Guvern: Cepoi își pierde poziția de ministru dacă acuzațiile ANI se confirmă prin decizie definitivă

Guvern: Cepoi își pierde poziția de ministru dacă acuzațiile ANI se confirmă prin decizie definitivă
Publicat: 25/09/2012, 12:04
Actualizat: 01/02/2019, 21:28

Ministrul Sănătății se va prezenta la Parchetul General pentru a-și prezenta punctul de vedere în cazul în care este acuzat de ANI și își va pierde poziția de ministru dacă se va ajunge la o decizie definitivă care să confirme acuzațiile, transmite Guvernul.

„Guvernul a luat act de existența acțiunii ANI în ceea ce îl privește pe ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, în legătură cu indiciile referitoare la săvârșirea infracțiunii de conflict de interese. Acuzațiile sunt grave și este absolută nevoie de clarificarea acestora în cel mai scurt timp. Domnul ministru se va prezenta la Parchetul General pentru a-și prezenta punctul de vedere în acest caz. Dacă se va ajunge la o decizie definitivă în acest caz, care să confirme acuzațiile care au fost aduse în acest moment, domnul Vasile Cepoi își va pierde poziția de ministru în Guvernul României”, transmite Executivul.

Guvernul mai asigură că are tot interesul ca astfel de situații să fie lămurite și finalizate cu un verdict clar, pentru a nu exista nicio suspiciune cu privire la credibilitatea activității sale.

Ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, este acuzat de Agenția Națională de Integritate (ANI) de conflict de interese, infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Comunității Europene, precum și infracțiuni asimilate celor de corupție, în calitate de fost director al Direcției de Sănătate Publică Iași.

Potrivit ANI, în calitate de director al Direcției de Sănătate Publică Iași, Vasile Cepoi a participat la luarea unei decizii prin semnarea unui acord de parteneriat, angajând instituția pe care o conducea la acea dată ca partener în Proiectul „Calitate și performanță în sistemul sănătății publice din România”, derulat în baza Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Ulterior, Vasile Cepoi, împreună cu soția sa, au fost angajați în cadrul proiectului și au obținut venituri de natură salarială de la beneficiarul Fundația Amfiteatru și de la partenerii Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, respectiv S.C. Info Educația S.R.L, a precizat ANI.

Parteneri în cadrul proiectului au fost Fundația Amfiteatru, ca beneficiar, alături de Direcția de Sănătate Publică Iași, Colegiul Medicilor din România, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași și S.C. Info Educația S.R.L.

ANI susține că beneficiul patrimonial obținut de Vasile Cepoi, împreună cu soția sa, în cadrul acestui proiect este de 191.726 lei (aprox. 42.440 de euro).

În Proiectul „Calitate și performanță în sistemul sănătății publice din România” – dezvoltat în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), Vasile Cepoi a deținut următoarele calități: manager de proiect (numit în funcție la data de 01.09.2010 și înlocuit din funcție la 26.10.2010); director de proiect pentru activitățile editoriale și de cercetare (în perioada 01.12.2010 – 05.12.2011); trainer audit calitate (în perioada 01.05.2011 – 31.08.2011 și 01.10.2011 – 31.03.2012).

ANI a dispus sesizarea organelor judiciare competente cu privire la posibila săvârșire de către ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, a infracțiunii de conflict de interese, a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale Comunității Europene, precum și a celor asimilate infracțiunilor de corupție.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
"Nu am mai văzut aşa ceva". Prim-procuror, despre cazul băieţelului bătut cu biciul din sârmă la...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți oameni, în plină stradă! Unde s-a...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Final pentru Simona Halep! Medicii au dat verdictul
Mini eclere făcute în casă. Rețeta pentru un desert perfect în doar câțiva pași
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Cine este atacatorul premierului Slovaciei, Robert Fico. Care a fost motivul atacului
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Un bărbat a dezvăluit care este „rețeta” pentru o căsătorie fericită
×