Gabriela Firea: „Nicușor Dan a încălcat legea și a ținut în beznă 90 de familii”

Gabriela Firea: „Nicușor Dan a încălcat legea și a ținut în beznă 90 de familii”
Ministrul Familiei, Gabriela Firea / Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 24/12/2021, 12:12

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, spune vineri, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a ținut 90 de familii din București în întuneric pentru că nu a emis în termenul legal certificatul de urbanism care să le permită acestora să se conecteze la rețea.

Mai mult, Firea spune că primarul general a fost amendat de Inspectoratul de Stat în Construcții din această cauză.

„Inspectoratul de Stat în Construcții l-a amendat pe Nicușor Dan pentru că nu a emis în termenul legal certificatul de urbanism care le-ar fi dat dreptul familiilor la o viață normală.

Cât de cinic să fii ca primar general să ții sute de oameni – mulți copii și bătrâni – fără curent electric, în frig și beznă?!

Ne-a spus tuturor, în declarații publice, că ar comite o ilegalitate dacă semnează documentul. A MINȚIT și dovada este amenda de 5.000 de lei pe care a primit-o de la ISC!”, scrie Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea: Nicușor, măcar de Crăciun fii mai bun!

Firea susține că, potrivit Inspectoratului de Stat în Construcții, Nicușor Dan a încălcat legea 50/1991. Astfel, ca urmare a acestei încălcări, asociația de proprietari ar fi fost împiedicată să racordeze la rețeaua electrică un bloc întreg. Potrivit ministrului, ISC l-a obligat pe primarul general să semneze certificatul de urbanism până pe 28 decembrie.

„Inspectoratul de Stat în Construcții a spus negru pe alb, într-un răspuns oficial, că Nicușor Dan nu a respectat legea nr. 50/1991. Era obligat să emită certificatul de urbanism care permitea asociației de proprietari să racordeze la rețeaua electrică blocul din strada Nicolae Drăgan nr. 5A. Nu i-a păsat de lege, nu i-a păsat de oameni!

Nicușor Dan este obligat de ISC să semneze certificatul urbanism! Curaj domnule primar general, aveți termen până în 28 Decembrie, doar să nu vă luați liber.

Domnule primar general, Nicușor, măcar de Crăciun fii mai bun!”, a mai scris Firea.

Gabriela Firea atașează postării și o informare din partea Inspectoratului de Stat în Construcții prin care sunt confirmate informațiile publicate de ea.

Sursa foto: Facebook/Gabriela Firea
Sursa foto: Facebook/Gabriela Firea