VIDEO | Ghinea, despre problemele lui Cîțu: Nu poţi să îl aperi pe Cîţu, dar nici nu poţi să îl ataci pe Cîţu, că eşti cu el în Guvern

Publicat: 17/08/2021, 23:18
Actualizat: 18/08/2021, 07:46

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat marți seară la Digi24, că USR-PLUS nu va lua o poziție pro sau contra premierului Florin Cîțu în scandalul problemelor din SUA, întrucât se află într-o coaliție de guvernare împreună. Acesta consideră că Florin Cîțu este responsabil de faptele lui și este singurul care trebuie să răspundă. Nu am luat de nevastă PNL-ul. Nu vreau să tot răspund pentru deciziile altora”.

„Vreau să cred că nu fac balet politic, dar nici nu vreau să tot răspundem noi pentru deciziile luate de alţi oameni. Noi nu am luat de nevastă PNL-ul. Suntem într-o coaliţie de guvernare, românii au votat 15% USR-PLUS, un procent PNL, un procent UDMR. Dacă dumneavoastră aveaţi altă configuraţie politică… Să tot răspund eu că numeşte PNL pe nu ştiu cine, că ce a făcut Florin Cîţu când era tânăr, că Marcel Ciolacu, care era şomer, prieten cu Omar Haysam în tinereţe, a devenit un far moral al tinerilor din România, este ceva foarte amuzant. Dar nu vreau să tot răspund pentru deciziile altora”, a afirmat Cristian Ghinea.
Ministrul a afirmat că mesajul pe care l-a primit de la partid cu privire la scandalul politic din jurul premierului Florin Cîțu este ca „nu poţi să îl aperi pe Cîţu, dar nici nu poţi să îl ataci pe Cîţu, că eşti cu el în guvern, ceea ce e corect”.
Ghinea afirma că Florin Cîţu este direct şi el trebuie să răspundă pentru faptele sale, precizând că nu este responsabilitatea USR PLUS, întrucât premierul nu face parte din partid. „Când românii ne vor vota cu 40%-45% să facem Guvernul singuri, să avem primul ministru, răspundem”.
„E problema lui, să răspundă el, nu a fost decizia noastră. Când românii ne vor vota cu 40%-45% să facem Guvernul singuri, să avem primul ministru, răspundem. Când e vorba despre unul de-al nostru, răspundem. Şi ne-am pus cenuşă în cap, ne-am dat palme singuri, cred că nu este partid în România care să îşi dea mai multe palme, atunci când greşeşte sau când e criticat, decât USR-PLUS. Dar să ne dăm palme şi pentru ce fac alte partide, cred că e totuşi exagerat. Domnul Cîţu este om matur, vaccinat, se poate apăra singur, nu trebuie să răspundem noi de la USR-PLUS mereu de deciziile altora”, a declarat Ghinea la Digi24.