Eliminarea transportului feroviar gratuit al studenţilor | Gabriela Firea: Va aduce o uriaşă pagubă

Eliminarea transportului feroviar gratuit al studenţilor | Gabriela Firea: Va aduce o uriaşă pagubă
Foto EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 17/02/2021, 15:50

Senatorul PSD, Gabriela Firea, a comentat pe Facebook decizia Guvernului de a renunţa la gratuităţile pentru călătoriile cu trenul acordate studenţilor. Ea susţine că economia făcută în prezent prin eliminarea gratuităţilor CFR pentru studenţi nu va aduce niciun câștig.

„Pentru actualul guvern, în fiecare zi este 1 aprilie”

Pentru actualul guvern, în fiecare zi este 1 aprilie. Ziua si pācāleala! Azi, despre minciunile transmise tinerilor. Una mare, mare, pentru toți studenții. Guvernul “României Educate” a tăiat gratuitatea pe tren pentru studenți sub pretextul bizar că o astfel de măsură ar contribui la redresarea deficitului bugetar uriaș. Nu au mai rămas gratuități nici măcar pe ruta dintre domiciliu și facultate, la care se referea Ludovic Orban în urmă cu câteva zile. Deci au mințit în permanență. Au mințit și când încercau să își ascundă minciunile anterioare. Studenții simt acum, pe propria piele, consecințele convingerii lui Cîțu că Educația, ca și Sănătatea, nu reprezintă priorități și, prin urmare, nu merită nici atenție și nici finanțare”, a scris Firea.

„Decizia guvernului de a elimina gratuitatea transportului gratuit pe calea ferată pentru studenţi e cu atât mai cinică, cu cât suma este infimă – reprezintă 0,018% din PIB. Asigura, însă, un ajutor binevenit pentru studentii cu venituri reduse si însemna o gură vitală de oxigen pentru CFR Călători”, a declarat senatorul PSD.

Gabriela Firea mai spune că pierderile înregistrate de compania feroviară vor continua să crească.

„Fără aceşti bani, gaura din bugetul CFR Călători va reîncepe să crească – pierderile fuseseră înjumătăţite anul trecut, până la 300 de milioane de lei. Statul român, mai devreme sau mai târziu, va fi nevoit să intervină pentru a salva de la faliment o companie strategică. Altfel spus, aşa-zisa economia de acum, făcută pe seama studenţilor, nu va aduce niciun câştig, ci dimpotrivă, o uriaşă pagubă, bugetului de stat şi implicit României”, a precizat Firea.

Gabriela Firea, categorică în privința vaccinării antiCovid. Ce propunere are fostul primar al Capitalei

Gabriela Firea este categorică în privința vaccinării anti-Covid. Fostul primar al Capitalei este de părere că „drepturile omului trebuie să primeze” în această chestiune extrem de sensibilă și care a împărțit societatea în mai multe tabere.

Prim-vicepreşedintele PSD susține că social-democrații adoptă aceeași poziţie ca Organizaţia Mondială a Sănătăţii în ceea ce priveşte vaccinarea antiCovid.