Firea face pace, pentru moment, cu premierul Tudose. „A fost un incident neplăcut peste care, eu una, am trecut”. Constatarea lui Liviu Dragnea

Firea face pace, pentru moment, cu premierul Tudose. „A fost un incident neplăcut peste care, eu una, am trecut. Constatarea lui Liviu Dragnea
Publicat: 06/12/2017, 15:20
Actualizat: 07/12/2017, 12:33

Întrebată care este relația sa cu Tudose, Firea a răspuns: „A fost una încordată. De azi este una calmă și sper să colaborăm bine în continuare, deoarece avem o misiune din partea românilor și trebuie să o ducem la bun sfârșit. Nu cred că este loc de disensiuni, mai ales că suntem colegi”.

„A fost un incident neplăcut peste care, eu una, am trecut”, a subliniat Firea.

Solicitată să facă precizări suplimentare despre acuzația pe care i-a adus-o lui Tudose referitoare la intenția acestuia de a prelua PSD, Firea a răspuns: „După elementele care au fost săptămâna trecută și după faptul că s-a acutizat și s-a tensionat relația dintre noi, așa părea la acel moment că se întâmplă”.

„Am avut astăzi o discuție și pe această temă, dincolo de chestiunile care ne interesau mult mai mult, și anume cele legate de buget, și am lămurit toate aceste probleme care au apărut și sperăm ca în următoarea perioadă să nu mai apară astfel de tensiuni, pentru că ele nu sunt folositoare nimănui decât dau oxigen adversarilor noștri”, a adăugat Firea.

În urmă cu două zile, Firea spunea că Tudose vrea să ia partidul

GabrielaFireaa declarat, luni, la Antena 3, premierul Mihai Tudose își jignește o parte din colegii de partid, în timp ce se poartă „foarte frumos” cu un grup minoritar pentru a încerca să-și consolideze poziția.

Președintele PSD București, GabrielaFirea, a precizat că nu a spus că Mihai Tudose ar intenționa să preia conducerea partidului ci doar că se comportă ca și cum ar vrea să o facă.

„Eu am afirmat că domnul prim-ministru se comportă ca și cum ar dori pentru că doar domnia sa știe ce-i în sufletul și în mintea domniei sale. Nu putem face afirmații extrem de exacte cu privire la o persoană sau alta. Eu am spus că pare pentru că, pe de o parte, îi jignește pe colegii de partid printre care mă număr și eu, iar cu un grup minoritar se poartă foarte frumos, aș zice eu discriminator, în încercarea consolidării unei poziții. Mai departe Dumnezeu știe și viața politică ne va demonstra care este adevărul”, a declarat GabrielaFirea.

Aceasta a spus că este posibilă convocarea unei ședințe a conducerii PSD în care disputele din partid să fie tranșate. „Poate că în zilele următoare va fi o ședință, Comitet Executiv sau Birou Permanent, în care vom spune cu toții, cu sinceritate, tot ce avem de comunicat, iar într-o democrație majoritatea își impune punctul de vedere, dar după ascultarea tuturor opiniilor”, a spusFirea.

Totodată, ea a dezmințit o afirmație făcută la același post de către europarlamentarul Cătălin Ivan, potrivită căruiaFireaar dori să devină președintele PSD. „Vă spun că singura sursă credibilă sunt doar eu. Eu știu dacă aceste lucruri sunt adevărate sau nu și vă spun pe cuvânt de onoare că sunt neadevărate și ceea ce a afirmat domnul Ivan și toate speculațiile pe surse din aceste zile. Sînt parte a unei campanii menite să mă defăimeze, a înfățișa publicului o altă percepție că, în loc să mă ocup de problemele Capitalei, sunt într-o campanie pentru preluarea PSD. Este fals”, a afirmatFirea.

Primarul Capitalei, GabrielaFirea, a spus, sâmbătă, că premierul Mihai Tudose a ales o manieră incorectă și necolegială de a o „admonesta public” pentru organizarea Târgului de Crăciun din Piața Victoriei, ea precizând că s-ar fi așteptat să îi spună aceste lucruri telefonic sau la o întâlnire.

„Domnul prim-ministru a găsit o manieră incorectă, consider eu, și necolegială, de a mă admonesta public pentru o decizie care a fost luată de instituțiile din subordinea Primăriei. Mă așteptam, dacă avea ceva de comunicat și o opinie, colegial, să-mi dea un telefon sau să solicite o întâlnire. Sper ca din acest moment domnul prim-ministru să înțeleagă faptul că o manieră colegială și corectă de comunicare cu noi, colegii săi – încă colegii săi – trebuie să fie una directă, nu cu apropouri, insinuări prin presă”, a spusFirea, sâmbătă, la Antena 3.

Precizarea a fost făcută după ce premierul Mihai Tudose a declarat, joi, că amplasarea unui Târg de Crăciun în Piața Victoriei nu este „cea mai inspirată decizie”, afirmând că și primarul general, GabrielaFirea, va înțelege acest lucru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
Soția unui artist din România, probleme mari de sănătate! A făcut anunțul șoc: „Femeile care...
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii...
Cursul valutar BNR pentru 16 aprilie 2024: Ce se întâmplă pe piața valutară?
Modul înfiorător în care cetățeanul turc i-ar fi luat viața Mirelei. Avocatul bărbatului în vârstă...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Pentru cine devine obligatoriu la 6 luni
Robert De Niro își deschide hotel în România. Unde va fi și cât costă o...
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani...
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
"În ciuda experienței mele, m-am emoționat la fiecare scenă jucată cu ea". Cem Davran, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Iată cele mai căutate trăsături la un partener, potrivit științei