H.D. Hartmann demaschează boicotul lui George SIMION: „Până nu ajungi la 25% nu poți deveni șeful opoziției”

Publicat: 29/03/2024, 04:01
Actualizat: 29/03/2024, 12:47

Analistul politic H.D. Hartman a făcut o analiza a modului în care George Simion a navigat spațiul politic național și internațional. Hartmann a explicat ce intenții se află de fapt în spatele boicotului anunțat de George Simion privind alegerile din 9 iunie. Urmăriți aici, integral, emisiunea Gândul EXCLUSIV. 

George Simion, președintele partidului AUR, a anunțat acum câteva zile, că are de gând să boicoteze alegerile din 9 iunie, pe care le consideră „ilegale și neconstituționale”. Partidul lui George Simion a intrat în lupta pentru Primăria Capitalei cu Mihai Enache, depășit în sondaje de candidatul PSD Cătălin Cîrstoiu, actualul primar Nicușor Dan și de independentul Piedone.

Analistul politic H.D. Hartmann este de părere că, în acest context, boicotul AUR nu este motivat, fiind vorba de un partid politic al cărui rol este acela de a duce până la capăt cursa electorală.

„Boicotul este gestul extrem. Nu participă la alegeri. Da, au o problemă cu alegerile locale.

Îmi place formula partidul comasat. Numai că vezi tu, George, ți-a luat-o Ciolacu înainte, care a cam prevăzut ce-o să zici mătălică. Să știi că nici PSD-ul nu are prieteni slabi la minte, așa cum nici tu nu ai, nea Georgică. Deci vezi, că aici se bat mințile. De fapt, tu și Ciolacu, la ora actuală, nu aveți decât un limbaj al analiștilor.

Cuvântul boicot în limba română este un barbarism. Este un barbarism care nu se înțelege. Ce înseamnă boicotez alegerile? Dar atunci de ce ești partid politic? Nu ca să câștigi alegerile? Du-te și obține 5% la București.”, a declarat H.D. Hartmann.

Politologul a menționat că, în momentul în care George Simion va obține peste 25% din electorat, va fi recunoscut oficial ca lider al opoziției. Hartmann a subliniat că președintele AUR nu poate accede la acest statut fără a fi validat prin vot.

„George Simion va fi ținut aproape atâta timp cât el nu obține 25% la președinție. În momentul în care a trecut bara, care înseamnă turul doi, 25% înseamnă turul doi. În acel moment ai deja decizia cine va fi președintele României și ai cine va fi șeful opoziției. Ca să înțelegem foarte clar, Marcel Ciolacu asigură stabilitate pe următorii patru, cinci ani, dar ca să-ți asiguri stabilitatea, trebuie să-ți inventezi opoziția.” a mai precizat analistul politic.

H.D. Hartmann a menționat că acțiunile lui Simion din ultimul an nu-l recomandă drept un candidat serios la prezidențiale. Hartmann a adăugat, în același timp, că liderul AUR a construit un dialog constant și stabil cu entități statale strategice precum Washington, Bruxelles, sau Beijing.

„George Simion a involuat în această aroganță. Jocul pe care l-a făcut Simion, în ultimul an, a fost unul de rupere cu anumite arhetipuri, dar el nu este pe trendul de a deveni un candidat serios la președinție, și atunci, repet, AUR este ținut aproape. Există culoare de dialoguri cu AUR de la toate nivelurile, că vorbim de București, Washington, Bruxelles, Tel Aviv, Ierusalim, Beijing. Culoarele sunt stabilite, sunt deja oficializate, sunt deja pe două sensuri. Deci vin și pleacă mesaje. Este foarte clar că el a câștigat în Europa cu ajutorul american și aici trebuie să o recunoaștem.

Aur a câștigat un loc foarte important în ecosistemul acesta identitar, naționalist, de dreapta. E foarte important de înțeles acest lucru și ăsta a fost sprijinul matur al Statelor Unite, dar care și el se se oprește la un moment dat. Este limitat pentru că până nu ajungi la 25% nu poți deveni șeful opoziției. ” a menționat Hartmann.

Emisiunea o puteți urmări pe paginile de Facebook și pe canalul de YouTube Gândul.

CITEȘTE ȘI:

George Simion: S-ar putea să ajungem să BOICOTĂM alegerile ilegale și neconstituționale din 9 iunie

Premierul Ciolacu, ANUNȚ important pentru români: ,,Menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025″

Nicolae Ciucă, vizită FULGER în Brașov: ,,Am venit să sprijin doi oameni de administrație, care cu certitudine vor câștiga alegerile din 9 iunie”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?