Firea, despre condamnarea lui Dragnea: Nu poți să te bucuri la așa ceva / Nu voi candida la șefia partidului sau la alegerile prezidențiale. Primarul general, discuții cu Dăncilă

Firea, despre condamnarea lui Dragnea: Nu poți să te bucuri la așa ceva / Nu voi candida la șefia partidului sau la alegerile prezidențiale. Primarul general, discuții cu Dăncilă
Publicat: 28/05/2019, 13:05

„Nu vă gândiți că m-am bucurat. Nu m-am bucurat, cum poți să te bucuri? Ce fel de om trebuie să fii să te bucuri când vezi că un om își pierde libertatea, indiferent câte adversități ai avut cu el, inclusiv câte ai pătimit din cauza lui, că te-ai și îmbolnăvit. Nu poți să te bucuri de așa ceva”, a declarat Gabriela Firea.

Președintele PSD Liviu Dragnea a fost încarcerat luni, 27 mai, în Penitenciarul Rahova după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis menținerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, în care a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Primarul general Gabriela Firea a venit luni la Parlament să discute cu premierul Viorica Dăncilă, spunând că vrea să o anunțe ce probleme are Primăria Capitalei, multe generate de tăierile de buget.

„Sunt simplu membru de partid, primar general, dar am discutat cu doamna premier aseară și azi dimineață și am stabilit să avem o întâlnire după Biroul Permanent Național.Vom aprofunda problemele grave cu care se confruntă Bucureștiul, așa cum am semnalat de multe ori, prin faptul că s-au tăiat mulți bani anul trecut și în fiecare lună anul acesta. Suntem în situație dificilă pentru plata la spitale, utilități. nu este normal ca bucureștenii să plătească pentru pedeapsă”, a declarat Gabriela Firea.

Firea a spus că în ultimele două săptămâni s-a încercat o reparare a relațiilor, având discuții cu miniștrii Finanțelor, Dezvoltării și Transporturilor.

„Până acum au fost discuții tehnice care nu s-au materializat și de aceea vreau să discut cu doamna premier”,a mai spus Firea.

La ora transmiterii știrii, premierul Viorica Dăncilă se află în ședință cu social democrații.

Gabriela Firea: Nu voi candida pentru șefia partidului sau la prezidențiale

Edilul general a declarat marți că nu va candida la șefia PSD, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni cu executare, dar nici la alegerile prezidențiale. „Îmi doresc să candidez pentru un nou mandat de primar general”, a mai spus ea.

„Au fost colegi care mi-au spus că aș fi cea mai potrivită și că ar trebui să-mi asum această poziție foarte dificilă într-un moment greu al PSD, în care mulți fug de PSD pentru că ei consideră că partidul a ajuns la un scor foarte mic. Eu, când era președinte intermar la București, în București PSD a câștigat 45%. Acum, cu alt interimar, PSD a ajuns la 20%. Trebuie făcută o analiză foarte serioasă. Sunt colegi care m-au sunat și mi-au spus că aș fi cea mai îndreptățită persoană săpreiau șefia partidului. Am spus sunt un om de echipă și că nu doresc”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a mai spus că este „normal” ca Viorica Dăncilă să preia interimar funcția de președinte al PSD .

„Îl susțin pe poziția de președinte interimar pe Paul Stănescu, care alături de mine și de foarte puțini colegi am avut de pătimit pentru că am semnat acea scrisoare și am avut curajul să își susțină punctul de vedere. Cred că nu trebuie să se plătească polițe, dar trebuie să se facă dreptate și nu este normal să se perpetueze același mod de a conduce partidul în grupulețe foarte restrânse. Forurile trebuie să fie transparente, nu venit cu decizia, toată lumea să tacă. Nu voi candida și la Congres, dacă se va pune problema”, a adăugat ea.

De asemenea, Firea a negat că ar intenționa să fie candidatul partidului la alegerile prezidențiale, afirmând că își dorește un nou mandat de primar general al Capitalei.

„Îmi doresc să candidez pentru un nou mandat de primar general. Asta este dorința mea și cred că există și susținere în acest sens. Nu se va întâmpla așa ceva și nici nu îmi doresc să candidez la prezidențiale”, a mai afirmat Gabriela Firea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican