.

La termenul de joi, Elena Udrea nu s-a prezentat.

Surse apropiate fostului ministru au declarat pentru Mediafax că Elena Udrea a preferat să se pregătească pentru botezul fiicei sale, organizat sâmbătă, acesta fiind motivul pentru care nu a venit joi la Curtea de Apel București, la primul termen de cameră preliminară după retrimiterea dosarului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București.

Elena Udrea a fost acuzată de DNA că, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA. Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA că a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.

Faptele legate de pretinderea și primirea unor foloase necuvenite au legătură cu exercitarea influenței în legătură cu derularea contractului de vânzare-cumpărare de energie dintre SC Hidroelectrica SA și o societate comercială, susțin anchetatorii.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase