H.D. Hartmann, despre CINA de la etajul 25: I-ai prins cu sarmaua în gură și i-ai terminat / „Cine e fraierul? Al doilea om în stat”

Publicat: 01/03/2024, 13:16
Actualizat: 01/03/2024, 13:52

H.D. Hartmann, analist și profiler, afirmă că afaceristul Dan Ostahie și-a pierdut orice fel de șansă de a fi candidat la Primăria Capitalei, iar „aranjorul” Remus Borza, the King Maker, și-a anulat imaginea de om care știe să organizeze astfel de întâlniri.

În emisiunea Gândul Exclusiv, H.D. Hartmann comentează „cina de la etajul 25”, unde Remus Borza și Dan Ostahie s-au întâlnit cu al doilea om în stat, pentru „discuții exploratorii”, cu privire la o posibilă candidatură a patronului ALTEX la Primăria Capitalei.

Analizând chipul lui Dan Ostahie din seara cu pricina, Hartmann vede „groază” pe chipul său, pentru că i se promisese „securizarea” întâlnirii.

Uitați-vă la imaginea lui Dan Ostahie, la ochii măriți de groază când a văzut ziarista. Este groază, este uluire. I s-a promis celui de-al doilea om în statul român securitate. Uitați-vă la ochii lui. (…) Ostahie se uită speriat la ziaristă.  Acesta a fost un scop, a fost ceva tipic marii prese occidentale. Așa se face. I-ai prins cu cu sarmaua în gură și i-ai terminat. Le-ai omorât acest tip de politică.

Cum l-a convins Remus Borza pe Nicolae Ciucă, șeful Senatului, să-și lase SPP-ul jos, în fața clădirii, se întreabă Hartmann.

Cu ce l-a făcut Borza pe Ciucă să-și lase SPP-ul jos, să se ducă într-un restaurant public să mănânce. (…) Sunt restaurante în București, și asta este o regulă, n-ai voie să faci poze, unde nu ai voie să vorbești la telefon, de exemplu. Omul vine la restaurant să se simtă bine, nu să fie pozat. Ăștia au venit să discute într-un loc care s-a considerat securizat și uite că au fost prinși cu rața în gură. Este o problemă de psihologie.

Dan Ostahie și Nicolae Ciucă aveau fețele roșii, unul de emoție, celălalt…de la vin. Cine este „fraierul” în această fotografie?

Cine e fraierul? Al doilea om în stat. Este roșu la față. Vinul e bun. Dan Ostahie este și el roșu la față. Roșeața aceea este emoție. Se întâlnește cu al doilea om în stat, i se propune ceva, crește sângele în mândria națională a lui Dan Ostahie.

Domnul fost prim-ministru mie mi-a plăcut. S-a dus într-un restaurant de lux, dânsul este soldatul țării. Cazarma să știți că are popotă. Popota face mâncare bună. Acum, văd că sub cu domnia domnului general de armată român, economia românească nu mai face nici barabule, dar el își iubește țara. El a declarat că iubește fiecare centimetru de pământ.

În opinia analistului Hartmann, Remus Borza, un „rechin în afaceri”, și-a anulat imaginea de om care știe să organizeze astfel de întâlniri.

Borza n-a fost niciodată atât de bună în politică pe cât a fost în afaceri. Este un om de afaceri, cum spunem noi, shrewd businessman. Adică, un om de-o inteligență …. le vede în afaceri. Domnul Borza este chiar un rechin în afaceri și România are nevoie de rechin. (…) Este un om care știe să facă bani. Asta fără nicio discuție.

Borza are o problemă de credibilitate pentru că el fiind the King Maker-ul, practic, și-a anulat imaginea de om care știe să organizeze astfel de întâlniri, să nu știe nimeni.

Borza ar trebuie să învețe. Acest tip de politică în afaceri este acceptabil. Te duci pe dedesubt, o lucrezi. În politică nu merge, pentru că tu te duci la oameni, tu ceri oamenilor votul, care-i public. Deci, tu trebuie să faci totul tu public.

A ajuns partidul (n.r. PNL) să caute oameni, să vrea să intre în politică?!, se întreabă Hartmann, care nu-i dă nicio șansă afaceristului Ostahie de a ajunge candidat la Primăria Capitalei.

Dan Ostahie, săracul, oricâtă politică ar vrea să facă, n-are…. Dan e bun de făcut bani. Să-l pui primar general, când el are afaceri extraordinare…. Atrag atenția tuturor oamenilor de afaceri care intră în politică. Ei fac această greșeală absolută. Întotdeauna va fi acuzat că a intrat în politică, să adauge la avere. Dan Ostahie n-are nevoie de politică pentru a face bani. Din contră, el va pierde bani.  Puterea lui nu stă în Primăria Generală a Capitalei și va fi acuzat tot timpul că și-a deturnat niște bani pentru afacerile lui. Și această pată nu trece. Să știți, Dan Ostahie că nu face lucrurile astea, dar populația va zice: milionarului ăsta ce-i mai trebuie să fie și primar general?!

Urmărește interviul integral aici


CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Povestea tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii