EXCLUSIV VIDEO | Victor Negrescu explică procedura C.E: „Nu mai contează că suntem PSD, PNL sau că ne cheamă cum ne cheamă”

Publicat: 25/08/2023, 15:02
Actualizat: 25/08/2023, 15:10

Eurodeputatul, Victor Negrescu, a fost invitat la emisiunea Gândul Exclusiv, unde a explicat procedura vizitei miniștrilor României la Bruxelles. Întrebat despre forma discuțiilor, Negrescu a spus că va fi o parte de discuții tehnice și o parte de discuții politice, finalizate apoi cu vizita premierului Marcel Ciolacu la Bruxelles, în data de 31 august – 1 septembrie.

Europarlamentarul PSD spune că vizita va fi deschisă de cei 3 miniștrii ale căror portofolii sunt prevăzute cu reforme în PNRR, respectiv ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș și ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu.

Sunt anumite paragrafe care trebuie să fie amendate pentru a respecta decizia Curții Constituționale, bine înțeles și acordul Comisiei Europene și acele documente au fost trimise mai departe la Ministerul Fondurilor Europene. (…) Au fost trimise modificările la PNRR, mă refer aici la componenta de energie, adică noi proiecte și aici avem un proiect foarte important care va permite românilor să-și instaleze panouri solare și automat să consume mai puțini bani pe energie, dar sunt și alte componente, dar și tăieri în PNR, pentru că tot așa, Comisia Europeană ne-a cerut să tăiem aproape 2 miliarde de euro din programele prevăzute inițial, dar și a 3-a componentă, în care Ministerul Finanțelor Publice are un dialog direct cu Comisia Europeană și a prezentat mai multe alternative, care sunt în lucru și care ne pot permite să ne încadrăm în ținta discutată anterior cu executivul european, a explicat Victor Negrescu.

Negrescu spune că cei 3 miniștrii au trimis deja documentele necesare la Bruxelles și urmează să poarte discuții tehnice, pe subiecte concrete, pe care le vor agrea împreună cu experții Comisiei Europene, dar și cu directorul general responsabil de Planul Național de Redresare și Reziliență din partea UE.

Vor fi întâlniri specializate pe fiecare componentă în parte, pe fiecare amendament și lucrurile vor fi concluzionate în discuția purtată cu directorul general responsabil de Planul Național de Redresare și Reziliență din partea Comisiei Europene. Avem acolo un om împuternicit de președinta Comisiei Europene și dânsa împreună cu echipa ei decide dacă propunerile României, reformele României corespund cu ceea ce se așteaptă executivul european și cu ceea ce a fost scris de fostele guverne în PNRR, mai spune europarlamentarul social-democrat.

Când vine decizia UE după prezentarea reformelor la Bruxelles?

Întrebat despre decizia Comisiei în privința reformelor prezentate de miniștrii cabinetului Ciolacu la Bruxelles, Negrescu este de părere că „decizia se va lua atunci la acea întâlnire sau noi le prezentăm, se discută, se analizează și decizia va veni ulterior”. Cred că majoritatea elementelor tehnice ar trebui să fie definite atunci, în cadrul respectivei discuții. Poate nu neapărat imediat. Vor reveni cei de la Comisia Europeană și cu întrebări suplimentare, iar noi, la nivel politic, adică mă refer aici în mod special la premierul Marcel Ciolacu, care va căuta să discute elementele principale cele mai importante împreună cu președinta Comisiei Europene și să vedem acolo în ce manieră putem să rezolvăm lucrurile care nu au putut fi definite la nivel tehnic, însă este vorba de o colaborare pe toate aceste paliere. Miniștrii se coordonează cu premierul României, lucrăm în echipă și de fapt, despre asta este vorba. Reprezentăm România, nu mai contează că suntem PSD, PNL sau că ne cheamă cum ne cheamă, cel mai important pentru noi este să apărăm interesele României și asta vom face în negocierile cu Comisia Europeană în acest moment”, precizează Victor Negrescu.

URMĂRIȚI INTERVIUL INTEGRAL, AICI

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Marcel Ciolacu își asumă răspunderea în Parlament pe reforma fiscal-bugetară, cu mandatul pe masă

SURSE | Guvernul are în plan 2 rectificări bugetare până la finalul anului. Cei mai mulți bani vor merge la Dezvoltare și Transporturi

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Mihai Neşu, adevărul despre divorţ. Cine a decis, de fapt, separarea, după accident
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice