GÂNDUL LIVE. Mihai Tudose, vicepreședintele PSD: „Nu am auzit atâtea minciuni de când sunt în politică! Guvernul se comportă ca pe Titanic!”

GÂNDUL LIVE. Mihai Tudose, vicepreședintele PSD: „Nu am auzit atâtea minciuni de când sunt în politică! Guvernul se comportă ca pe Titanic!”
Publicat: 02/12/2020, 12:59
Actualizat: 02/12/2020, 15:54

Mihai Tudose, europarlamentar și totodată vicepreședintele PSD, a criticat dur, la GÂNDUL LIVE, guvernul Orban, declarând că „nu a auzit atâtea minciuni de când este în politică”. Social-democrații mizează pe un procent de 35% la alegerile parlamentare din 6 decembrie și speră să ajungă la guvernare.

„Am stat acasă de 1 decembrie și am citit. Am mai scris câte ceva, am citit cam tot ce înseamnă Minority Safe Pack, inițiativa maghiarilor, care mai are un pic și provoacă secesiunea Europei.

Sărbătorile de abia de acum vin. Moș Nicolae e confiscat de Ziua Alegerilor. Am fost anunțați brutal că acest Crăciun o să fie altfel, adică n-o să fie, iar de Anul Nou acasă. Cred că îi deranjează foarte mult că Moș Crăciun e îmbrăcat în roșu. Așa e de mii de ani. La Iași e voie târg de Crăciun, la Craiova l-au închis, incidența fiind asemănătoare. Îl îmbrăcăm pe Moș Crăciun în galben, la Brăila.

Aș deschide toate bisericile, fac parte din cultul nostru. A confisca o asemenea sărbătoare mie mi se pare că nu mai ai nimic de a face cu modul de a conduce un stat. Nu promovez nesupunerea, dar poți să faci niște reguli, dacă le explici cum trebuie, românii le vor respecta.

„Nu le luați copiilor bucuria Crăciunului. Decât să fim niște triști…”

Nu intrați 1.000 în biserică, intrați 200. Puneți niște megafoane. La noi totul se face… Cum să trimiți oamenii în uniformă să scoată creștinii din biserică?

Trebuia un dialog între oficialități și biserică. Cum s-a găsit o soluție de Paști? Dăm lumina din mână în mână… Dar se pare că nu mai vor. Vor să ne omoare de tot.

Când comunici restrângeri în drepturi, justificate, câteodată, aia cu închiderea piețelor e o porcărie imensă, pe bază de ură, trebuie să întrunești 3 condiții:

– Să spui oamenilor de ce
– Pentru cât timp
– Să ai credibilitate

Dacă eu am 2.000 de paturi și voi veniți 4.000, nu am cum să vă tratez. Ne-au dat o chestie cu 3% scenariu roșu, au ajuns orașe la 10-11%. Un haos total.

Omul zice: Dacă nu aveți o unitate de măsură, totul e o „frecție”, lumea începe să spună că e ceva în neregulă cu voi. Lipsindu-se de credibilitate…

Facem ceva și noi, să zică lumea că muncim. Au zis foarte clar că deschid piețele după alegeri. Toate promisiunile sunt după alegeri – bugetul, vaccinul… Ăla încă nu s-a aprobat. Sunt 18-20 milioane de români, fiecare român face 2 doze, ai nevoie de 40 milioane de doze. Cea mai mare porcărie e să aduci 1 milion de vaccinuri și să o dai în pământ cu lotul 2. Sunt în stare, la câtă minte au.

Nu l-am auzit pe primul ministru, apropo de închiderea piețelor, să scoată un cuvânt despre ce s-a întâmplat în ultima săptămână în Parlamentul german. Au spus că au vorbit cu doamna Merkel. Dar nu au spus de Minority Safe Pack, primul pas spre secesiune, inițiat de maghiari. Nu au luat niciun fel de poziție. Când ăștia nenorocesc țara, cum să tac?

Eram dispuși să fim părtași la plata facturii. A venit președintele partidului, Ciolacu, să fim parte în luarea deciziilor. Le-a transmis despre Pactul pe Sănătate, nici așa nu poți să stai în genunchi la ușă… Educația e la pământ, suntem singura țară din Europa care facem porcăria asta de învățământ online. E un dezastru. La mine la Brăila, din lumea reală. E film de comedie.

Dar ei au impresia că au rezolvat-o cu cea mai incapabilă persoană la Min. Educației.

Sistemul de sănătate e pus jos, sistemul energetic e pus jos.

În general pe plan internațional suntem praf. Românii au de ales. Murim cu ăștia sau mergem cu PSD, începem o nouă viață?

Noi o să luăm în jur de 35%, mi-e teamă că PNL nu începe cu 3… N-o să ia Pro România, nici 4%. Victor Ponta nu poate să mintă pe toată lumea. În istoria post-decembristă s-a guvernat de mai multe ori cu guvern minoritar. Poate mai găsim niște voturi pe acolo. Declarația primului ministru Orban – credea că vorbește pentru el.

„Sunt nebuni, ca pe TITANIC!”

Nu poate să spună președintele cum arată Parlamentul înainte de alegere. Doar dacă este membru PNL, ceea ce nu este!

Cu fostul ministru Bodog am o relație foarte bună. Cu toată bătăița a fost un ministru eficient, în cele 6 luni.

Campania nu pare ternă, dar ca un om care știe care e realitatea în guvern… Vă spun că nu am văzut atâtea minciuni de când sunt în politică. O nouă minciună: ne-a dat Europa 3 miliarde. Sunt nebuni, ca pe Titanic.

Ei sunt la volanul unui autobuz, conduc prost. Lasă-i să facă praf autobuzul. Dar nu e autobuzul lor, e al nostru, în el suntem toți! Suntem și noi cu ei!

Dacă după 4 ani vine cineva normal la cap să îndrepte lucrurile, s-ar putea să nu aibă ce. Mai mult prin cimitire, nu prin piețe.

Românii au de ales între viața PSD și moartea cealaltă. Victor Ponta – bă, frate, cine te pune premier, dacă nu faci pragul? Doare minciuna. Ponta nu face 4%.

Lockdown-ul, o certitudine după 6 decembrie

Lockdown-ul e o certitudine, nu o teamă. Tipii gălbiori vor trebui să închidă anul fiscal și să facă bugetul după alegeri. Faci lockdown, ca să nu iasă oamenii cu topoare pe stradă.

Ați înnebunit? Uitați-vă la primul lockdown. Atunci am zis că e ceva în neregulă. Nimeni nu intră, nimeni nu iese. Izolezi pe cei sănătoși, pe cei contagioși. În carantină aveau voie toți cei care duceau alimente. Faptul că intram era nebunia noastră, dar după ce lăsam alimentele, puteam să ieșim.

Este Benny Hill în carantină. Când pleacă nu ne întreabă nimeni nimic. Dacă vrem să ieșim la colț, ăla e în București, nu avem voie acolo. Încă 20 km avem voie… Asta e mintea pe care o au. Poate nu înțelegem noi nimic.

Guvernul bagă supliment de hrană 6 lei pe zi. La Brăila sunt vreo 9 agenți economici, în altă parte agentul economic nu mai face covrigi și vinde îmbrăcăminte. O supă de salopetă e foarte bună! În municipiu sunt pizerii și KFC. Acești oameni au trăit doar în mijlocul Bucureștiului, habar nu au ce e viața reală. Bătrânul ăla primește 6 lei pe zi să își ia pizza sau aripioare picante. E o nebunie. Ca să vii să îți iei ceva…Te costă și transportul. E o chestie nemaipomenită să încurajezi așa ceva în pandemie…Asta a stabilit guvernul. Oamenii ăștia sunt nebuni.

N-o să mai fie nicio etapizare a creșterii pensiilor. După 6 decembrie ăștia rup tot.

PSD, 35% la parlamentarele din 6 decembrie!

PSD mizează pe 35% la alegerile parlamentare 2020.

Facem bugetul. Trebuie redeschise școlile. Nu putem să fim analfabeți. Trebuie să deschidem economia. Să vorbim cu oamenii. Dat drumul la exploatarea resurselor. Ăștia au închis Valea Jiului? Știți că importăm curent din Ungaria?

Azi înțeleg că se inaugurează 1/2 din centura Bacăului, prezentată ca o mare victorie. Se duc toți să inaugureze o jumătate din centură! E Benny Hill. Să fie funcțională toată…Nu e recepția făcută.

Eu nu am fost să tai nicio panglică. Au mai fost lucruri care s-au inaugurat atunci, am spus să se ducă președintele companiei (Transgaz).

De ce nu fac ei o vizită la fabrica de măști? Ați mai auzit ceva de ea? Tot statul ne spune că 60% din măștile de pe piață sunt contrafăcute. Spunea un reprezentant PNL că statul nu poate să intervină. Mi-am făcut cruce. Dacă unul vinde pâine cu cuie… Îl bagi la pușcărie. Au zis că fac izolete, după vreo 2 luni a ieșit Arafat și a zis să nu îi mai ducă cu izoleta. Nu mai avem izolete.

A mai trecut un pic și au spus că nu mai au ventilatoare. Statul român a făcut comandă de ventilatoare, iar statul producător a oprit exportul. Am vorbit noi cu o firmă americană, noi, PNL, să ne dea know how-ul să facem noi ventilatoare. Frate, mint de sparg. Incredibil. De ce nu facem pace? Ce să colaborez cu ei?

Nici concesiile la nesfârșit nu merg…30 de ani ne-au adus aici. Când am văzut că nu mai pot…Am plecat. Pentru binele țării sper să fim săptămâna viitoare la guvernare.”, a declarat Mihai Tudose la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping